Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Onderhoud en Service

NS voert geregeld korte termijn onderhoud uit. Zo voorkomen we veel problemen. Betrouwbaarheid van de treinen gaat daarbij vóór alles.


Zorgvuldige controle, snel onderhoud

Tijdens het korte termijn onderhoud werken we snel maar zorgvuldig. De trein wordt nagekeken en we voeren voorgeschreven onderhoud uit. De werkplaatsen zijn zo ingericht, dat we ook het dak en het onderstel van de trein gemakkelijk kunnen inspecteren. We controleren bijvoorbeeld de remblokken en wielen, maar ook pneumatische delen en filters.

Dicht bij de treindienst

Met de Technische Centra kan het onderhoud aan de treinen nog dichter bij de treindienst worden uitgevoerd. Zo voorkomen we onnodige treinbewegingen en kan de trein weer sneller worden ingezet. De Technische Centra zijn technisch hoogwaardige en duurzame gebouwen. Het zijn de eerste spoorwerkplaatsen in Europa die voldoen aan het vier-sterren-label van Breeam. Dit is een methode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen.

Iedere trein z’n eigen onderhoud

We zorgen ervoor dat ieder treintype goed en veilig rijdt. Ieder type heeft specifieke onderhoudseisen. Hiermee weten we precies welke controlebeurten dagelijks moeten gebeuren. Zo verzorgen wij voor verschillende grote en kleinere klanten het dagelijks treinonderhoud tot in de puntjes.

Treinen een tweede leven

Alle vormen van onderhoud die niet regelmatig voorkomen, noemen we lange termijn onderhoud. We onderhouden zowel de binnen- als de buitenkant. Het kan hierbij gaan om grootschalige ombouw van treinstellen, modernisering van het interieur of om de revisie van componenten of draai- en wielstellen. We geven een trein graag een tweede leven.

Van bestek tot uitvoering

Wat zijn de wensen van de klant? Welke eisen stelt de fabrikant van treinen en componenten? Welke wettelijke eisen zijn er? We houden overal rekening mee en zijn flexibel in de mogelijkheden. Onze deskundige medewerkers kunnen voor zowel bestek als uitvoering zorgen. Dat betekent: om tafel met slechts één partij.