Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

OV-chipkaart verlopen

Is je OV-chipkaart verlopen? Een OV-chipkaart is 5 jaar geldig. De vervaldatum van je OV-chipkaart vind je op de kaart. Met een verlopen kaart kun je niet meer reizen. Heb je een NS-abonnement? Dan zorgt NS ervoor dat je automatisch een nieuwe kaart ontvangt voordat je huidige verlopen is.


OV-chipkaart met NS-abonnement

Als je OV-chipkaart verlopen is en je bent in het bezit bent van een NS-abonnement, zorgt NS er automatisch voor dat je een nieuwe chipkaart krijgt. Eventueel vragen we je voor afloop van je huidige kaart om een digitale pasfoto te uploaden. Doe dit wel op tijd, anders verloopt je OV-chipkaart alsnog. Je bestelt dan via OV-chipkaart.nl een nieuwe OV-chipkaart.

Geen automatische kaartvernieuwing

Heb je een OV-chipkaart met NS Flex Basis, een OV-fiets abonnement, Stallen op Rekening of Kids Vrij? Dan zorgt NS niet automatisch voor een nieuwe chipkaart. Je vraagt in dit geval zelf een nieuwe OV-chipkaart aan.

OV-chipkaart zonder NS-abonnement

Is je OV-chipkaart verlopen wegens het niet tijdig uploaden van een pasfoto? Of heb je een verlopen OV-chipkaart zonder NS-abonnement? Dan kun je zelf via www.ov-chipkaart.nl een nieuwe OV-chipkaart aanvragen. De verkoopadviesprijs van een nieuwe OV-chipkaart is € 7,50. Staat er nog een geldig abonnement of reisproduct op je oude kaart? Dan wordt deze overgezet op de nieuwe kaart. 

Anonieme kaarten kunnen niet worden vernieuwd. Je kunt wel het saldo terugvragen.