Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Beschikbaarheid OV-fiets checken

Via ns.nl of in de NS-app kunt u checken of, en hoeveel OV-fietsen beschikbaar zijn op het station van uw keuze. Heel erg handig voor het plannen van uw reis van deur tot deur!


Hoe werkt het?

  • Check hier of en hoeveel OV-fietsen beschikbaar zijn op het station van uw keuze. Vul een plaats, station of huurlocatie in en klik op 'bekijk op kaart. Op basis van uw zoekopdracht worden OV-fiets locaties in de buurt getoond. Bij elke locatie staat het aantal beschikbare OV-fietsen, de openingstijden en meer informatie over de locatie.

 

  • Of download de laatste versie van de NS-app gratis via de App Store of Google Play. Kies in het menu van de NS-app onder het kopje 'Meer' het onderdeel 'OV-fiets'. Op basis van uw huidige locatie worden OV-fiets locaties in de buurt getoond. Ook kunt u op basis van een zoekopdracht direct een station of OV-fiets locatie vinden. Boven elke locatie staat een blauw kader met daarin het aantal beschikbare OV-fietsen. Tik op een locatie voor meer informatie over de openingstijden van de locatie en de beschikbaarheid van de OV-fiets.

 

Beschikbaarheidsgetal

Het getoonde beschikbaarheidsgetal dient als hulpmiddel voor u als reiziger. De informatie wordt minimaal elke 15 minuten bijgewerkt. Het getal is betrouwbaar, maar kan op momenten afwijken van de werkelijkheid. Het getal kan een paar minuten oud zijn. In een tussenliggende periode kunnen OV-fietsen zijn verhuurd of teruggebracht.

Feedback

Om ons te helpen met het gericht verbeteren van de app, kunt u feedback achterlaten. Wanneer u op 'Fietsen beschikbaar' tikt in het scherm van de geselecteerde stalling, opent de uitleg over het aantal OV-fietsen.

Tik vervolgens op 'Feedback' en geef door het klikken op de passende smiley aan of het aantal OV-fietsen klopte en of er meer of minder fietsen beschikbaar waren.