Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Groep vrienden op het station met oranje shirts

Koningsdag 2023

Op 26 en 27 april viert heel Nederland Koningsnacht en -dag! Wij zetten langere en soms extra treinen in om jou naar je favoriete feest te brengen. Plan je heen- én terugreis voor vertrek.

Koop nu je kaartje

Koningsdag Enkele reis

Regel je heen óf terugreis.

Koningsdag Retour

Regel je heen- en terugreis.

Koningsdag Railrunner

Voordelig voor kinderen van 4 t/m 11 jaar.

Reis met je betaalpas

Wil je geen los kaartje kopen? Check dan makkelijk in en uit met je contactloze betaalpas, creditcard of mobiel. Je reist dan 2e klas en zonder korting of abonnement. Je hoeft hiervoor niet te activeren. Begin dus meteen op deze manier te reizen.

Praktische informatie 

We willen graag dat iedereen een veilige en feestelijke Koningsnacht en -dag heeft. Om daarvoor te zorgen hebben we een aantal maatregelen getroffen.

Alcoholverbod

Van 26 april 19.00 uur tot 28 april 7.00 uur mag je geen alcohol meenemen naar het station of in de trein. De winkels op het station verkopen ook geen alcohol.

Geen treinen Amsterdam Science Park en Amsterdam RAI

De stations Amsterdam RAI en Amsterdam Sciencepark zijn op Koningsdag gesloten. Zo voorkomen we dat deze (kleinere) stations overvol en onveilig worden. Reis om via station Amsterdam Zuid en station Amsterdam Amstel. 

Bagagekluizen

Van 26 april 19:00 uur tot 28 april 07:00 uur zijn de bagagekluizen gesloten op de stations Amsterdam Centraal en Breda. 

Fiets in de trein

Op Koningsdag (27 april) is Fietskaart Dal de hele dag niet geldig.

Abonnement

Koningsdag is een feestdag. Kijk voor meer informatie over de geldigheid van je abonnement op feestdagen op Reizen tijdens feestdagen.

Studentenreisproduct

Als student met een weekabonnement kun je op Koningsdag niet vrij reizen; je reist op saldo met 40% korting. Met een weekendabonnement kun je op Koningsdag wel vrij reizen.

Reisassistentie

Door de drukte bieden we op een aantal stations een alternatieve vorm van NS Reisassistentie aan:

  • Koningsnacht: Arnhem Centraal, Groningen en Zwolle vanaf 18:00 uur, Utrecht Centraal vanaf 20:00 uur en op Den Haag Centraal vanaf 23:00 uur.

  • Koningsdag: Alkmaar, Amsterdam Centraal, Amsterdam Zuid, Breda, Eindhoven Centraal en Utrecht Centraal de hele dag, Arnhem Centraal, Groningen en Zwolle vanaf 18:00 uur.


Aanvullende informatie

Koningsbezoek Rotterdam

Op 27 april 2023 bezoekt Koning Willem-Alexander samen met zijn familie Rotterdam om daar Koningsdag te vieren. Lees meer over het bezoek van de koninklijke familie

Koningsdag Amsterdam

Overal in de stad vind je vrijmarkten, evenementen, muziek en activiteiten. Buiten de binnenstad zijn de grotere evenementen te vinden. Deze evenementen zijn alleen toegankelijk met vooraf gekochte entreebewijzen. Bekijk alle informatie over de festiviteiten en evenementen in Amsterdam.

Vrijmarkten in de binnenstad

De binnenstad ligt op loopafstand van station Amsterdam Centraal. Als je vanuit de richting Utrecht reist kun je ook uitstappen op station Amsterdam Amstel en vanaf daar verder reizen met de metro of tram. Vanuit de richting Noord-Holland kun je op station Amsterdam Sloterdijk overstappen op een tram, metro of bus naar de vrijmarkten in de binnenstad.

Vondelpark en Leidseplein

Naar het Vondelpark of het Leidseplein, reis je het snelst via station Amsterdam Zuid. Kom je vanuit de richting Haarlem en Zaandam, reis dan naar station Amsterdam Sloterdijk en stap over op metrolijn 50 naar Amsterdam Zuid. Vanaf station Amsterdam Zuid zijn beide locaties lopend te bereiken.

Haal meer uit je reis