Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

R-net l Fiets mee in de trein

Wil jij je fiets meenemen op het traject Alphen aan den Rijn - Gouda? Dat kan. Lees hieronder wat de GouweTicket Fiets voor jouw reis kan betekenen.


Neem je fiets mee op het traject Alphen aan den Rijn - Gouda

Net als bij NS kun je ook op dit traject je fiets meenemen. Neem je de fiets mee in de spits, dan is het GouweTicket Fiets vereist. 

Wat betekent dit voor jou?

  • In de daluren (op werkdagen voor 6.30 uur, tussen 9.00 en 16.00 uur en na 18.30 uur) mag de fiets in de R-net treinen gratis mee.
  • In de spits is het Gouwe Ticket Fiets verplicht. De spitsuren zijn maandag t/m vrijdag van 6.30 - 9.00 uur en van 16.00 - 18.30 uur.
  • Gebruik je een (aangepaste) fiets als hulpmiddel vanwege een beperking, dan mag deze fiets tijdens de spits gratis mee als je voldoet aan de voorwaarden die staan in de Voorwaarden NS Reisassistentie. Je hoeft dan geen GouweTicket Fiets te kopen. Voor een ingeklapte vouwfiets geldt dat je deze gratis mag meenemen als je hiermee geen hinder of overlast veroorzaakt.
  • Per treinstel mogen maximaal 3 fietsen meegenomen worden.
  • Fietsen moeten gestald worden op de speciale fietsplek in de trein. Deze plek is te vinden bij binnenkomst via de fietsdeur, achter het toilet. Hier bevinden zich 3 haken waar de fiets opgehangen moet worden.  
  • In geval van drukte behoud NS zich het recht geen of minder fietsen toe te laten. 

Waar kan ik de GouweTicket Fiets kopen?

Koop je Gouwe producten bij de kaartautomaten op de stations Alphen aan de Rijn, Boskoop, Boskoop Snijdelwijk, Waddinxveen Noord, Waddinxveen, Waddinxveen Triangel en Gouda.