Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Bewegen doe je met de trein

Reizen met de trein en bewegen horen bij elkaar, want als u met de trein reist beweegt u onbewust meer dan u denkt! Dat klinkt misschien gek, maar door met het openbaar vervoer te reizen beweegt u al snel 30 minuten per dag. Bijvoorbeeld wanneer u fietst naar het station, naar het perron loopt en wandelt naar uw eindbestemming.


NS is supporter van bewegen

Dat bewegen belangrijk is om fit en gezond te blijven, merken steeds meer Nederlanders. Het is zelfs zo dat 22 van de 50 grootste sportevenementen in Nederland tegenwoordig hardlopen of wandel-gerelateerd zijn. Het is dus niet vreemd dat miljoenen Nederlanders tegenwoordig een stukje hardlopen of een wandeling maken.

NS moedigt iedereen aan te wandelen of hard te lopen. Als Supporter van bewegen zijn we aanwezig op de talloze hardloop- en wandelevenementen die Nederland rijk is. Op stations helpen we sporters en supporters door ze te informeren en te begeleiden naar de start en finish. Daarnaast bieden we NS-wandelingen aan, van station naar station.

Evenementen

Supporter van bewegen is dit jaar te vinden op heel veel Nederlandse wandel- en hardloopevenementen. Zo zijn we bijvoorbeeld aanwezig bij de Marathon Rotterdam, de Nijmeegse Vierdaagse en de Dam tot Damloop. Samen met ons enthousiaste hup-team brengen we u door heel Nederland in de juiste stemming voor wandel- en hardloopevenementen. Om deze evenementen te beleven als sporter of supporter, hebben we vaak een speciaal aanbod. Zo kunt u gemakkelijk en goedkoop overal naartoe. U hebt direct een warming-up te pakken, en kunt na afloop zo weer de trein in.

Samen met de Atletiekunie en de KWBN hebben we een speciale kalender samengesteld, met hierin alle evenementen binnen een straal van 2 kilometer van een NS-station. 

Wandelingen

Stap uit de trein en in de natuur! NS biedt wandelaars, in samenwerking met wandelnet en wandelzoekpagina.nl, ruim 650 wandelingen aan. De perfecte gelegenheid om in beweging te blijven en ondertussen te genieten van de natuur. De meeste  wandelingen lopen van station naar station. En met de trein komt u overal in Nederland. Door groen te wisselen ontdekt u dus gemakkelijk de mooiste plekjes van Nederland.

Deze zomer bieden we ook themawandelingen aan. Met onze familietochten begint uw wandeling op het station en eindigt deze in het pannenkoekenhuis. Daarnaast hebben we winkeltochten, waar naast wandelen ook shoppen centraal staat. Voor elk wat wils.

We doen nog meer

Supporter van bewegen zijn houdt meer in dan aanwezig zijn op stations. Naast onze website zijn we ook 24/7 bereikbaar en actief op social media. Hier voorzien we u van tips, weetjes en ander nieuws uit de wandel- en hardloopwereld. Zo ontdekt u bijvoorbeeld de mooiste plekjes om te wandelen. Dit alles doen we in samenwerking met onze wandel- en hardlooppartners.