Naar content

Hoofdnavigatie

Naar content

Hoofdnavigatie

Corona: vragen over jouw abonnement of treinkaartje

Veel reizigers zitten met vragen over bijvoorbeeld het stopzetten of pauzeren van een abonnement, of het kunnen uitstellen van een Keuzedag. Wij geven hieronder antwoord op de vragen die momenteel bij ons bekend zijn. Deze informatie wordt regelmatig bijgewerkt.


Vragen over abonnementen

We helpen onze abonnementhouders graag om hun kosten zo veel mogelijk te beperken. Kijk hieronder bij jouw abonnement wat je het beste kunt doen.

 • Abonnement op saldo

  Heb je een doorlopend abonnement waarmee je op saldo reist, dan kun je je abonnement per direct aanpassen naar NS Flex Basis. Dit is ook mogelijk als je nog in je 1e abonnementsjaar zit.

  Met NS Flex Basis heb je geen abonnementskosten en betaal je alleen voor de reizen die je daadwerkelijk maakt. Als we weer met de volledige capaciteit kunnen gaan rijden, kun je NS Flex Basis weer eenvoudig wijzigen naar een NS Flex kortingsabonnement in Mijn NS.

  Let op

  Als je Keuzedagen, een Voordeelurenabonnement of een abonnement met leeftijdskorting (zoals geldig bij Weekend vrij of Dal vrij) hebt, raden we je af om over te stappen naar NS Flex, omdat deze niet met een NS Flex abonnement te combineren zijn.

 • NS Flex abonnement

  Heb je al een NS Flex abonnement? Dan raden we je aan om je abonnement tijdelijk te wijzigen naar NS Flex Basis in Mijn NS. Hierbij heb je geen vaste abonnementskosten maar is het nog wel mogelijk om te reizen als dit echt niet anders kan. Als we weer volgens de normale dienstregeling gaan rijden, kun je heel eenvoudig terug naar je oorspronkelijke NS Flex abonnement zodat je weer met de korting reist die je gewend bent.

 • NS-Business Card

  • Beheer je namens jouw organisatie als contactpersoon de NS-Business Cards en gaat het niet om een NS-Business Collectief? Dan kun je in Mijn NS Zakelijk op kaarthouderniveau de abonnementen wijzigen naar een NS-Business Card zónder abonnement. Dan worden er geen abonnementskosten in rekening gebracht. Neem in het geval van een NS-Business Collectief of andere vragen contact op met de accountmanager van NS.
  • Heb je een NS-Business Card die door jouw werkgever wordt verstrekt? Vraag dan aan de contactpersoon binnen je organisatie wat de mogelijkheden zijn.
  • Ben je ZZP'er? Dan ben je naast kaarthouder ook contactpersoon en kun je jouw abonnement wijzigen naar een NS-Business Card zónder abonnement in Mijn NS Zakelijk.
  • Lees hier meer hoe je in Mijn NS Zakelijk een abonnement wijzigt.
 • Intercity direct Altijd Toeslagvrij abonnement

  Heb je een nog lopend jaarabonnement Intercity direct Altijd Toeslagvrij? Dan heb je over de maand april 2020 recht op restitutie, omdat Intercity direct toen niet reed. De klanten die het betreft, hebben hierover inmiddels een e-mail ontvangen. Geldt dit ook voor jou, maar heb je geen bericht ontvangen? Neem dan contact op met onze Klantenservice.
   

 • Bijabonnementen en Keuzedagen

  Bijabonnementen

  Wij adviseren je om dan niet over te stappen naar NS Flex. Bij NS Flex krijg je namelijk geen korting op de Bijabonnementen. Neem contact op met NS Klantenservice voor het beste advies. 

  Keuzedagen

  Keuzedagen die je vanaf 18 mei per e-mail ontvangt, blijven geldig tot en met 31 december 2020. Let op: kies bij het ophalen van een Keuzedag bij een NS-kaartautomaat voor de Keuzedag met de kortste geldigheid. 

  Let op

  Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus is de wachttijd bij NS Klantenservice op dit moment langer dan je van ons gewend bent.

Meer informatie nodig?

Lees hier meer over het wijzigen van een abonnement.

Vragen over losse kaartjes

 • Spoordeelwinkel tickets

  Voor vragen over uitjes en reeds gekochte tickets van de Spoordeelwinkel verwijzen we je graag naar de veelgestelde vragen.

 • Fietskaart Dal

  Indien je een Fietskaart Dal hebt gekocht die je voor 1 juli niet hebt kunnen gebruiken, kun je jouw geld terugkrijgen. Je kunt hiervoor contact opnemen met NS Klantenservice.

 • Samenreiskorting

  Als je een ticket met Samenreiskorting hebt gekocht die je voor 1 juli niet hebt kunnen gebruiken, kun je je geld terugkrijgen. Je kunt hiervoor contact opnemen met NS Klantenservice.

 • Kruidvat- of Trekpleisterkaartje

  We geven geen geld terug voor Kruidvat- of Trekpleisterkaartjes. Wel verlengen we de geldigheid van de kaartjes tot 31 december 2020.

 • Actie van de Dag en Vakantieveilingen kaartjes

  We geven geen geld terug voor treinkaartjes die gekocht zijn via Actie van de Dag of Vakantieveilingen. Wel verlengen we de geldigheid van de kaartjes tot 31 december 2020.

Overige vragen

Wil je jouw abonnement opzeggen, of heb je vragen over jouw persoonlijke situatie, neem dan een kijkje op deze pagina.