Naar content

Hoofdnavigatie

Verlopen OV-chipkaart

Een OV-chipkaart is 5 jaar geldig. De vervaldatum van uw OV-chipkaart staat op uw kaart vermeld. Met een verlopen kaart kunt u niet meer reizen. Als uw OV-chipkaart verlopen is en u in het bezit bent van een NS-abonnement, zorgt NS er automatisch voor dat u een nieuwe chipkaart ontvangt.


OV-chipkaart met NS-abonnement

Als uw OV-chipkaart verlopen is en u in het bezit bent van een NS-abonnement, zorgt NS er automatisch voor dat u een nieuwe chipkaart ontvangt. Eventueel vragen we u voor afloop van uw huidige kaart om een nieuwe pasfoto op te sturen. Doe dit wel tijdig, anders verloopt uw OV-chipkaart alsnog. U bestelt dan via OV-chipkaart.nl een nieuwe OV-chipkaart.

Geen automatische kaartvernieuwing

Bent u in het bezit van een OV-chipkaart met een Traject Vrij maandabonnement, een OV-fiets abonnement, Stallen op Rekening of Kids Vrij? Dan zorgt NS niet automatisch voor een nieuwe chipkaart. U vraagt in dit geval zelf een nieuwe OV-chipkaart aan.

OV-chipkaart zonder NS-abonnement

Is uw OV-chipkaart verlopen wegens het niet tijdig uploaden van uw pasfoto? Of heeft u een verlopen OV-chipkaart zonder NS-abonnement? Dan kunt u zelf via www.ov-chipkaart.nl een nieuwe OV-chipkaart aanvragen. De verkoopadviesprijs van een nieuwe OV-chipkaart is € 7,50. Staat er nog een geldig abonnement of reisproduct op uw oude kaart? Dan wordt deze overgezet op de nieuwe kaart. 

Anonieme kaarten kunnen niet worden vernieuwd. U kunt wel het saldo terugvragen.