Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Reizen naar het buitenland

Als je met het openbaar vervoer naar het buitenland reist, kun je in Intercity Berlijn, Intercity Brussel en ICE International tot de Nederlandse grens gebruikmaken van je studentenreisproduct.


Korting in internationale treinen

Als jongere (t/m 25 jaar) kun je trouwens ook van korting profiteren in internationale treinen. Hoe je dat doet en welke treinen dat zijn, lees je hier. En nog een tip: NS International heeft regelmatig aantrekkelijke aanbiedingen voor jongeren!

Binnenlands traject van internationale treinen

Binnen Nederland kun je met je studentenreisproduct vrij reizen met Intercity Berlijn, Intercity Brussel en ICE International, maar niet met Thalys, Eurostar of Intercity direct. Voor meer informatie kun je terecht bij NS International.

Jongerenvoordeel in het buitenland

Voor jongeren tot en met 25 jaar die reizen naar het buitenland, zijn er aantrekkelijke tarieven. Kijk hier voor de treinen, waarmee je tegen een gereduceerd tarief kunt reizen.

Eén internationaal vervoerbewijs voor je gehele reis

Je kunt je reis vanaf het opstapstation in Nederland tot je eindbestemming in het buitenland boeken op één ticket. Dat kun je doen via NS International. Heb je recht op 40% of 100% korting op het binnenlandse traject? Geef dit dan aan tijdens je boeking. Op je internationaal vervoerbewijs wordt vervolgens de 40% of 100% korting verrekend. Vergeet niet om op reis naast je ticket ook je studentenreisproduct mee te nemen. Die moet je bij een controle allebei laten zien.

Tip: kies bij het boeken voor ticketafgifte in de app. Dan kunnen wij je voorzien van de juiste reisinformatie over je gehele reis.