Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

OV-chipkaart verlopen

Is je OV-chipkaart verlopen? Een OV-chipkaart is 5 jaar geldig. De vervaldatum van je OV-chipkaart vind je op de kaart. Met een verlopen kaart kun je niet meer reizen. Heb je een NS-abonnement? Dan zorgen wij ervoor dat je automatisch een nieuwe kaart ontvangt voordat je huidige verlopen is.


OV-chipkaart met NS-abonnement

Als je OV-chipkaart verlopen is en je een NS-abonnement hebt, zorgen wij er automatisch voor dat je een nieuwe kaart krijgt. Eventueel vragen we je voor afloop van je huidige kaart om een digitale pasfoto te uploaden. Doe dit wel op tijd, anders verloopt je OV-chipkaart alsnog. Je bestelt dan via OV-chipkaart.nl een nieuwe OV-chipkaart.

Heb je geen bericht van ons gekregen en verloopt je pas binnenkort?
Door een technische fout heeft een grote groep klanten de afgelopen maanden niet op tijd bericht gekregen over het verlopen van hun OV-chipkaart. Zorg dat je een vervangende nieuwe OV-chipkaart bestelt. Dan worden actieve abonnementen en reisproducten direct op je kaart gezet. De aanschafkosten van € 7,50 krijg je van ons terug. Neem hiervoor contact op met onze Klantenservice.

Geen automatische kaartvernieuwing

Heb je een OV-chipkaart met NS Flex Basis, een OV-fiets abonnement, Stallen op Rekening of Kids Vrij? Dan zorgen wij niet automatisch voor een nieuwe kaart. Vraag in dit geval zelf een vervangende nieuwe OV-chipkaart aan.

OV-chipkaart zonder NS-abonnement

Is je OV-chipkaart verlopen omdat je niet op tijd een pasfoto hebt geupload? Of heb je een verlopen OV-chipkaart zonder NS-abonnement? Vraag dan voor € 7,50 zelf een nieuwe OV-chipkaart aan. 

Staat er nog een geldig abonnement of reisproduct op je oude kaart?
Dan wordt deze overgezet op de nieuwe kaart. 

Anonieme kaarten kunnen niet worden vernieuwd. Je kunt wel het saldo terugvragen.