Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

NS Flex-abonnementen

NS Flex is hét abonnement dat met je meebeweegt

Wat je vandaag of morgen ook gaat doen, met NS Flex reis je altijd met voordeel en gemak.

Bekijk NS Flex-abonnementen

De voordelen van NS Flex

Maandelijks wijzigen of opzeggen

Je reist altijd met het voordeel dat past bij je reizen. En je zit nergens aan vast.

Betaal reiskosten maandelijks achteraf

Je betaalt je reiskosten voor trein, bus, tram en metro maandelijks via automatische incasso.

Reis direct met trein, bus, tram en metro

Je checkt zorgeloos in en uit bij de trein, bus, tram en metro zonder dat je saldo nodig hebt.

Meest gekozen abonnementen

Basis

€ 0 / mnd

  • Reizen met de voordelen van NS Flex, zonder kortings­abonnement

Dal Voordeel

€ 5,60 / mnd

  • 40% korting in het weekend
  • 40% korting buiten de spits

Weekend Vrij

€ 34,95 / mnd

  • Onbeperkt reizen in het weekend
  • Optie: 40% korting buiten de spits (€ 3 / mnd extra)

Traject Vrij

Prijs trajectafhankelijk

  • Onbeperkt reizen op een vast traject
  • 40% korting op andere trajecten

Vind het abonnement dat bij je past

Doe een snelle check om te ontdekken welk abonnement het meest voordelig is voor jou. Binnen 3 minuten advies op maat.

Start keuzehulp
Quote van Marit over NS Flex
Marit

“Ik reis elke maand weer anders. Soms veel in het weekend, of ik pak 's avonds na het sporten de trein. Fijn dat ik mijn NS Flex-abonnement daarop kan aanpassen en zo slim bespaar op mijn reiskosten. Waar ga jij vandaag heen?”

Quote van Martijn over NS Flex
Martijn

“Tot nu toe werkt NS Flex zoals ik had gehoopt. Positief vind ik vooral dat er elke maand van abonnement gewisseld kan worden en dat je dus niet meteen vastzit aan een Weekend Vrij-abonnement voor het hele jaar.”

Doe meer met NS Flex

Automatische correctie als je vergeet uit te checken

Je kunt tot 6 uur na je reis alsnog uitchecken. Lukt dat niet? Dan proberen we het automatisch te corrigeren als we dat kunnen achterhalen, bijvoorbeeld omdat je vaak dezelfde route aflegt.

OV-fiets en fietsenstalling inbegrepen

De kosten voor het gebruik van de OV-fiets en de fietsenstalling betaal je ook op rekening. Ook hier hoef je geen saldo voor te laden. Handig, spring zo vanuit de trein op de fiets.

Per rit gemakkelijk wisselen naar 1e klas

Best lekker af en toe, om 1e klas te reizen in plaats van 2e klas. Log in op Mijn NS en zet de klasse van je keuze aan. Dat kan zelfs tot 15 minuten na inchecken.

Heb je al een abonnement?

Log in op Mijn NS en wijzig je abonnement.

Inloggen

Veelgestelde vragen over NS Flex

Wat is NS Flex voor abonnement?

Met NS Flex kun je elke maand de korting kiezen die past bij je reizen. En bespaar je flink op je reiskosten. Je hoeft niet meer minimaal € 20 of € 10 saldo te laden op je OV-chipkaart. Je betaalt namelijk maandelijks achteraf via automatische incasso.

Korting kiezen

Flex Basis is de ´basis´. Je betaalt geen abonnementskosten (€ 0 per maand), stapt in tegen vol tarief, maar reist altijd met het gemak van NS Flex. Reis je vaker met de trein? Dan kun je zelf de korting kiezen die past bij hoe en wanneer jij reist. Je kunt elke maand wijzigen of opzeggen.

Reis je bijvoorbeeld vooral in de daluren? Dan zijn Dal Voordeel, Weekend Voordeel of Altijd Voordeel voordelige keuzes. Je kunt kiezen uit verschillende combinaties van kortingen: in de daluren, in de spits, in het weekend en op feestdagen. Of geniet van onbeperkt reizen met onze vrij-abonnementen: Dal Vrij, Weekend Vrij of Altijd Vrij.

Krijg ik met NS Flex ook korting in bus, tram en metro?

De korting van je NS Flex-abonnement geldt alleen op je treinreizen van NS en andere treinvervoerders. In de bus, metro en tram betaal je vol tarief en krijg je dus geen korting. Heb je een kortingsabonnement voor bus, metro of tram? Neem dan contact op met onze Klantenservice. We kunnen je kortingsabonnement dan met je NS Flex-abonnement combineren.

Hoe wijzig ik mijn abonnement?

Je kunt je abonnement elke maand wijzigen door in te loggen op Mijn NS. Hier zie je ook direct welk abonnement je nu hebt.

Heb je een Reizen op saldo-abonnement? Dan kun je ook via Mijn NS overstappen op een NS Flex-abonnement. Het saldo dat nog op je OV-chipkaart staat verrekenen we automatisch op je eerste NS Flex-factuur.

Lees meer op de pagina Abonnement wijzigen.

Ik reis met Keuzedagen. Kan dat ook met een NS Flex-abonnement?

Je kunt nog niet met Keuzedagen reizen bij NS Flex. Als je je Keuzedagen wilt blijven gebruiken, kun je dus beter nog niet overstappen naar een NS Flex-abonnement.

Kan ik een NS Flex-abonnement combineren met een Studentenreisproduct (studenten OV)?

Je kunt naast je Studentenreisproduct ook met een Flex-abonnement reizen, maar let op: dat kan niet op dezelfde OV-chipkaart. Bestel dus je NS Flex-abonnement op een nieuwe OV-chipkaart. Dit geldt ook voor andere reisproducten in combinatie met een Studentenreisproduct. Zo voorkom je een onverwachte rekening aan het einde van de maand.

Check welke situatie bij jou past:

  • Heb je al een studenten OV en wil je bijvoorbeeld Flex Weekend Vrij als aanvulling? Vraag dan een andere OV-chipkaart aan bij je bestelling van NS Flex.
  • Heb je al een NS Flex-abonnement en ga je studeren? Bestel dan een nieuwe OV-chipkaart bij je Studentenreisproduct. Of zorg dat je jouw NS Flex-abonnement opzegt en bij de NS-kaartautomaat van je OV-chipkaart haalt voordat het Studentenreisproduct op jouw OV-chipkaart komt.

Staat je vraag er niet tussen? Ga naar Klantenservice.

Resterende saldo teruggestort

Stap je over op NS Flex met je huidige OV-chipkaart? Dan wordt het saldo dat nog op die kaart staat automatisch verrekend op je NS Flex-factuur.

Je zit nergens aan vast

Of je nu veel, weinig of even helemaal niet reist; je kunt je Flex-abonnement elke maand wijzigen of opzeggen. Zo beweegt NS Flex met je mee.

Bedenktijd

Na het afsluiten van een abonnement heb je 14 dagen bedenktijd. In die tijd kun je van het abonnement afzien door middel van het herroepingsrecht.