Naar content

Hoofdnavigatie

Intercity direct

Met de Intercity direct reist u extra snel tussen Amsterdam Centraal, Schiphol Airport, Rotterdam Centraal en Breda.


Waarom reizen met de Intercity direct?

Met de Intercity direct reist u met reistijdwinst tussen Amsterdam Centraal, Schiphol Airport, Rotterdam Centraal en Breda en vice versa. 

Voor de Intercity direct heeft u een Intercity direct Toeslag nodig naast uw NS-vervoerbewijs als het traject Schiphol Airport - Rotterdam deel uitmaakt van uw treinreis. U heeft geen Intercity direct Toeslag nodig als u tussen Amsterdam en Rotterdam of vice versa reist met een internationaal vervoerbewijs voor de Intercity Brussel.

Korting op Toeslag tijdens daluren

Reist u tijdens de daluren en koopt u de Toeslag bij de rode Toeslagzuil op het perron? Dan krijgt u tijdelijk 40% korting.

Daluren zijn:

  • Maandag t/m vrijdag tussen 9.00 - 16.00 uur en tussen 18.30 - 6.30 uur.
  • Zaterdag, zondag en feestdagen de gehele dag.

Reistijdwinst

Met de Intercity direct reist u bijvoorbeeld in minder dan een uur van Breda naar Schiphol of in minder dan 45 minuten van Rotterdam naar Amsterdam. Bekijk de exacte reistijden in de Reisplanner.

Zie hier de reistijdwinst per traject:

  • Amsterdam - Rotterdam: 30 minuten
  • Amsterdam - Breda: 32 minuten
  • Schiphol Airport - Rotterdam: 26 minuten
  • Schiphol Airport - Breda: 39 minuten

Intercity direct Toeslag

Reist u met de Intercity direct tussen Schiphol Airport en Rotterdam of vice versa? Dan heeft u naast uw NS-vervoerbewijs een Toeslag Intercity direct nodig. Deze toeslag is in drie varianten verkrijgbaar: eenmalig, als maandabonnement of als jaarabonnement naast uw NS-abonnement.