Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

24 uur dagje op avontuur met kids in Zandvoort

Met de kinderen op pad? Neem ze mee naar een stad die direct een vakantiegevoel oproept: Zandvoort. Met het strand en de zee dichtbij kunnen jullie hier heerlijk uitwaaien. Maar er zijn meer leuke, kindvriendelijke activiteiten in Zandvoort. Wat dacht je van een bezoek aan het F1-circuit? En pannenkoeken eten bij een piraten-themarestaurant: De Zeerover? Met ons 24-uursprogramma geniet je van een verrassende dag met het hele gezin.


10:00 uur: Koffie en een smoothiebowl bij Blue Zone Espresso

Jullie dag vol activiteiten in Zandvoort staat op het punt van beginnen. Maar eerst: koffie met ontbijt. Bij Blue Zone Espresso schenken ze specialty coffee. Dat is koffie die voldoet aan hoge kwaliteitseisen. Daar worden de oudere koffiedrinkers van het gezelschap vast erg blij van. En niet-koffiedrinkende kinderen? Die genieten van een ijskoude, verse smoothie, die ze met een rietje opdrinken. Van de vrolijk gekleurde smoothiebowls - met granola, bosfruit en banaan - wordt iedereen blij. Ze vullen ook nog eens goed: de perfecte brandstof voor een dag wandelen in Zandvoort dus.

Vanaf station Zandvoort aan Zee zijn jullie in ruim 5 minuten wandelen bij Blue Zone Espresso. Of huur een OV-fiets, dan duurt de tocht een paar minuten.

 • Openingstijden: dagelijks van 7.00 - 14.30 uur
 • Je bestelt hier een ontbijt met drank voor +/- € 15

Haltestraat 23C, bluezoneespresso.nl

11:00 uur: Strandschatten ontdekken in het Juttersmu-ZEE-um

Na jullie ontbijt bezoeken jullie een bijzonder Zandvoorts museum: het Juttersmu-ZEE-um. In dit museum draait het allemaal om strandjutten. Om de schatten die strandjutters op het strand vinden, als ze langs de kustlijn wandelen. Flessenpost, een mammoettand en oorlogsmaterialen: het bleef allemaal al eens achter in het zand. Zelfs een stukje metaal van een NASA-raket spoelde ooit eens aan. Zulke schatten kunnen jullie in dit Zandvoorts museum met eigen ogen bekijken. Achter die schatten schuilen een hoop verhalen. Zo ontdekken jullie samen stukjes geschiedenis. Ontrafelen jullie de geheimen van het strand en de zee?

Vanaf Blue Zone Espresso wandelen jullie in ruim 5 minuten naar museum Juttersmu-ZEE-um, aan het strand van Zandvoort. Met de OV-fiets zijn jullie er in een paar minuten.

 • Openingstijden: woensdag 13.00 - 16.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 - 16.00 uur
 • Gratis entree, maar een gift wordt gewaardeerd

Strandweg 2, juttersmuseum.nl

12:30 uur: Lunchen tussen de piraten bij De Zeerover

Na jullie bezoek aan het museum blijven jullie bij de kust van Zandvoort. Jullie gaan op bezoek bij de buren: restaurant De Zeerover. Dit stoere restaurant is helemaal in piratenstijl. Op de muren zijn ankers, inktvissen en schepen geschilderd. Kijk je naar het plafond? Dan zie je een levensechte piratenpop aan een touw naar boven klimmen. De Zeerover staat vooral bekend om haar pannenkoekenkaart. Met als favoriet voor de kinderen: de cadeaupannenkoek. Daarbij krijgen ze een cadeau uit de schatkamer. Wij tippen de Piet Heijn-pannenkoek van de specialkaart, met appel en kersen. Of de Koos Kombuis-pannenkoek met pikante kip, als zoet niet zo je ding is.

De Zeerover ligt naast het Juttersmu-ZEE-um. Jullie zijn er dus zo.

 • Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 11.00 - 20.00 uur, zaterdag en zondag van 10.00 - 20.00 uur
 • Een pannenkoek van de normale kaart kost +/- € 11

Strandweg 1, dezeerover.nl

14:00 uur: Bezoek het iconische Circuit van Zandvoort

De volgende pitstop: het circuit van Zandvoort. Een iconische plek, want hier vindt elk jaar de Dutch Grand Prix plaats. Jullie zien misschien niet Max Verstappen of andere Formule 1-helden in actie, maar kunnen er zelf ook genoeg doen en beleven. Stap bijvoorbeeld op de Racesquare een simulator in. Daarin lijkt het net of jullie zelf over het circuit zoeven. Wie van jullie is de meest getalenteerde F1-coureur? In de Circuit Shop scoren jullie echte Formule-1-fanspullen, zoals truien en helmen. En in racecafé Mickey's Bar - direct aan de pitstraat - proosten jullie op de dag. Die is nog niet voorbij, maar al wel zeer geslaagd.

Vanaf De Zeerover wandelen jullie in 20 minuten naar het circuit van Zandvoort. Met de OV-fiets zijn jullie er in ruim 5 minuten.

 • Openingstijden: dagelijks van 8.30 - 17.30 uur
 • Het terrein is gratis toegankelijk
 • Houd de kalender in de gaten voor komende evenementen via circuitzandvoort.nl

Burgemeester van Alphenstraat 108, circuitzandvoort.nl​​​​​​

17:00 uur: Pizza eten bij Risorante Andrea

Vraag je kinderen wat ze willen eten? Dan is het antwoord vaak één van de drie P's: pizza, pannenkoeken of patat. Vanavond strepen jullie - naast de pannenkoeken van vanmiddag - nog een P af: pizza. Jullie schuiven aan bij Ristorante Andrea. Ga je voor een klassieke pizza Margherita? Of probeer je het gerecht van het huis: de Calzone Andrea? Deze dubbelgevouwen pizza, gevuld met bolognesesaus en Parmezaanse kaas, is een hardloper. Liefhebbers kunnen ook voor verschillende pasta's kiezen. In het seizoen zijn er zelfs mosselen. Dineren met het strand op steenworp afstand: het lijkt wel vakantie.

Vanaf het Circuit Zandvoort wandelen jullie in ruim 20 minuten naar Ristorante Andrea. Of stap op de OV-fiets, dan zijn jullie er in ruim 5 minuten.

 • Openingstijden zomerseizoen (mei tot oktober): woensdag t/m maandag van 13.00 - 0.00 uur en in het winterseizoen (november tot mei) op woensdag extra gesloten
 • Je bestelt hier een pizza voor +/- € 12,50

Kerkplein 9, visitzandvoort.nl​​​​​

Overnachttip: Slapen in een familiekamer van Hotel Paradis

Krijgen jullie geen genoeg van alle activiteiten in Zandvoort? Plak er nog een nachtje achteraan. Verras de kinderen met een overnachting in Hotel Paradis. De familiekamers en -studio's van dit hotel zijn lekker ruim en licht. Er zijn zachte bedden, er staat een kitchenette met koffiezetapparaat en er hangt een televisie. In de ochtend genieten jullie van een uitgebreid continentaal ontbijt. Kies uit verse broodjes, yoghurt met granola en gebak. Tip: wandel na het ontbijt nog even de hoek van het hotel om. Het strand komt dan vanzelf in zicht. Daar zijn ook genoeg leuke beachclubs om samen nog even te ontspannen.

Vanaf Risorante Andrea wandelen julle in 5 minuten naar Hotel Paradis. Hebben jullie OV-fietsen gehuurd? Daarmee zijn jullie in een paar minuten bij het hotel.

 • Je boekt hier een familiekamer vanaf € 150

Paradijsweg 2, hotelparadiszandvoort.nl

Tekst: Jeske van Steen - Insiders
Beeld: Tim Bilman, Hotel Paradis Zandvoort, Fotostudio Zandvoort, Zandvoort Marketing, Blue Zone Espresso en Pexels

Geïnspireerd om op pad te gaan?

Meer inspiratie voor jouw dagje uit

6x leukste strandtenten in Zandvoort

Genieten bij de fijnste beachclubs aan de Nederlandse kust.

Groepsticket Daluren

Voordelig reizen met de trein met een groep vanaf 2 personen. Dit ticket is geldig tijdens daluren.

vanaf 7,15 per persoon

In de NS-app of uitprinten