Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

24 uur op stedentrip in Goes

Het is goed toeven in Goes! Dwaal door de oude straatjes, wip binnen in bijzondere winkels en kijk naar de bootjes in de Goese haven. Jullie krijgen meteen dat vakantiegevoel. Ook al is de Zeeuwse stad gezellig klein, er zijn genoeg leuke activiteiten voor 24 uur plezier. Wij maakten een programma met wat er allemaal te doen is in Goes voor jullie stedentrip. En tippen de beste restaurants en de leukste activiteiten in Goes.


10:00: Gezellig samen ontbijten bij Jardin

Jullie starten je citytrip natuurlijk met een gezellig ontbijtje. Ga lekker zitten tussen de planten bij Wilfred en Carlo. Zij runnen een van de beste ontbijtrestaurants in gastvrij Goes en heten jullie graag welkom in Jardin. Met een heerlijk gezond ontbijt of zelfgebakken taart, als je nu al wilt smokkelen. Al het lekkers maken ze zelf achter het barretje. De smoothie bowl is delicious en de agave in de yoghurt geeft een frisse twist. En, heel belangrijk, ze hebben een mooie koffiekaart. Probeer eens een beetroot latte of ga voor een romige cappuccino, maar dan met een extra shotje espresso.  

Je wandelt in 12 minuten vanaf station Goes naar Jardin. 

 • Jardin is van dinsdag t/m zaterdag van 8.30 – 17.00 uur geopend 
 • Een klein ontbijt (croissant, yoghurt en jus) is hier € 11  

Opril Grote Markt 2, jardingoes.nl 

11:00: Volg de vrolijke Street Art route

Een stadswandeling saai? Deze route langs oud en nieuw niet! Dit is zelfs een van de leukste activiteiten in Goes. Je gaat op zoek naar de mooiste murals gemaakt door nationale en internationale kunstenaars. Met een tien meter grote poes, levensechte watermannen en natuurlijk  iconische Zeeuwse meisjes. Volg je deze route, dan spotten jullie alle muurschilderingen. De meest grauwe muren zijn nu opgevrolijkt en vormen een kleurrijk contrast met de historische Goese geveltjes. Je wandelt, huppelt of slentert met deze route van zeven km in een lus door Goes.  

Het begin- en eindpunt van de route liggen bij station Goes. Maar je kan ook instappen en eindigen aan de Oude Vismarkt, op een minuutje wandelen van jullie ontbijtplek Jardin.  

De Street Art route Goes is gratis in de ANWB eropuit app te downloaden, of kies je eigen route via de online kaart

13:00: Lekker én leuk lunchen bij De Brass

Bij De Brass is het altijd zomer, want je kan hier altijd genieten op het terras. Ze zorgen dat je er warmpjes bij zit. Deze brasserie zit in het leukste straatje. Met alle bijzondere winkels van Goes om de hoek. Lekker terrassen dus, want hier is genoeg te zien. De passie voor eten en drinken spat van de menukaart. Ze bereiden alles met lokale, biologische ingrediënten. Wij raden jullie het 13 uurtje vis - met gerookte zalm, garnalenkroket en kreeftenbisque - van harte aan. Je bent immers in Zeeland! Maar je krijgt bij restaurant De Brass ook de beste pita pulled porc van Goes of een verrukkelijke vegetarische bulgursalade.  

Je vindt restaurant De Brass op 12 minuten wandelen van station Goes, of op 2 minuten van de Oude Vismarkt. 

