Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

6x de leukste straatjes van Goes

De historische straten van Goes zitten vol verrassingen. Dwaal je eerst in een dromerig steegje, stuit je daarna op de gezelligheid van de Grote Markt. Wij hebben de 6 leukste straatjes van Goes gevonden. Bekend om hun bijzondere boetieks, grappige verhaal of fotogenieke hotspots. Wandel de straatjes op volgorde en je maakt er een fijne stadswandeling van.


1. Bezoek de vrolijke Papegaaistraat

Wie in Goes is mag de Papegaaistraat niet missen. Dit is een van de vrolijkste – en volgens locals leukste – straatjes van Goes. Kijk je omhoog, dan begrijp je meteen waarom. Boven je hoofd zweven allemaal kooitjes met papegaaien. Geen echte vogels, wel kleurrijke knuffelexemplaren. Hoe de straat aan zijn opvallende naam komt? Sinds de 15e eeuw staat hier huis De Papegaay. Op de gevel van dit huis prijkt een steen met drie papegaaien. Je vindt deze historische plek op de hoek van de Lange Kerkstraat en de Papegaaistraat. 

Je wandelt vanuit station Goes in 10 minuten naar de Papegaaistraat.
 

2. Eindeloos shoppen in de Lange Kerkstraat en de Lange Vorststraat

Goes is dé shopstad van Zeeland. Je vindt er bijna 300 winkels. Een groot deel daarvan zit in de Lange Kerkstraat en de Lange Vorststraat. Vanuit de Papegaaistraat loop je deze straten zo in. Historische gevels en moderne winkelpuien wisselen elkaar hier af. Je stuit in deze shopstraten op grote ketens, maar ook op bijzondere winkels met lokale producten uit Goes. Een begrip in de Zeeuwse stad is kook- en serviesshop Den Hertog. Een fijne plek voor creatievelingen in de keuken. Je komt hier voor een kwalitatief hoogwaardige pannenset of een schaal met een opvallende print. 

Vanaf station Goes wandel je in een kleine 10 minuten naar de Lange Kerkstraat en Lange Vorststraat

  • Openingstijden Den Hertog: dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.30 uur, donderdag koopavond van 19.00 – 21.00 uur

Lange Vorststraat 27, denhertogservies.nl

3. Kunst, kitsch en kookspullen in de Magdalenastraat

Olijfolie tappen bij Taspalon Goesto

Meer winkelen in Goes? Wandel dan vanuit de Lange Kerkstraat naar de Magdalenastraat. Hier vind je bijzondere winkels die je alleen in Goes kan bezoeken. Unieke plekjes waar gepassioneerde eigenaren aan het roer staan. Neem een kijkje bij Tapsalon Goesto. Deze delicatessenwinkel staat bol van de Mediterrane lekkernijen. Een feestje voor fijnproevers. In de winkel staan glazen taps met allerlei soorten olijfolie en azijn. Die tap je zelf in een flesje. Tapsalon Goesto ligt in de bocht van de Magdalenastraat, op de Opril Grote Markt.

Je wandelt vanuit station Goes in een klein kwartier naar de Magdalenastraat.

  • Openingstijden: dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag open van 09.30 – 17.00 uur, donderdag van 12.00 – 17.00 uur

Opril Grote Markt 1, tapsalongoesto.nl

Brunchen in Engelse stijl bij Missie Applepie

Een andere hippe hotspot op de Magdalenastraat is Missie Applepie. Een vintage tearoom in Engelse stijl. De muren hangen vol met Engelse iconen, met portretten van koningin Elizabeth in overvloed. Schuif aan bij een van de donkerbruine tafeltjes en bestel een kop koffie met een ‘inbetween traytje’. Dat is een plank vol lekkernijen, met onder andere een croissantje, krentenbol en een scone. Geen ontbijt en geen lunch, maar wel een perfecte start van je dag winkelen in Goes. 

  • Openingstijden Missie Applepie: woensdag t/m vrijdag van 12.00 – 17.00 uur, zaterdag van 11.00 – 17.00 uur
  • Je bestelt hier een ‘inbetween tray’ voor € 14

Magdalenastraat 3, missieapplepie.nl

4. Streetart spotten in de kunstzinnige Keizerstraat

Wat te doen in Goes als kunstliefhebber? Dan steek je vanuit de Magdalenastraat de Keizerstraat in. Daar stuit je namelijk op indrukwekkende streetart. De muurschilderingen in deze straat zijn onderdeel van het project Murals Goes. Dit was een tiendaags festival in 2015, waar internationaal beroemde kunstenaars 10 Goese muren beschilderden. In heel Goes vind je 23 kunstige ‘murals’. Spot ze allemaal tijdens een zelf georganiseerde Murals-route. Loop je liever een kant-en-klare streetartroute? Lees dan de tip in de gids 24 uur op stedentrip in Goes.

Vanaf station Goes wandel je in ruim 10 minuten naar de Keizerstraat. 

