Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Langere treinen vanaf 4 september

De vakantie is voorbij, het wordt weer drukker. Daarom rijden we langere treinen vanaf 4 september. Bekijk alle aanpassingen en plan je reis voor vertrek met de Reisplanner.

Plan je reis

Meer treinreizigers door einde vakantie

De vakantieperiode is voor veel mensen voorbij. Dat betekent dat meer mensen de trein pakken voor school of werk. Daarom rijden er vanaf 4 september:

  • langere treinen op bijna alle trajecten
  • extra Intercity Direct treinen in de spits

Hierdoor bieden we meer zitplaatsen, maar kan het op een aantal trajecten nog steeds druk zijn.

Kies een rustigere trein

Plan voor je vertrekt je reis in de Reisplanner. Kies daarbij voor een rustigere trein door te kijken naar de druktepoppetjes. Deze geven aan hoe druk wij verwachten dat een trein is. 

Is een trein erg druk? Dan helpt het vaak al om een trein eerder of later te pakken. En als het even kan, vermijd dan de spits op dinsdag en donderdag.

Krijg meldingen over veranderingen of drukte

Zet tijdens het plannen van je reis in de NS-app ook meldingen aan. Dan krijg je een pushbericht als je trein vertraagd is, van een ander spoor vertrekt of drukker is dan verwacht.

Aangepast op nieuw reisgedrag 

Na corona zien we dat reizigers anders reizen. Mensen gaan vooral op dinsdag en donderdag met de trein naar hun werk. Op vrijdag is het tegenwoordig rustiger in de trein, terwijl op zaterdag en zondag Nederland eropuit trekt.

Handig voor onderweg