Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

6x leukste foodhallen in Nederland

Een dagje uit en op zoek naar een plek om te eten? Duik een foodhall in! Met allerlei wereldkeukens onder één dak geniet iedereen hier van zijn favoriete gerechten. Foodhallen vind je overal, van de grote Markthal in Rotterdam tot de intieme Twentsche Foodhall in Enschede. Wij verzamelden de 6 leukste foodhallen van ons land.


1. Markthal Rotterdam: een icoon in de stad

Met een oppervlakte van 12.000 vierkante meter is de Rotterdamse Markthal de grootste foodhall van ons land. Binnen kom je ogen tekort: er zijn meer dan 100 kraampjes met lekkernijen. Klassiekers uit eigen land - waaronder haringen en kroketten - zijn er in overvloed. Maar ook culinaire parels uit andere hoeken van de wereld staan vers voor je klaar. Denk aan Portugese piripiri en Japanse ramen. Behalve bij de foodstands kijk je ook in de rest van de Rotterdamse Markthal je ogen uit. Werp bij binnenkomst eens een blik op het plafond en spot het reusachtige kunstwerk op de binnengevel. Wist je dat de 'Hoorn des Overvloeds' een van de grootste kunstwerken ter wereld is?

Vanaf station Rotterdam Centraal wandel je in ruim 20 minuten naar de Markthal. Huur je een OV-fiets, dan ben je er in ruim 5 minuten.

 • Openingstijden: maandag t/m donderdag van 10.00 - 20.00 uur, vrijdag van 10.00 - 21.00 uur, zaterdag van 10.00 - 20.00 uur, zondag van 12.00 - 18.00 uur
 • Bekijk de markt en de restaurants

DS. Jan Scharpstraat 298, Rotterdam, markthal.nl

2. Een culinaire reis in Foodhall Arnhem

Foodhall Arnhem is een plek waar je de smaken, geuren en geluiden ervaart van een buitenlandse markt. Met 13 verschillende authentieke wereldkeukens kies je zelf in welke keuken je een culinaire reis maakt. Elke wereldkeuken staat in een aparte ruimte, die is ingericht in de sfeer van het land van herkomst. Bij foodstand Sichuan Dimsum eet je bijvoorbeeld dumplings tussen Chinese lampionnen en Boeddhabeelden. Leuk: in de zomermaanden tovert Foodhall Arnhem om in strandthema. Van mei tot september drink je er cocktails met het zand tussen je tenen, of eet je een hapje vlak bij het opblaaszwembad.

Vanaf station Arnhem Centraal wandel je in een kwartier of fiets je in 5 minuten met een OV-fiets naar de Foodhall. 

 • Openingstijden: dinsdag t/m donderdag en zondag van 12.00 - 22.00 uur, vrijdag en zondag van 12.00 - 1.00 uur
 • Bekijk de 12 foodstands

Rijnkade 49, Arnhem, foodhallarnhem.nl

3. Foodhall Breda: eten onder de rook van de Grote Kerk

In het gebouw waar vroeger de oude Casino Cinema van Breda zat, vind je nu een grote overdekte Foodhall. Je geniet hier van 12 verschillende keukens onder één dak. Bestel bijvoorbeeld een echte Italiaanse pizza bij Ragazzi Italiani. Wij tippen de klassieke pizza margherita, die uitblinkt in zijn eenvoud. En wat dacht je van een burgerproeverij? De mannen van The Butcher's Burgers maken er een feestelijk maal van voor je. Foodhall Breda zit op een fijne locatie, midden in het centrum van de stad. Scoor je een tafel bij het raam, dan heb je zelfs zicht op hét stadsicoon: de Grote Kerk.

Vanaf station Breda wandel je in een klein kwartier naar de Foodhall. Huur je een OV-fiets? Dan ben je er in 5 minuten.

