Naar content

Hoofdnavigatie

Regio Zuid–Holland abonnement

Vanaf 26 augustus 2018 is het Regio Zuid-Holland abonnement ook geldig in R-net treinen tussen Alphen aan den Rijn – Gouda.


Reizen met het regio abonnement

Naast alle NS-abonnementen, kaartjes en de GouweTickets is nu ook het regio abonnement Zuid–Holland te gebruiken op het R-net traject. Hierdoor kunt u in de regio onbeperkt en zorgeloos reizen met het openbaar vervoer.

Wat kunt u met het regio maand- of jaarabonnement?

Met het Regio Zuid-Holland abonnement kunt u in de provincie Zuid-Holland voor een vast bedrag, onbeperkt reizen op de lijnen van Arriva, Connexxion, HTM, HTMbuzz, RET en R-net.

Korting/Reductietarief

In specifieke gevallen is het mogelijk om korting te krijgen op het regio Zuid-Holland abonnement. Deze korting bedraagt 34%.

Reductiegerechtigden zijn:

  • Kinderen (4 t/m 11 jaar), jongeren (12 t/m 18 jaar) en ouderen (65+).
  • Studenten met een Studentenreisproduct die reizen buiten de tijd van hun studentenreisrecht.

Hoe werkt in– en uitchecken?

Ook met het regio abonnement checkt u in en uit voor uw reis. Maar heeft u ingecheckt op het R-net traject Alphen aan den Rijn - Gouda? Dan hoeft u bij een overstap naar NS niet opnieuw in te checken. Andersom geldt hetzelfde: als u al hebt ingecheckt bij NS hoeft u dat niet opnieuw voor de R-net treinen te doen. Bij overstap naar bus, tram, metro of een van de andere treinvervoerders moet u wel opnieuw in- en uitchecken.

Wat is het instaptarief?

Voor R-net geldt een instaptarief van 10 euro.

Waar is het regio abonnement te koop?

Het regio abonnement kunt u gemakkelijk online aanschaffen bij RET, Arriva, Connexxion en HTM. Daarna kun u de bestelling ophalen bij een oplaad- en ophaalautomaat bij u in de buurt. Op www.ov-chipkaart.nl kunt u het dichtstbijzijnde oplaadpunt vinden.