Naar content

Hoofdnavigatie

Waarschuwing: valse e-mails

Er zijn e-mails in omloop, waarin wordt gedaan alsof ze van NS afkomstig zijn. Pas ervoor op! Hoewel deze e-mails qua vormgeving en inhoud soms veel gelijkenis vertonen met de echte NS e-mails of die van onze partners zoals Blokker en Kruidvat, zijn deze niet van NS en onze partners afkomstig.


Onze naam en logo worden misbruikt om persoonlijke gegevens te verzamelen. Veelal wordt in de valse e-mails (ook wel phishing e-mails of spam e-mails genoemd) gevraagd om uw gegevens te verstrekken of op een link te klikken. Doet u dit, dan krijgen fraudeurs mogelijk toegang tot uw persoonlijke gegevens. U kunt vervelende gevolgen verkleinen door, als u bijvoorbeeld een wachtwoord heeft meegestuurd, dit zo snel mogelijk te vervangen. Ook doet u er goed aan de valse e-mail te verwijderen.

Soms sturen wij u ook een mail die linkjes bevat. Neem bij twijfel over de inhoud altijd eerst contact op met de NS Klantenservice.

Hoe herkent u een valse e-mail?

Internetcriminelen worden steeds beter in het opstellen van valse e-mails. Toch maken ook zij nog fouten. Fouten die nog veel voorkomen zijn:

  • Het verzendadres is geen NS e-mailadres of dat van onze partners Blokker, Kruidvat, Etos of Hema
  • De link die de mail bevat verwijst naar een website die niet van NS is
  • De aanhef is niet juist en de mail bevat enkele spelfouten
  • Tot slot geldt ook vaak dat het aanbod dat gedaan wordt, vaak te mooi is om waar te zijn en dat is het dan ook

NS zet steeds voorbeelden van de meest recente valse e-mails op deze pagina, zodat u kunt zien welke valse e-mails reeds bij ons bekend zijn. Let op: ook via Facebook en Instagram zijn oplichters actief!

Let ook op het volgende

Phishing mails linken meestal naar sites waarbij een 0900-nummer vermeld staat, waar u naartoe moet bellen. Indien u dit doet bent u per minuut veel geld kwijt, maar zult u het beloofde aanbod helaas niet ontvangen.

Let op: NS vraagt u nooit naar een 0900-nummer te bellen. 

Hoe herkent u een e-mail of actie van NS?

  • Een e-mail of actie afkomstig van NS herkent u aan het verzendadres eindigend op @ns.nl
  • Alle lopende acties van NS staan vermeld op onze website 
  • E-mails afkomstig van NS gaan altijd over NS gerelateerde zaken zoals informatie communicatie over je abonnement, nieuwsbrieven, tijdelijke acties, onderzoek m.b.t. NS

Welke overige e-mailadressen en urls worden momenteel door NS gebruikt?

Melden van valse e-mails en websites

Als u een valse e-mail ontvangt die afkomstig lijkt te zijn van NS, dan kunt u dit melden via het e-mailadres valse.email@ns.nl. Stuur het voorbeeld van de valse e-mail als bijlage mee en vermeld ook de onderwerpregel van de mail en de afzender. Uw melding wordt gebruikt om nieuwe valse e-mails te signaleren en andere klanten te waarschuwen. 

Staat de valse e-mail die u heeft ontvangen al in onderstaande lijst? Dan is de mail al bij ons bekend en hoeft u deze niet meer te sturen. 

Voorbeeld van valse social media actie

Voorbeeld van valse website