Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

7x lekker eten in Tilburg

Treinreizigers hoeven in Tilburg niet ver te lopen voor een lekkere hap; de industriële Spoorzone achter Centraal Station is gevuld met culinaire hotspots. Samen met de jonge aanwinsten in de binnenstad en aan de haven dé reden waarom steeds meer foodies naar Tilburg afreizen. Hierbij 8 van de beste restaurants in Tilburg.


1. De Houtloods

Restaurant De Houtloods is gevestigd in een voormalige houtopslag, het oudste gebouw van de Spoorzone. In de grote, lichte ruimte met open keuken eet je niet op volgorde van gangen, maar op volgorde van smaak. Van lichtfris naar kruidig en van rijk naar zoet. Het terras is ook prachtig!

Burgemeester Brokxlaan 1041, houtloods.com

2. Smeer’m

Met een oprechte lach serveren de meiden van Smeer’m de lekkerst belegde broodjes, boterhammen en tosti’s van Tilburg, maar ook een selectie soepen en salades, in een industriëel pand achter het Centraal Station. Keuzestress? Bestel dan de lunchplank en je krijgt een beetje van alles.

Burgemeester Brokxlaan 8 - Gebouw 84, smeer-m.nl

3. EethuisTwintig

De high tea van EethuisTwintig aan de Piushaven is, met een overdaad aan zoete en hartige happen, een echte aanrader. En voel je je nou helemaal thuis in het interieur? Dan heb je geluk, want alles wat je ziet is te koop; van schotel tot (design)stoel.

Piushaven 20B, eethuistwintig.nl

4. Dwars

Of je nu kiest voor een Haakse Harrie of een Scheve Sjoerd, één ding hebben de broodjes van hotdogbar Dwars gemeen: het knapperige, verse Turkse brood. Hier eet je geen simpele broodjes worst maar heuse haute-dogs met onverwachte ingrediënten zoals nacho’s, jalepeños of een kruidig stampotje.

Korvelseweg 86, dwarshotdogbar.nl

5. De Spaarbank

Vanwege de ligging vlakbij Centraal Station is Stadscafé De Spaarbank dé plek voor een lekkere latte voor je de stad gaat verkennen. Maar blijf vooral ook langer hangen: hier lunch (of dineer) je namelijk in een van de mooiste, monumentale panden van de stad.

Noordstraat 125, stadscafedespaarbank.nl

6. De Burgerij

Er is een petit terras aan straat en een binnenplaats met kinderkopjes: met een beetje fantasie waan je je bij Brasserie De Burgerij in la douce France. Dat gevoel wordt weerspiegeld door de kaart met fijne charcuterie, oesters met een glas Sec, een Bretons vissoepje en natuurlijk boeuf bourguignon.

Noordstraat 87, deburgerij.nl

7. RAW

Hoewel deze culinaire hotspot op de Spoorzone wordt bejubeld om z’n biefstuk, heeft RAW niet alleen met de bereidingswijze van rundvlees te maken. De naam staat ook voor Restaurant Altijd Welkom. Leuk om te weten: in deze loods werden tot voor kort nog treinstellen gerepareerd!

Burgemeester Brokxlaan 30, raw013.nl

Beeld: Cubisc.nl, Danaphotografic / EVE

8x de lekkerste restaurants in Arnhem

Van stoere bistro tot diner aan het water. Voor ieder wat wils in Arnhem.

9x de lekkerste restaurants van Leiden

Dé hotspots voor heerlijk eten en drinken in Leiden.