 • Open voor lunch van dinsdag t/m zaterdag vanaf 12.00 uur 
 • Het 13 uurtje vis is € 15,50, maar je luncht hier al vanaf € 9,50 met een ouderwets lekkere pannenkoek 

Magdalenstraat 7, debrassgoes.nl

15:00: Goese biertjes proeven bij Slot Oostende

Een goede bodem voor een van de leukste activiteiten in Goes is gelegd. Op naar Slot Oostende. Dit is niet zomaar het oudste bouwwerk van Goes. In het kloppende hart zit namelijk een echte brouwerij. Compleet met koperen ketels en tanks. Die zijn gevuld met bijzonder bier dat brouwmeester Sven ambachtelijk heeft gebrouwen. Hij gebruikt het zuiverste gerst, mout en hop. En ook alle toegevoegde ingrediënten zijn puur. Proef het zelf! Volg de rondleiding door de overblijfselen van het kasteel, vanuit de gewelven tot in de brouwzolder en eindig met een proeverijtje. Of doe samen een beertasting. Wie herkent alle smaken?  

 • De rondleiding met proeverijtje is elke zaterdag om 14.00 en 15.30 voor € 11. Meld je vooraf even aan via de website 
 • Een beer tasting met 4 biertjes bestel je vanaf € 12,50 p.p. 
 • Brouwerij Slot Oostende is dinsdag t/m zaterdag geopend vanaf 10.00 uur.  

Singelstraat 5, slotoostende.nl 

18:30: Ga bbq-en en jeu de boulen bij Het Postkantoor

Aan ‘t gezelligste plein van Goes ligt het beste restaurant voor ‘food, drinks and fun’: Het Postkantoor. Na borreltijd verschijnen de bbq’s op tafel en wordt de jeu de boules baan schoongeveegd. Aan jullie de keuze: boek je een biertafel of een bbq-tafel? Aan de ene eet je pizza en tap je zelf je biertje. Aan de andere ga je lekker samen indoor barbecueën. Na het eten is het tijd voor actie. Vingers strekken, veters strikken en strijden op de jeu de boules baan. Het rondje is dit keer voor de winnaar! Nog even met de voetjes van de vloer en dan snel terug naar station Goes voor de laatste trein naar huis.  

Grand café Het Postkantoor ligt op 10 minuten wandelen van station Goes en 3 minuten van het slot. 

 • Reserveer vooraf online om zeker te zijn van een plekje 
 • Dagelijks open van 9.00 uur tot na middernacht 
 • Bbq-en kan vanaf € 24,50 p.p. en een pizza heb je vanaf € 10,50 

Grote markt 14, postkantoorgoes.nl

Hoteltip: Slapen bij Hotel Katoen

Je kan natuurlijk ook je trip wat verlengen in Goes. Hoeven jullie niet met de laatste trein terug en kunnen jullie heerlijk uitslapen. Bij hotel Katoen duik je heerlijk tussen de zachte lakens. Het interieur is lekker puur, met veel wit, zwart en hout. Rustige cityloft vibes midden in ‘t Zeeuwse Goes. De comfort kamers zijn sfeervol, ruim en hebben een fijne regendouche. Er is ook een spa-bezoek bij te boeken. Heerlijk om jullie volgende dagje mee te beginnen!  

Hotel Katoen ligt op 10 minuten wandelen van station Goes, en 4 minuten van jullie dinerlocatie. 

 • Een 2-persoons comfort kamer is +/- € 145 per nacht 

Bleekveld 9, katoengoes.nl 

Wat er daarna nog te doen is in Goes? Ga uitwaaien! Bekijk onze tips voor activiteiten aan het water vanuit Goes. Of ga lekker samen shoppen bij in de leukste straatjes van Goes.

Tekst: Christy Melsbach - Insiders
Beeld: De Brass, Grand Café Het Postkantoor, Pixabay, Edith van Eijk, Katoen Goes, Brouwerij Slot Oostende, Goes is Goes

Meer inspiratie voor jouw dagje uit

6x activiteiten aan het water vanuit Goes

Ontspannen aan het Zeeuwse water: de leukste activiteiten vanuit Goes.

Groepsticket Daluren

Voordelig reizen met de trein met een groep vanaf 2 personen. Dit ticket is geldig tijdens daluren.

vanaf 7,15 per persoon

In de NS-app of uitprinten