Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Beschadigd

Het kan voorkomen dat u niet kunt in- of uitchecken met uw OV-chipkaart omdat deze is beschadigd. U moet in dat geval een nieuwe OV-chipkaart aanvragen. Terwijl u wacht kunt u reizen met Tijdelijk Reisrecht. Wij vertellen u graag hoe u dit Tijdelijk Reisrecht regelt.

Het kan ook gebeuren dat uw OV-fiets is beschadigd of dat u een probleem heeft met een andere deur-tot-deurdienst. Lees hieronder wat u in deze situatie kunt doen. 

Het antwoord op uw vraag...

Beschadigde OV-chipkaart

Is uw OV-chipkaart beschadigd waardoor deze niet meer werkt? Vraag dan een vervangende kaart aan als u in het bezit bent van een NS-abonnement, of koop een nieuwe kaart. Bij een NS-Business Card informeert u de contactpersoon voor NS binnen uw bedrijf.

NS-Business Card verloren of gestolen

Blokkeer online gemakkelijk en snel jouw NS-Business Card bij verlies of diefstal. Reizen die je maakt totdat je een nieuwe kaart hebt, kun je declareren.

Tijdelijk Reisrecht bij verlies OV-chipkaart

Ben je je OV-chipkaart verloren en wacht je op een vervangende kaart waarop je abonnement staat? Dan kun je in de meeste gevallen een aantal dagen reizen met Tijdelijk Reisrecht. Lees op deze pagina hoe Tijdelijk Reisrecht precies werkt.

Beschadigd product deur-tot-deurdienst

Als er onverhoopt iets niet goed werkt of als er schade is aan de fietskluis of fiets, bekijk dan hieronder wat je kan doen.

Gevonden en verloren voorwerpen

Iets verloren of vergeten in de trein of op het station? Dat is heel vervelend. Meld het ons direct online en we gaan ons best doen je voorwerp te vinden.