Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

24 uur met vriendinnen in Groningen

Van lekker lunchen en koffiedrinken tot gezellig shoppen, Groningen heeft alle ingrediënten voor een fijn vriendinnenweekend. Wij tippen je de leukste plekken en activiteiten voor 24 uur in de stad. Tipje van de sluier: een avond borrelen in het Concerthuis. Is het hoge noorden wat ver weg? Met de trein zijn jullie er zo. Plof neer, klets bij en Grunn komt in een oogwenk in zicht.


10:00 uur: Kopjes en koffie bij het Kattencafé van Groningen

Zijn jullie na de treinrit nog niet uitgekletst? Jullie weekend in Groningen begint nog gezelliger met koffie erbij. Wandel bij aankomst door naar Kattencafé Op z'n Kop. Daar wachten niet alleen koppen koffie, maar ook 10 nieuwsgierige katten op jullie. De dieren zijn afkomstig uit Dierenasiel Adventure in Kootstertille. Het Kattencafé is inmiddels voor het hele nest een warm thuis. Nip van je kop koffie terwijl Benny, Lily en hun andere kattenvrienden kopjes geven. Gaat een ontbijt er wel in? Bestel - geheel in stijl - een Kater Ontbijt, met een tosti, koffie en verse jus. Of ga voor zoet, zoals scones met jam. 

Vanaf station Groningen zijn jullie in een kleine 20 minuten bij de koffie en katten van Op z'n Kop. Huren jullie een OV-fiets? Dan duurt de tocht 5 minuten.

 • Openingstijden: maandag t/m woensdag van 11.00 - 18.00 uur, donderdag en vrijdag van 11.00 - 19.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 - 19.00 uur
 • Je bestelt hier een koffie voor +/- € 3,50 en een Kater Ontbijt voor +/- € 11,50

Oude Ebbingestraat 57, opznkop.nl

11:00 uur: Shoppen in winkelstad Groningen

Als shoppen jullie ding is, dan zitten jullie in winkelstad Groningen wel goed. Het winkelaanbod is een fijne mix van grote merken en kleine boetieks. Neem eens een kijkje bij Yantra. Deze winkel wordt ook wel de Boeddha-winkel van het noorden genoemd. Jullie vinden er alles op het gebied van spiritualiteit, yoga en mindfulness. Er zijn boeken en cd's, maar ook etherische oliën en wierook waartussen jullie kunnen snuffelen. Of ontdek de wereld van tarotkaarten. Is dit nieuw? De eigenaren vertellen jullie er alles over.

Vanuit mindfulness duiken jullie de mode in. Of eigenlijk de modeaccessoires. Bij Your Fashion Finds vind je namelijk geen kleding, maar wel items die je outfit helemaal af maken. Van pastelkleurige haarbanden tot gouden bloemenoorknopjes. Er is ook volop mode voor in huis. Zeg nu zelf, van kleurige kaarsen en kandelaars knapt toch elk interieur op?

Vanaf Kattencafé Op z'n Kop zijn jullie in een minuutje bij Yantra. Vanuit daar wandelen jullie in 10 minuten naar Your Fashion Finds. Met de OV-fiets zijn jullie er in 2 minuten.

 • Openingstijden Yantra: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 18.00 uur, zaterdag van 10.00 - 17.00 uur
 • Openingstijden Your Fashion Finds: maandag van 12.00 - 18.00 uur, dinsdag t/m zaterdag van 10.00 - 17.30 uur

Yantra, Oude Ebbingestraat 61, yantra.nl
Your Fashion Finds, Folkingestraat 43, yourfashionfinds.nl

13:00 uur: Lunchen bij Luhu

Zin om te lunchen in een bijzonder café in Groningen? Dan is Luhu een aanrader. Dit is het eerste lunchcafé in Nederland dat wordt gerund door doven. Jullie bestellen hier dus niet mondeling, maar via gebaren of notities. Dat is misschien even gek na een hele ochtend kletsen. Toch zullen jullie merken dat communiceren hier hartstikke goed gaat. Wat je dan via gebaren of schriftelijk bestelt? Wortel-gembersoep bijvoorbeeld, of een vegan tosti. Grotere trek kun je stillen met een broodje hamburger. Als je niet kunt kiezen, dan is de lunchplank een aanrader. Met drie verschillende broodjes en soep naar keuze heb je altijd prijs.

Vanaf Your Fashion Finds wandelen jullie in ruim 5 minuten naar Luhu. Als jullie een OV-fiets huren, dan zijn jullie er in een minuut.

 • Openingstijden: dinsdag en woensdag van 9.30 - 16.00 uur, donderdag t/m zaterdag van 9.30 - 18.00 uur en zondag van 12.00 - 16.00 uur 
 • Je bestelt hier een lunchgerecht voor +/- € 10

Munnekeholm 4, luhu.koffie.nl

15.00 uur: De culinaire winkels van Groningen bezoeken

Willen jullie straks een stukje Groningen meenemen naar huis? Dan moeten jullie bij De Kaaskop zijn. Hier kun je - zoals ze zelf zeggen - de smaak van Groningen shoppen. De winkel ligt vol met ambachtelijke producten van dichtbij. Zo haal je er biologische zuivel uit Hornhuizen en verse kazen uit Zevenhuizen. Tip voor jullie vriendinnenweekend: een kaasproeverij. Ideaal als jullie lekkere kazen zoeken voor de borrel. De wijnen en verse noten van De Kaaskop maken jullie aankomende borrelavond compleet.

