Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

R-net treindienst

NS rijdt onder de R-net vlag op het traject Alphen aan den Rijn - Gouda. Met comfortabele treinen en een vast team van servicemachinisten. Bekijk hieronder meer informatie over dit traject.

Traject Alphen aan den Rijn - Gouda 

Op werkdagen tussen 6:30 en 19.00 gaat de trein ieder kwartier. In het weekend en doordeweeks na 19:00 gaat de trein om het half uur.

  • Alle NS-abonnementen en kaartjes zijn te gebruiken op dit R-net traject.
  • Naast de NS-tarieven zijn er speciale tarieven voor deze verbinding, zoals het GouweTicket en het GouweTicket Fiets.
  • Fietsen zijn toegestaan op dit traject en kunnen in de R-net treinen gratis worden meegenomen tijdens daluren (op werkdagen voor 6.30 uur, tussen 9.00 en 16.00 uur en na 18.30 uur). Tijdens de spitsuren is er het GouweTicket Fiets beschikbaar. Deze ticket is verplicht. Per treinstel zijn 3 speciale fietsenrekken beschikbaar.

In- en uitchecken

Waar hoef ik niet in- en te uitchecken?

Ingecheckt op het R-net traject Alphen aan den Rijn - Gouda? Dan hoef je bij een overstap naar NS niet opnieuw in te checken. Andersom geldt hetzelfde: als je al hebt ingecheckt bij NS hoef je dat niet opnieuw te doen voor de R-net treinen. Bij overstap naar bus, tram, metro of een van de andere treinvervoerders moet je wel opnieuw in- en uitchecken.

Waar moet ik wel in- en uitchecken?

Heb je ingecheckt op het R-net traject Dordrecht - Geldermalsen? Dan moet je bij een overstap naar NS uitchecken bij R-net en opnieuw inchecken bij NS. Andersom geldt hetzelfde: als je al hebt ingecheckt bij NS, check je hier uit en vervolgens opnieuw in bij R-net.

Overstappen voor richting Leiden of Utrecht

De treindienst Alphen a/d Rijn – Gouda kent uitstekende overstapmogelijkheden naar zowel Leiden, Utrecht, als in de richting Den Haag/Rotterdam. Check de Reisplanner of de NS-app voor de meest actuele tijden. Je hoeft niet opnieuw in en uit te checken.

Reizen met een beperking

De R-net treinen zijn geschikt voor een gelijkvloerse instap en hebben een schuiftrede. Alle stations tussen Gouda en Alphen aan de Rijn hebben een gelijkvloerse instap. Op Gouda en Alphen aan de Rijn kunnen reizigers met een functiebeperking gebruikmaken van NS Reisassistentie, ook als er geen conducteur op de trein aanwezig is. Daarnaast heeft elke trein een rolstoeltoegankelijk toilet.

Meer weten?

Bij de machinist die op dit traject rijdt kun je terecht met vragen. Ook zullen regelmatig Service & Veiligheid medewerkers op de station en/of in de treinen aanwezig zijn. Op Gouda is een verkoopbalie waar je terechtkunt voor vragen. Ook is de R-net Klantenservice treindienst Alphen aan den Rijn - Gouda dag en nacht bereikbaar op 030-7515157 (lokaal tarief).

Reizen met R-net

Gouwe producten

Speciaal voor het traject Alphen a/d Rijn - Gouda zijn er Gouwe producten verkrijgbaar

Regio Abonnement

Maak gebruik van het Regio Abonnement op het traject Alphen a/d Rijn – Gouda

R-net l Fiets mee in de trein

Neem je fiets mee op het traject Alphen aan den Rijn - Gouda