Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Groningen

Ontdek de levendige studentenstad

In Groningen kom je tot rust en tot leven tegelijk. Dwalend door de gezellige binnenstad of met je voeten in de klei van de uitgestrekte polders. Indrukwekkende monumenten, zoals de Martinitoren, maar ook de levendigheid die een studentenstad brengt. Wat te doen in Groningen? NS Dagje Uit geeft tips.

6x vintage winkelen in Groningen

De must-visit adressen voor tweedehands kleding én meubels in Groningen.

5x culturele hotspots in Groningen

Mooie musea, buitenkunst en architectonische gebouwen die niet bij iedereen bekend zijn.

Van de Martinitoren tot Groningen musea

Het begint zodra je aankomt op het station: dit negentiende-eeuwse gebouw met een overdaad aan lantaarns en glas-in-loodramen maakt de entree in Groningen spectaculair. Wandel naar het Groninger Museum. Dit is het visitekaartje van de stad, en zodra je ervoor staat weet je waarom: het gebouw is een echte eyecatcher door de felle kleuren en unieke vormen. De Martinitoren is, met haar 97 meter, natuurlijk echt een statement van de stad.

Wat te doen in Groningen

Ze zeggen niet zomaar dat er niets boven Groningen gaat: de stad bruist door de gezellige Vismarkt, de urban green cafés in het Noorderplantsoen en ontzettend veel leuke eettentjes en winkels. In de Oude Kijk in ’t Jatstraat zitten veel heerlijke lunchtentjes en voor shoppen ontdek je bijvoorbeeld de Zwanestraat – Grote Kromme Elleboog. Al wandelend ervaar je de stad op z’n best.