Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Reizen naar het buitenland als student

Met het openbaar vervoer reizen naar het buitenland? Tot de Nederlandse grens reis je met je studenten-OV (Studentenreisproduct) en daarna profiteer je van diverse kortingen. Lees hier meer over reizen met de trein naar het buitenland.


Met studenten-OV naar het buitenland

Als je naar het buitenland reist, kun je in Intercity Berlijn, Intercity Brussel en ICE International (niet met Eurostar of Intercity direct) tot de Nederlandse grens reizen met je studenten-OV (Studentenreisproduct).

In het buitenland kun je niet meer je Studentenreisproduct reizen, maar als jongere (t/m 25 jaar) kun je wel van korting profiteren in internationale treinen. Lees meer over jongerenvoordeel op NS International en bekijk hier de treinen, waarmee je tegen een gereduceerd tarief kunt reizen.

Voor meer informatie over je Studentenreisproduct en internationaal reizen kun je terecht bij NS International. 

Boek één internationaal vervoerbewijs voor heel je reis

Je kunt je reis vanaf het opstapstation in Nederland tot je eindbestemming in het buitenland boeken op één ticket. Boeken doe je via NS International. Heb je recht op 40% of 100% korting op het binnenlandse traject? Geef dit dan aan tijdens je boeking. Op je internationaal vervoerbewijs wordt vervolgens de 40% of 100% korting verrekend.

Let op: vergeet niet om op reis naast je ticket ook je Studentenreisproduct mee te nemen. Die moet je bij een controle allebei laten zien. 

Tip: kies bij het boeken voor ticketafgifte in de app. Dan kunnen wij je voorzien van de juiste reisinformatie over je gehele reis.