 • Openingstijden: dinsdag , woensdag en zondag van 12.00 - 21.00 uur, donderdag t/m zaterdag van 12.00 - 21.30 uur
 • Bekijk de 11 keukens

Reigerstraat 24, Breda, foodhallbreda.nl

4. Foodhall Scheveningen: smullen aan het strand

Pal aan de Scheveningse kustlijn vind je Foodhall Scheveningen. Je geniet hier met uitzicht op zee van verse gerechten uit diverse wereldkeukens. Kies voor een snelle zoete hap - zoals een portie warme churros - of neem uitgebreid de tijd om te tafelen. Met Griekse gyros bijvoorbeeld, of een bord Thaise Pad Thai. De foodhall is sfeervol ingericht van binnen. Overal hangen lampjes en planten en je schuift aan op gekleurde stoelen. Bezoek je Foodhall Scheveningen in de zomermaanden? Dan bestel je je favoriete gerecht lekker vanaf het strand.

Vanaf station Den Haag Centraal pak je tram 1 en 9 pakken of bus 21 en 23. Stap uit bij halte Zwarte Pad om bij Foodhall Scheveningen te komen. 

 • Openingstijden: woensdag, donderdag en zondag van 12.00 - 22.00 uur, vrijdag en zaterdag van 12.00 - 0.00 uur
 • Bekijk de 16 stands

Strandweg 161, Den Haag, foodhallscheveningen.nl

5. Lokaal lekkers in de Twentsche Foodhall in Enschede

Je dag weg in Enschede wordt nóg leuker met een bezoek aan de Twentsche Foodhall. Binnen ruik je meteen de heerlijke geuren van allerlei verse gerechten. Van taco's tot taart, voor elke trek is er een traktatie. In de keukens van de Twentsche Foodhall worden voornamelijk lokale ingrediënten gebruikt. Zo zijn de koekjes van foodstand De Zoetekauw gemaakt van de Lonneker Molen, die op een steenworp afstand van de Twentsche stad ligt. Tip: in de foodhall vinden regelmatig evenementen plaats. Een Bokbierweekend bijvoorbeeld, of een dag vol live muziek. Houd de agenda dus in de gaten.

Vanaf station Enschede wandel je in een klein kwartier 13 minuten wandelen naar de Twentsche Foodhall. Met de OV-fiets ben je er in minder dan 5 minuten.

 • Openingstijden keukens: donderdag t/m zaterdag van 16.00 - 22.00 uur, zondag van 14.00 - 21.00 uur
 • Bekijk de 8 keukens
 • Check de agenda voor alle evenementen

Hoge Bothofstraat 39a, Enschede, twentschefoodhal.nl

6. Eten en entertainment in Foodhallen Amsterdam

Ook in onze hoofdstad kun je een grote foodhall bezoeken. Foodhallen Amsterdam is een plek waar culinaire hotspots zich onder één dak verzamelen. Er zijn snelle happen die je direct uit het vuistje eet, maar ook concepten die zijn bekroond met een Michelinster. Het is een plek waar je je zomaar heel wat uren vermaakt. Is het niet omdat je zoveel verschillende happen kunt proeven, dan is het wel omdat er zoveel entertainment te vinden is. Heb je zin in een kraker in de Filmhallen of wil je liever een potje poolen in de Kanarie Club?

Vanaf station Amsterdam centraal fiets je in een kwartier met je OV-fiets naar Foodhallen Amsterdam. 

Bellamyplein 51, Amsterdam, foodhallen.nl

Tekst: Jeske van Steen - Insiders
Beeld: Sabrina Gaudio, Twentsche Foodhall, Markthal Rotterdam, Foodhallen Amsterdam, Foodhall Breda en Pixabay 

Meer inspiratie voor jouw dagje uit

6x beste brunchplekken in Nederland

Ontdek smaakvolle brunchplekken, van all day brunch tot morning cocktails.

Groepsticket Daluren

Voordelig reizen met de trein met een groep vanaf 2 personen. Dit ticket is geldig tijdens daluren.

vanaf 7,15 per persoon

In de NS-app of uitprinten