Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Als 65-plusser met de trein

Met onze speciale aanbiedingen voor 65-plussers, krijg je de kans om nieuwe bestemmingen te verkennen en oude favorieten opnieuw te bezoeken. 

 • Reis ontspannen en makkelijk naar je bestemming;
 • Ontvang flinke 65+ korting op je abonnement, ook als je af en toe met de trein reist;
 • Reis filevrij en zonder parkeerkosten naar je bestemming.

Reizen met een abonnement

Reizen met een los treinkaartje

Inspiratie voor een dagje uit

Eropuit met de trein

Op zoek naar inspiratie en tips voor een dagje uit met de trein? NS Dagje Uit tipt je de leukste wandel- en fietsroutes, hotspots en gezellige uitjes met je (klein)kinderen. Of laat je verrassen tijdens een stedentrip in Nederland, waar de leukste steden je opwachten met hun unieke charme en veelzijdigheid. Wist je dat je (klein)kinderen tot en met 11 jaar gratis meereizen met KidsVrij?

Voordelig een dagje uit

In de Spoordeelwinkel vind je voordelige dagjes uit in combinatie met een treinkaartje. Je hebt de keuze uit allerlei soorten uitjes: van hotelovernachting tot museum, van stedentrip tot beurs, en van dierentuin tot pretpark. Zo begin je ontspannen én voordelig aan je dagje uit. 

P+R parkeren bij stations

Ontdek het gemak van deur tot deur reizen met P+R! Parkeer je auto op meer dan 270 locaties door heel Nederland. Gratis of met korting als je die dag ook met de trein reist met een OV-chipkaart of e-ticket. 

Veelgestelde vragen

 • Wat zijn Keuzedagen?

  Ben je 60 jaar of ouder? En heb je een Dal Voordeel abonnement op saldo? Dan kun je Keuzedagen bestellen. Met Keuzedagen reis je 7 dagen per jaar vrij in de daluren. Keuzedagen 2e klas kosten € 27,50 per jaar, 1e klas is € 53,70 per jaar. 

  Meer weten? Kijk op Keuzedagen.

 • Wat is NS Flex Dal vrij?

  De abonnementskosten van NS Flex Dal Vrij zijn € 119,95 per maand. Daarnaast betaal je je reiskosten voor trein (buiten je abonnement), tram, bus, metro en OV-fiets achteraf via automatische incasso. Je ziet alles op 1 factuur in Mijn NS.

  Meer weten? Kijk op NS Flex Dal Vrij.

 • Wat is NS Flex Weekend vrij?

  De abonnementskosten van NS Flex Weekend Vrij zijn € 34,95 per maand. Daarnaast betaal je je reiskosten voor trein (buiten je abonnement), tram, bus, metro en OV-fiets achteraf via automatische incasso. Je ziet alles op 1 factuur in Mijn NS.

  Meer weten? Kijk op NS Flex Weekend Vrij.

 • Voor welke producten is NS PrijsTijd Deal te gebruiken?

  NS PrijsTijd Deal is alleen te koop als Enkele Reis op een e-ticket, zowel 1e als 2e klas, en kan niet gecombineerd worden met andere acties en kortingen. NS PrijsTijd Deal is niet beschikbaar voor de OV-chipkaart, als abonnement of als Dagretour.

  Lees meer over NS PrijsTijd Deal.

 • Met hoeveel personen is het Groepsticket Daluren te gebruiken?

  Het Groepsticket Daluren is te gebruiken met een groep van 2 tot 7 personen. Hoe groter de groep, hoe meer voordeel. Elke persoon in de groep krijgt een eigen e-ticket Enkele Reis Groep 2e klas.

  Lees meer over het Groepsticket Daluren.

 • Wat moet ik doen om te kunnen reizen met mijn betaalpas?

  Je hoeft vantevoren niets te doen om te kunnen reizen met je betaalpas. Je hoeft je dus niet aan te melden. Natuurlijk moet je wel een geldige betaalpas hebben waarmee je contactloos kan betalen. 

  Meer weten? Kijk op Reizen met je betaalpas.

 • Kan ik reizen met samenreiskorting?

  Reis je in de daluren of het weekend mee met een bekende met een NS-abonnement? Stap in met Samenreiskorting en krijg 40% korting op je treinrit. Heb je zelf een NS-abonnement? Dan kun je maximaal 3 medereizigers korting geven. Jullie worden aan elkaar gekoppeld met een samenreiscode.

  Meer weten? Kijk op Samenreiskorting.