Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Daar is ie dan! De nieuwe dienstregeling

Vanaf 12 december zijn er grote verbeteringen op het spoor. Bekijk wat dit betekent voor jouw reis.

Check of je reis verbeterd is

Meer, sneller en beter

Nóg makkelijker van A naar B reizen? Vanaf zondag 12 december 2021 rijden er meer treinen en komen er snellere verbindingen en betere aansluitingen. De nieuwe dienstregeling zorgt voor grote verbeteringen op het spoor, dus ook voor jou als reiziger. Zo reis jij comfortabeler tijdens de spits, in de daluren en in het weekend. Wel zo fijn! Wil je weten of er iets voor jou verandert? Check je reis in de NS-app of Reisplanner.

Dit zijn de verbeteringen

Vanaf 12 december zijn er belangrijke wijzigingen in de dienstregeling. Handig, want zo hoef je bijvoorbeeld minder lang op een trein te wachten én je hebt meer kans op een zitplaats. Bekijk hieronder de grote verbeteringen in de dienstregeling.

 • Tienminutentreinen Rotterdam – Schiphol - Arnhem

  Op onderstaande trajecten gaat doordeweeks een tienminutentrein rijden:

  • Rotterdam - Delft - Den Haag - Leiden - Schiphol
  • Nijmegen - Arnhem - Ede-Wageningen - Utrecht - Schiphol

  Er rijdt dan zes keer per uur een Intercity. Hierdoor worden veel steden aan elkaar verbonden.

 • TienminutenSprinter Rotterdam - Dordrecht

  Tussen Rotterdam - Dordrecht gaat de eerste tienminutenSprinter van Nederland rijden. Overdag rijdt iedere tien minuten een Sprinter.

 • Meer en sneller in Zeeland

  De verbinding tussen Zeeland met Noord-Brabant en de Randstad is verbeterd. Eén van de twee intercity's stopt per uur alleen op de grotere stations (Vlissingen, Middelburg, Goes). De verbinding naar de Randstad wordt hierdoor 15 minuten sneller.

  Ook komt er een nieuwe Sprinterverbinding tussen Vlissingen en Roosendaal waarbij de Sprinter twee keer per uur rijdt.

 • Kortere reistijden in Noord-Holland

  De Intercity’s tussen Alkmaar - Haarlem gaan in de ochtend- en avondspits in beide richtingen rijden. Reizigers uit Beverwijk, Castricum en Heiloo krijgen hiermee meer reismogelijkheden.

  Tussen Uitgeest - Amsterdam Centraal wordt het aantal Sprinters in het weekend verdubbeld, van twee naar vier keer per uur.

  Door een verbeterde overstap in Hoorn komen een aantal spitstreinen tussen Den Helder, Enkhuizen en Amsterdam te vervallen.

 • Meer treinen Leiden - Utrecht

  Er gaan meer treinen rijden tussen Leiden - Alphen a/d Rijn - Utrecht. De Sprinter rijdt het grootste gedeelte van de dag door naar Woerden en Utrecht. De Intercity tussen Leiden en Utrecht zal als Sprinter doorrijden naar 's-Hertogenbosch.

 • Nightjet Amsterdam Centraal - Zürich

  Vanuit Amsterdam reis je dagelijks in de avond met een nieuwe Nightjet-verbinding naar Basel en Zürich. In omgekeerde richting arriveert elke ochtend een nachttrein vanuit Zürich in Nederland.

 • IC Brussel van en naar Amsterdam Centraal

  De IC Brussel gaat ieder uur van en naar Amsterdam Centraal. Hiermee komt de verbinding naar Den Haag HS te vervallen. Reizigers tussen Den Haag en Brussel kunnen reizen via een sneller alternatief met een overstap in Breda of Rotterdam.

 • Vanaf maart Thalys - Amsterdam

  In maart gaat weer een Thalys tussen Amsterdam en Marne-la-Vallée-Chassy (Disneyland Parijs) rijden via Airport Charles de Gaulle.

Het volledige overzicht