Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

5x de leukste activiteiten in Amersfoort

Van je eigen brood bakken tot katoendrukken, Amersfoort heeft alle ingrediënten voor een fijne stedentrip. Wij delen 5 activiteiten met je voor een leuke tijd in de stad. Tipje van de sluier: een high wine bij Zuster Margaux. Amersfoort ligt in het midden van Nederland dus met de trein ben je er zo. Neem plaats terwijl je over het Nederlandse landschap tuurt. Voor je het weet, ben je in de keistad.


1. Beleving en avontuur: Escaperoom Amersfoort

Bij Escaperoom Amersfoort staan 4 intrigerende avonturen op het punt om ontdekt te worden. In Time Machine ga je terug in de tijd met de professor om zijn nieuwe uitvinding te testen. The Lost Skull daagt je uit om de mysterieuze gouden schedel te vinden en de duistere vloek te breken. Net zoals archeoloog Kenneth Wilson had gehoopt. Voor een meeslepende ervaring biedt The Crazy Mister Hunter een spookachtige tandartspraktijkverkenning. Of voel de spanning van The Money Hunters. Je helpt het verborgen fortuin van tandarts Anton de Wit op te sporen. Kies jouw favoriete uitdaging bij Escaperoom Amersfoort. 

Vanaf station Amersfoort Centraal fiets je in 12 minuten naar Escaperoom Amersfoort.

 • Tip: huur een 0V-fiets
 • Openingstijden: maandag t/m zondag van 10.00 - 0.00 uur
 • Prijs: € 120 per kamer

Siliciumweg 21, escaperoomamersfoort.nl​​​​​​​

2. High Wine bij Zuster Margaux

De high wine bij Zuster Margaux was vanaf dag één een groot succes. Geniet van wijnen - met zorg geselecteerd - en huisgemaakte gerechten. Na een warm welkom met een glas sprankelende bubbels wordt een heerlijk Plateau Margaux bereid. Gevolgd door de Zuster van de Dag. Bij de gerechten worden 4 halve glazen bijpassende witte of rode wijn geserveerd. Wil je graag wat meer luxe? Met een High Wine Deluxe worden er exclusievere wijnen geschonken. Laat je verrassen door echte wijnkenners. Proost!

Vanaf station Amersfoort Centraal wandel je in 18 minuten of fiets je in 6 minuten met de OV-fiets naar Zuster Margaux.

 • Openingstijden: donderdag van 17.00 - 22.00 uur, vrijdag vanaf 17.00, zaterdag van 15.00 uur en zondag van 15.00 - 22.00 uur
 • Prijs: € 49,50 per persoon

Kleine Haag 2, zustermargaux.nl

3. Barista workshop bij Little Roastery

Gaat er geen dag voorbij dat jij geen koffie drinkt? En wil je graag nog betere koffie leren zetten? Dan is een Barista Workshop bij Little Roastery echt iets voor jou. Tijdens de 2 uur durende workshop mag je gebruik maken van de professionele apparatuur. Ook mag je jouw eigen bonenmaler of espressomachine meenemen. Bij Little Roastery leer je de fijne kneepjes van het vak. Aan het einde van deze workshop ben jij een echte koffie-expert. 

Vanaf station Amersfoort Centraal wandel je in 15 minuten of fiets je in 6 minuten met de OV-fiets naar Little Roastery.

 • Duur: 2 uur
 • Prijs: € 49,95
 • Bekijk beschikbare datums via de website van littleroastery.nl

Brabantsestraat 14, littleroastery.nl

4. Je eigen print maken bij De Katoendrukkerij

Leer je eigen print maken bij De Katoendrukkerij in Amersfoort. Neem deel aan ambachtelijke cursussen met handgemaakte houten drukblokken op textiel en papier. Maak tijdens een basis workshop katoendrukken je eigen unieke stof. Met motieven en kleuren onderzoek je de mogelijkheden voor herhaling en gelaagdheid. Kinderen mogen een eigen T-shirt bedrukken. Of bedruk je eigen katoenen tas. De drukkerij is gevestigd op een bijzondere plek namelijk de Volmolen. Deze voormalige watermolen is een bekend monument in de stad. Jaarlijks worden hier ambachtelijke activiteiten georganiseerd. 

Vanaf station Amersfoort Centraal wandel je in 17 minuten of fiets je in 5 minuten met de OV-fiets naar De Katoendrukkerij.

 • Openingstijden: vrijdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur. Op woensdag en donderdag te bezoeken op afspraak
 • Bekijk de agenda voor het aanbod via de website van dekatoendrukkerij.nl

Plantsoen Noord 2, dekatoendrukkerij.nl

5. Zelf brood maken bij Deegmakers

Wil jij ook thuis genieten van de geur van vers brood? Ontdek de kunst van zuurdesembrood bakken tijdens een workshop bij Deegmakers in Amersfoort. Leer de essentiële stappen van zuurdesembrood maken en dompel jezelf onder in de ambachtelijke wereld van het bakken. Na afloop ga je naar huis met je eigen creaties. Ook krijg je een gezonde zuurdesem starter mee zodat je thuis verder kan. Deegmakers organiseert leuke activiteiten in Amersfoort voor kook- en bakliefhebbers. Wanneer ga jij je eigen brood bakken? 

Vanaf station Amersfoort Centraal wandel je in ruim 15 minuten en fiets je in 8 minuten naar beiden locatie van de Deegmakers.

 • Tip: Neem een tas mee voor je zelfgemaakte broden
 • Prijs: € 75
 • Tijd: 16:45 - 20.00 uur
 • Workshop gaat door vanaf 6 aanmeldingen

Elsenburg en Sebastiani, Oliemolenhof 90, deegmakers.nl
Batard Bakery, Mierenveldstraat 72, deegmakers.nl

Tekst: Anne-Floor van Nunen - Insiders
Beeld: Sabrina Gaudio, Tijd voor Amersfoort, Zuster Margaux, De Katoendrukkerij en Pexels

Geïnspireerd om op pad te gaan?

Meer inspiratie voor jouw dagje uit

24 uur op pad met het gezin in Amersfoort

Neem de kinderen mee op avontuur in het levendige Amersfoort.

Groepsticket Daluren

Voordelig reizen met de trein met een groep vanaf 2 personen. Dit ticket is geldig tijdens daluren.

vanaf 7,15 per persoon

In de NS-app of uitprinten