Naar content

Hoofdnavigatie

Naar content

Hoofdnavigatie

Circulair ondernemen

Wij willen het gebruik van nieuwe grondstoffen zoveel mogelijk beperken en de grondstoffen die we gebruiken zo lang mogelijk in de kringloop houden (circulair ondernemen).

Al het afval dat wij op station, in treinen, op bedrijfslocaties en in kantoren produceren, verwerken wij zo veel mogelijk duurzaam tot grondstof. Wanneer treinen verouderen, knappen wij deze op of zorgen wij ervoor dat deze milieuvriendelijk worden gesloopt ontmanteld of in (onder)delen worden verkocht. Ook zoeken wij doorlopend nieuwe oplossingen om de hoeveelheid afval te verkleinen. Zo kunnen gebruiken we bijvoorbeeld het GFT-afval uit winkels gebruiken als grondstof voor bio energie.

Bij de inkoop van producten, kijken we kritisch naar de samenstelling van producten, de mogelijkheden tot hergebruik, maar ook de noodzakelijkheid ervan (zijn er duurzamere alternatieven?). Ook onze reizigers moedigen wij aan tot het gebruik van bijvoorbeeld minder plastic of wegwerpbekers. Bijvoorbeeld door het geven van korting op een warme drank bij het meebrengen van een eigen beker en het plaatsen van gratis watertappunten op stations.

Afval verminderen

We stimuleren ons personeel en reizigers om afval te verminderen.

Afval scheiden

Afval scheiden in kantoren en werkplaatsen doen we al geruime tijd. Maar er zijn meer mogelijkheden om afval te scheiden.

Upcycle producten

NS producten krijgen een nieuwe bestemming