Hoofdnavigatie

Naar content

Intercity direct

Met de Intercity direct reist u extra snel tussen Amsterdam Centraal, Schiphol Airport, Rotterdam Centraal en Breda.


Waarom reizen met de Intercity direct?

Met de Intercity direct reist u met reistijdwinst tussen Amsterdam Centraal, Schiphol Airport, Rotterdam Centraal en Breda en vice versa. 

Voor de Intercity direct heeft u een Intercity direct Toeslag nodig naast uw NS-vervoerbewijs als het traject Schiphol Airport-Rotterdam deel uitmaakt van uw treinreis. U heeft geen Intercity direct Toeslag nodig als u tussen Amsterdam en Rotterdam of vice versa reist met een internationaal vervoerbewijs voor de Intercity Brussel.

Reistijdwinst

Met de Intercity direct reist u bijvoorbeeld in minder dan een uur van Breda naar Schiphol of in minder dan 45 minuten van Rotterdam naar Amsterdam. Bekijk de exacte reistijden in de Reisplanner.

Zie hier de reistijdwinst per traject:

  • Amsterdam - Rotterdam: 30 minuten
  • Amsterdam - Breda: 32 minuten
  • Schiphol Airport - Rotterdam: 26 minuten
  • Schiphol Airport - Breda: 39 minuten

Intercity direct Toeslag

Voor de Intercity direct heeft u een Intercity direct Toeslag nodig naast uw NS-vervoerbewijs als het traject Schiphol Airport-Rotterdam deel uitmaakt van uw treinreis. U heeft geen Intercity direct Toeslag nodig als u tussen Amsterdam en Rotterdam of vice versa reist met een internationaal vervoerbewijs voor de Intercity Brussel.

De Intercity direct Toeslag is verkrijgbaar voor een enkele reis en een retourreis, en als maand- of jaarabonnement naast uw NS-abonnement.

Intercity direct Toeslag enkele en retourreis

Reist u zo nu en dan met de Intercity direct? Koop dan een losse Intercity direct Toeslag bij de Toeslagzuil op het vertrekperron, online of bij de servicebalie op het station. Deze toeslag kost € 2,40.

Intercity direct Toeslag met uw NS-Business Card

Met de NS-Business Card koopt u een toeslag of via MijnNS Zakelijk of bij de Toeslagzuil op het perron. Houd uw kaart voor de kaartlezer en uw NS-Business Card wordt herkend. Op deze manier koopt u een Intercity direct Toeslag enkele reis in de klasse van uw NS-vervoerbewijs. De kosten van de toeslag vindt u terug op uw factuur.

Intercity direct Toeslag annuleren

Heeft u de Intercity direct Toeslag met uw OV-chipkaart of NS-Business Card  bij de Toeslagzuil gekocht? Dan kunt u de toeslag binnen 30 minuten op hetzelfde station annuleren, wanneer u deze niet nodig blijkt te hebben. Houd uw kaart voor de Toeslagzuil om de toeslag te annuleren.

Intercity direct Toeslag abonnementen

Maakt u regelmatig treinreizen met de Intercity direct? Dan kan een Intercity direct Toeslag abonnement voordeliger voor u zijn. Zo reist u, in combinatie met een NS-abonnement, onbeperkt met de Intercity direct voor een vast bedrag per maand.

Intercity direct Toeslag abonnement op uw NS-Business Card

Heeft u een aanvullend abonnement: Dal, Traject Vrij, Trein Vrij en OV Vrij abonnement op uw NS-Business Card? Dan kunt u via Mijn NS Zakelijk een Intercity direct Altijd Toeslagvrij abonnement kopen. Dit abonnement wordt naast uw huidige abonnement op uw NS-Business Card gezet. Hiermee koopt u de Intercity direct Toeslag voor een jaar of een maand af. De looptijd en klasse van Intercity direct Altijd Toeslagvrij is dezelfde als die van uw NS-Business Card.

Uw fiets mee in de trein

U kunt uw fiets meenemen in de trein van maandag t/m vrijdag van 9.00-16.00 uur en vanaf 18.30 uur. In de spits kunt u uw fiets niet meenemen vanwege de ruimte. Het meenemen van een fiets kost € 6,10, u moet hiervoor een aparte Dagkaart Fiets kopen. U kunt hiermee de hele dag reizen door Nederland.