Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Tijdelijk Reisrecht bij verlies OV-chipkaart

Ben je je OV-chipkaart verloren en wacht je op een vervangende kaart waarop je abonnement staat? Dan kun je in de meeste gevallen een aantal dagen reizen met Tijdelijk Reisrecht. Lees op deze pagina hoe Tijdelijk Reisrecht precies werkt.


Belangrijk
Zodra je er achter komt dat je je OV-chipkaart verloren bent, is het van belang dat je deze zo snel mogelijk blokkeert. Dit kan op de website van OV-chipkaart. Je kunt hier ook een nieuwe OV-chipkaart aanvragen.
Mijn OV-chipkaart blokkeren en een nieuwe aanvragen

Tijdelijk Reisrecht met NS Flex

Vrij-abonnementen

Heb je een NS Flex Vrij abonnement (Altijd Vrij, Dal Vrij en Weekend Vrij), vraag dan Tijdelijk Reisrecht aan bij een NS-servicebalie op een station of bij NS Klantenservice. Zij geven je couponcodes voor e-tickets die je hier kunt verzilveren. 

Voordeelabonnementen

Heb je een NS Flex Voordeelabonnement (Altijd Voordeel, Dal Voordeel en Weekend Voordeel), vraag dan Tijdelijk Reisrecht aan bij een NS-servicebalie op een station of bij de NS Klantenservice. Zij geven je kortingscodes waarmee je bij aanschaf op onze website 40% korting krijgt op je e-tickets voor een enkele reis of dagretour.

Let op
Geef bij het verzilveren van je coupon- of kortingscodes aan wanneer je wilt reizen. Op het e-ticket wordt de reisdatum vermeld. Binnen 5 werkdagen ontvang je je nieuwe persoonlijke OV-chipkaart (met pasfoto) inclusief abonnement.

 • Voorwaarden Tijdelijk Reisrecht met een NS Flex abonnement

  • De voorwaarden van je abonnement gelden ook voor het e-ticket.
  • Inchecken is niet nodig. Poortjes met een barcodelezer kun je openen met de barcode op je e-ticket.
  • Het e-ticket is alleen geldig op de reisdatum die daarop wordt vermeld.
  • Het e-ticket mag niet worden doorverkocht of door iemand anders worden gebruikt.

Tijdelijk Reisrecht met een abonnement op saldo

Maak je gebruik van een abonnement op saldo, dan kun je een tijdelijke variant van je abonnement op een anonieme kaart zetten waarmee je uiterlijk 12 dagen kunt reizen. Je vraagt Tijdelijk Reisrecht aan bij een NS-servicebalie op een station of bij NS Klantenservice. Na je bestelling haal je deze op bij een NS-kaartautomaat of OV-chipkaart servicepunt.
Binnen 5 werkdagen kun je je nieuwe persoonlijke OV-chipkaart thuis verwachten inclusief abonnement.

Tijdelijk Reisrecht met Traject Vrij
Met een Traject Vrij abonnement geldt Tijdelijk Reisrecht alleen op je vaste traject en deze is alleen geldig op NS-trajecten. Voor reizen buiten je traject kun je een e-ticket of eenmalige OV-chipkaart kopen.
Online een e-ticket kopen

 • Voorwaarden Tijdelijk Reisrecht met een abonnement op saldo

  • De voorwaarden van je abonnement gelden ook voor de tijdelijke kaart.
  • Je checkt gewoon in en uit.
  • Tijdelijk Reisrecht mag niet worden doorverkocht of door iemand anders worden gebruikt.
  • Tijdelijk Reisrecht is 12 dagen geldig voor de eigenaar van het abonnement en gaat in zodra het product klaar staat op de kaartautomaat.

Is je kaart defect of beschadigd?

Als je OV-chipkaart het niet meer doet, kan dit meerdere redenen hebben. Op onderstaande pagina kun je kijken of een van de mogelijkheden op jou van toepassing is.
Beschadigde of niet werkende OV-chipkaart