Keizerstraat, Goesisgoes.nl

5. Urenlang borrelen op de Grote Markt

Tijd voor een lekkere lunch of borrel? Op naar de Grote Markt. Vanaf de Magdalenastraat en Keizerstraat stuit je zo op dit plein. De Grote Markt is het kloppende hart van de stad. Het is dé plek in Goes waar je bijkomt van het winkelen. Hier barst het van de sfeervolle restaurants en gezellige cafés. 

Lunchen in Het Stadshuis

Zoek een plekje bij Lunchcafé Het Stadhuis. Nu is het monumentale pand een bekende lunchspot, vroeger diende het als gevangenis en vleeshal. Sinds 1405 is het een verzamelplek voor de Goese locals. Een plek waar je je thuis voelt. Plof bij lekker weer op het grote tuinterras. Wij tippen het Goes-bordje: een uitgebreide lunch met soep, kroket, wraps en nacho’s. Verkrijgbaar in vis-, vlees- en vega-variant.

Je wandelt vanaf station Goes in 10 minuten naar de Grote Markt. 

  • Openingstijden Lunchcafé Het Stadhuis: dinsdag en zaterdag van 09.00 – 18.00 uur, woensdag t/m vrijdag van 10.00 – 18.00 uur
  • Je luncht hier voor +/- € 10

Lange Kerkstraat 1, lunchcafegoes.nl

Proosten bij 32 Eten & Drinken

Wat te doen in Goes als de klok vijf uur slaat? Dan zoek je 32 Eten & Drinken op. Dit is de borrelhuiskamer van de locals. Het getal 32 verwijst naar het huisnummer van de hotspot. Hier bestel je een goed glas champagne, een virgin cocktail of een ijskoud speciaalbiertje. Lekker weer? Neem dan zeker een plaatsje in de binnentuin. Hier omgeef je je met hippe muurschilderingen, sfeervolle lampjesslingers en lekker veel groen. Met een beetje geluk staat de DJ in de tuin te draaien. Een fijne plek om de dag af te sluiten en - in het weekend - de nacht in te luiden. 

  • Openingstijden: maandag t/m woensdag van 10.00 – 22.00 uur, donderdag t/m zaterdag van 10.00 tot laat, zondag van 11.00 – 22.00 uur

Grote Markt 32, 32goes.nl

6. De straatjes aan de oude Stadshaven

In Zeeland is het water altijd dichtbij. Zo ook in Goes, en wel in de oude Stadshaven. Daar wandel je vanaf de Grote Markt in een kleine 5 minuten naartoe. Deze plek ademt sfeer. Historische pakhuizen met karakteristieke gevels omringen de havenkade. Bootjes rusten op het water, wachtend om de stad uit te trekken. 

Neuzen tussen hippe hebbedingen bij BUBBLES

Op de Grote Kade vind je BUBBLES. Dit is een van de meest bijzondere winkels in Goes. Liefhebbers van kleurrijke kleding en hippe hebbedingen zitten hier op een roze wolk. Muren in pasteltinten en grote groene planten maken van het interieur een knallend geheel. Het team creëert een fijne bubbel waarin je lekker experimenteert met je stijl. 

Je wandelt vanuit station Goes in een kleine 15 minuten naar de oude Stadshaven.

  • Openingstijden: maandag 13.00 – 17.00 uur, dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 17.00 uur

Grote Kade 40, bubblesthemestore.nl

Bijkomen op de gezellige Bierkade

Via de Grote Kade loop je naar de Bierkade. De naam van deze plek vertelt iets over het handelsverleden van de stad. Hier losten schepen vroeger namelijk tonnen met bier. Nu geniet je hier van het uitzicht op de haven met een huisgemaakt vispotje. Of een high tea, met zoete scones en hartig sandwiches met tonijnsalade. Is het ergens op de wereld 4 uur? Voel je dan vrij om er een high wine van te maken.

Steek na je break nog even de Vuilstraat in. Dit is het smalste straatje van Goes. Hoe dieper je het steegje inloopt, hoe smaller het wordt. 

  • Openingstijden Eeterij Polly’s: donderdag van 17.00 – 21.00 uur, vrijdag van 17.00 – 21.30 uur, zaterdag van 12.00 – 21.30 uur, zondag van 12.00 – 21.00 uur
  • Je bestelt hier lunch voor +/- € 10 en een high tea voor +/- € 26,50

Bierkade 7, eeterijpollys.nl

Tekst: Jeske van Steen - Insiders
Beeld: Eten en Drinken Goes, Bubbles, Den Hartog Servies, Citty van Aart, Kristina Snowasp, MPG, Blackdesk, Sophie de Regt, Cafe Stadhuis Goes, Marieke Lodder, Jerko, Missie Applepie, Goes is Goes, Pexels, BUBBLES Theme Store, Eeterij Polly's

6x activiteiten aan het water vanuit Goes

Ontspannen aan het Zeeuwse water: de leukste activiteiten vanuit Goes.

Groepsticket Daluren

Voordelig reizen met de trein met een groep vanaf 2 personen. Dit ticket is geldig tijdens daluren.

vanaf 7,15 per persoon

In de NS-app of uitprinten