Hoofdnavigatie

Naar content

Bewaakte zelfservice stallingen

Bewaakte zelfservice stallingen zijn vaak te vinden op middelgrote stations. De zelfservice stalling heeft een geautomatiseerde in- en uitgang en wordt bewaakt door beveiligingscamera’s. In sommige stallingen is ook een beheerder aanwezig. Op deze locaties stalt u makkelijk uw fiets met uw OV-chipkaart.


De voordelen van de bewaakte zelfservice stalling

 • Volledig geautomatiseerde in- en uitgang met cameratoezicht
 • Ruime openingstijden
 • Toegang met uw OV-chipkaart

Geautomatiseerde stallingen met camerabewaking

Bewaakte zelfservice stallingen zijn geautomatiseerde stallingen met beveiligde toegang en camerabewaking. U vindt deze stallingen op veel middelgrote stations waar geen bewaakte stalling aanwezig is. De zelfservice stallingen zijn altijd open vanaf een kwartier voor de eerste trein tot en met een kwartier na de laatste trein.

Zo werkt het

 1. U neemt een abonnement of koopt een dagpas bij de ingang van de stalling.
 2. Met uw OV-chipkaart krijgt u toegang tot de stalling.
 3. Bekijk de instructie Zelfservice stallingen voor meer informatie.

Tarieven en abonnementen

 • Een dagkaart is € 1,30 en 24 uur geldig. U checkt met uw persoonlijke of anonieme OV-chipkaart in bij de toegangszuil en checkt uit bij vertrek. U betaalt met uw betaalpas het geldende dagtarief. Bij sommige stallingen kunt u een dagkaart bij de beheerder kopen. U betaalt bij de stalling met uw betaalpas (Maestro of Vpay) zonder te pinnen (Dip & Go).
 • Een jaarabonnement kost € 55 per jaar, dit abonnement kunt u online afsluiten op uw persoonlijke OV-chipkaart.

Heeft u een jaarabonnement met een witte toegangspas?

Tot 1 juli 2017 heeft u met uw huidige jaarabonnement toegang tot de stalling. U houdt uw witte toegangspas voor de kaartlezer op de display en kunt de stalling in en uit om uw fiets te stallen. Sinds 1 juli 2017 kunt u een nieuw jaarabonnement voor de zelfservice stalling afsluiten voor op uw persoonlijke OV-chipkaart. Abonnementhouders worden hierover persoonlijk geïnformeerd. Zo kunt u straks ook met uw OV-chipkaart makkelijk uw fiets stallen.

Let op: het is niet mogelijk om bij de bewaakte zelfservice stalling te betalen met een creditcard. Voor meer informatie over Dip & Go verwijzen wij u naar de website van uw eigen bank.

Uitzonderingen

Voor de volgende stations gelden aangepaste tarieven:

 • station Amersfoort Schothorst is gratis
 • station Amsterdam Sloterdijk € 75 per jaar
 • station Hilversum Sportpark € 105 per jaar

In de bewaakte zelfservice fietsenstallingen Amersfoort Schothorst en Hilversum Sportpark kunt u helaas niet met uw OV-chipkaart uw fiets stallen. Een online abonnement voor deze zelfservice stallingen kunt u alleen aanvragen via Abonnement fietskluis aanvragen. Tijdens het bestellen selecteert u uw gewenste locatie. Onze Klantenservice neemt na uw bestelling contact met u op.  

Let op: Voor Amersfoort Schothorst worden er tijdelijk geen abonnementen meer uitgegeven omdat deze stalling vol is. Als u een abonnement aanvraagt, wordt u op een wachtlijst gezet.