Wat te doen in Utrecht?


Uitgelicht


  • Geen
    boekingskosten

  • Altijd de beste deal
    voor je dagje uit

  • In één keer online
    tickets en vervoer kopen


Dagje Utrecht

Een dagje Utrecht is altijd een goed idee. De stad is het bruisende middelpunt van Nederland en de trein zet je af in hartje centrum. Fijn, zo hoef jij je niet druk te maken over waar je gaat parkeren. Vanaf het station loop je regelrecht Hoog Catharijne in, een overdekt winkelcentrum waar je vooral de grotere modeketens vindt.

Utrechts trots, de Domtoren

Volg in Hoog Catharijne de bordjes naar uitgang Moreelsepark en steek buiten over naar Mariaplaats. Vergeet niet omhoog  te kijken. In het oog springt meteen Utrechts trots: de Domtoren. Loop hier naartoe via de Zadelstraat, waar je de leukste boetiekjes en knusse koffiezaakjes vindt. Bij de Domtoren aangekomen? Waag eens een klim! Het is een aardige klus, maar het adembenemende uitzicht maakt de 465 traptreden meer dan goed.

Oudegracht

Wandel je door centrum Utrecht, dan is de kans groot dat je de Oudegracht kruist. Deze 2 kilometer lange gracht loopt als een ader door het hart van de stad. Aan weerszijde vind je flink wat winkels en cafés. Typisch Utrecht zijn ook de werfkelders, aan de waterkant van de Oudegracht. Vroeger gebruikt door handelaren als opslagplaats, tegenwoordig thuis voor sfeervolle restaurants en galeries.

Janskerkhof, de Neude en Ledig Erf

Trek in een kop koffie, borrel of een hapje eten? Strijk dan neer op één van de gezellige pleinen in Utrecht. De keuze is reuze en allemaal zijn ze even levendig. Neem bijvoorbeeld het Janskerkhof. Vanaf hier heb je altijd uitzicht op de Janskerk, met zijn wereldberoemde glas-in-loodramen. Of kies een plekje uit op de Neude, waar het altijd gezellig druk is. Zin in een kleine wandeling? Op 15 minuten van de Domtoren vind je het Ledig Erf. Iets meer uit de drukte en daardoor erg geliefd door locals.

Stad van cultuur

Maar Utrecht is meer dan alleen winkels en horeca. Zo barst de stad ook van de musea. Bekende naam is bijvoorbeeld het Spoorwegmuseum, te bereiken met de pendeltrein vanaf Centraal Station. Ander pareltje is het Centraal Museum. In dit oude klooster bewonder je een grote collectie moderne mode en kunst. Onderdeel van het museum zijn ook het Rietveld Schröderhuis en het Nijntje Museum, waar je het originele atelier van Dick Bruna kunt bekijken.