Iets verderop ligt Le Souk. Een bezoek aan deze winkel is net als een wandeling over een overdekte Arabische markt. Dat begint al bij de ingang, als je over een kleurig Perzisch tapijt naar binnen stapt. In de winkel struin je langs gekleurde schalen vol Mediterrane olijven en kisten met sappig fruit. Je kunt er kiezen uit 1001 geurige kruiden, veelal uit het Midden-Oosten. Vergeet niet de in chocola gedoopte dadels mee te nemen. Daar komen de Groningers graag nog een keer voor terug.

Jullie wandelen van Luhu in 5 minuten naar deze culinaire winkels in Groningen. Met de OV-fiets zijn jullie er in een paar minuten.

 • Openingstijden De Kaaskop: maandag van 12.00 - 18.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 18.00 uur, zaterdag van 9.00 - 17.00 uur en zondag van 12.00 - 17.00 uur
 • Openingstijden Le Souk: maandag van 12.00 - 18.30 uur, dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9.00 - 18.30 uur, donderdag van 9.00 - 21.00 uur en zondag van 12.00 - 17.00 uur

De Kaaskop, Zwanestraat 24, dekaaskop.nl
Le Souk, Folkingestraat 21, winkellesouk.nl

17:00 uur: Bekijk Groningen vanuit grote hoogte

Jullie zijn dit weekend in het hoge noorden. Met een bezoek aan het Forum van Groningen zoeken jullie het nog een tikkeltje hogerop. Het Forum is een ontmoetingsplek voor kunst en cultuur. Je kunt er exposities bezoeken, de bibliotheek induiken en naar de film gaan. Maar je kunt er ook het dak op klimmen. Vanaf het 45 meter hoge dakterras heb je een fenomenaal uitzicht over de stad. Tuur door de glazen omheining en spot de beroemde Martinitoren. Wist je dat je met helder weer zelfs Schiermonnikoog ziet liggen? Tip: in de zomer verandert het dakterras elke woensdagavond in een openluchtbioscoop.

Vanaf De Kaaskop en Le Souk wandelen jullie in ruim 5 minuten naar Het Forum. Als jullie een OV-fiets huren, zijn jullie er een paar minuten sneller. 

 • Het dak van Het Forum sluit dagelijks om 18.00 uur. Het Forum zelf is doordeweeks en op zaterdag open van 9.00 - 0.00 uur en op zondag van 10.00 - 23.00 uur
 • Je kunt het dakterras gratis bezoeken

Nieuwe Markt 1, forum.nl

18:00 uur: Uit eten en borrelen bij het Concerthuis  

Samen delen, samen spelen: zo kun je het concept van het Concerthuis ook benaderen. Op de kaart van de Eetbar staan allerlei gerechten om - inderdaad - samen te delen. Zo ontstaat er zomaar een tafel met geroosterde pompoen, Koreaanse gefrituurde rijst en een emmer patat. Genoeg gegeten en genoten? Verplaats je dan naar de Speelbar. Talentvolle pop-, rock- en hip-hopartiesten krijgen hier een podium. Bestel een speciaalbiertje en geniet samen van de muziek. Proost, op een fijn vriendinnenweekend in Groningen.

Vanaf het Forum wandelen of fietsen jullie in een paar minuten naar het Concerthuis.

 • Openingstijden Eetbar: iedere geopend vanaf 10.00 uur
 • Openingstijden Speelbar: donderdag t/m zaterdag vanaf 20.00 uur
 • Een shared dining-gerecht in de Eetbar kost +/- € 10 per gerecht

Poelestraat 30, hetconcerthuis.nl

Overnachttip: Prinsenhof 

Van uitgebreid shoppen tot lekker lunchen: het was een fijn weekend samen in Groningen. Waarom blijven jullie niet overnachten? Dan kunnen jullie ook wat langer blijven hangen in het Concerthuis. Wij tippen een overnachting in Het Prinsenhof. Dit hotel ademt koninklijke historie. Het was ooit een Herenhof: een verblijfplaats voor stadhouders. Verschillende prinsen van Oranje-Nassau - zoals Willem Frederik - liepen hier rond. Wist je dat je in een van de buxushagen in de tuin zijn initialen kunt spotten? De hotelkamers van Prinsenhof zijn van alle gemakken voorzien. Zo zijn er zachte bedden en heerlijke regendouches. Jullie keren de volgende ochtend helemaal uitgerust terug naar huis.

Vanaf het Concerthuis wandelen jullie in 5 minuten naar Prinsenhof. Komen jullie met de OV-fiets? Dan zijn jullie er in een paar minuten.

 • Jullie boeken hier een tweepersoonskamer vanaf +/- € 190

Martinikerkhof 23, prinsenhof.nl

Tekst: Jeske van Steen - Insiders
Beeld: Marion Stoffels, Le Souk, Prinsenhof, Your Fashion Finds en Yantra

Meer inspiratie voor jouw dagje uit

6x culinaire restaurants in Groningen

Ontdek culinaire restaurants in de sfeervolle straatjes van Groningen.

Groepsticket Daluren

Voordelig reizen met de trein met een groep vanaf 2 personen. Dit ticket is geldig tijdens daluren.

vanaf 7,15 per persoon

In de NS-app of uitprinten