Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Ons personeel

Een vast team van servicemachinisten staat iedere dag klaar om je van A naar B te brengen op het traject Alphen aan den Rijn - Gouda. Zij zijn speciaal opgeleid voor de nieuwe treinen en dit traject en helpen graag als je ergens vragen over heeft.


Servicemachinisten

De servicemachinist zorgt dat de trein veilig vertrekt. Door middel van spiegels heeft de machinist goed overzicht op het perron. Ook heeft de trein een fluitsignaal op de deuren bij het sluiten.

Sociale veiligheid

De servicemachinist houdt ook toezicht in de trein. De trein is transparant, zodat men van voor tot achter door de trein kan kijken. Daarnaast zijn er camera’s aanwezig in de trein, waarvan de beelden uitkomen bij de machinist in de cabine. De machinist kan waar nodig ingrijpen of hulp inroepen van de Service & Veiligheid teams van NS.

Kaartcontrole

Op dit traject rijden geen conducteurs mee. Er worden flexibele Service & Veiligheid teams ingezet door NS die ingangscontroles en controles op het traject uitvoeren. Daarnaast zijn op station Gouda de toegangspoortjes gesloten.