Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Schadeherstel

Onze schadeherstellers zijn allround. Ze weten raad met alle materieelsoorten, oud en nieuw. Onze monteurs verstaan hun vak. Of het nu gaat om herstel van kleine schades, die ze tijdens onderhouds- of servicebeurten meenemen, of groot schadeherstel: het resultaat is gegarandeerd goed.


Focus op materiaalbeschikbaarheid

Met 34 man sterk voert deze afdeling binnen NS belangrijk en impactvol werk uit. De werkzaamheden lopen uiteen van het herstellen van relatief kleine schades, zoals eenvoudige rangeerschades, tot zware aanrijdingen en uitgebrande bakken. De focus ligt op veiligheid en materieelbeschikbaarheid voor de klant. En die combinatie is niet altijd eenvoudig.

De afdeling beschikt over alle disciplines: productieondersteuners, metaalbewerkers, een interieurbouwgroep en (elektrische- en pneumatische-) systeembouwers. Het Schadeherstelbedrijf heeft in de loop der jaren meer dan 500 rijtuigen hersteld.

Wachtdienst

Een beschadigde trein wordt op deskundig advies van de wachtdienst techniek naar het meest geschikte onderhoudsbedrijf gestuurd. Daar staat een team van experts klaar om de schade tot in detail in kaart te brengen. Natuurlijk wordt voor de zekerheid de gehele trein volledig geïnspecteerd. Vervolgens stellen de experts een werkplan op. Dit plan is de leidraad voor de monteurs die het herstel vakkundig uitvoeren.

Herstelrapportage

Is een trein klaar, dan krijgt deze altijd een herstelrapportage mee met alle relevante certificaten, protocollen en foto’s. Hiermee kan altijd worden aangetoond dat de trein in functionele nieuwstaat is teruggebracht.