Naar content

Hoofdnavigatie

Voorzieningen op of rond het station

Op en rond het station kunt u van alles doen. U kunt bijvoorbeeld uw fiets stallen, een hapje eten of drinken, naar het toilet gaan of een boek kopen.


Iconen op het station

Op het station zijn alle voorzieningen eenvoudig aangegeven met behulp van iconen. Zo ziet u snel waar u moet zijn. Wilt u weten welke voorzieningen er op uw station zijn? Zoek uw station op en bekijk alle voorzieningen op een rij. 

Andere voorzieningen op het station

Toilet op het station

Wilt u weten welke toiletvoorzieningen er zijn op een bepaald station? In het reisadvies van de Reisplanner is van uw vertrek- en aankomststation te zien of er een toilet is, inclusief de openingstijden. Ook leest u hier wat het kost, hoe u betaalt, of er een toiletbeheerder is en of de toiletten toegankelijk zijn voor mensen met een functiebeperking.

Geld wisselen en pinnen op het station

Op de grotere stations kunt u een GWK Travelex vinden. Bij GWK Travelex regelt u eenvoudig geldzaken zoals pinnen, omwisselen en storten van geld.

Politie

Op de grotere stations zijn politieposten aanwezig. De Spoorwegpolitie is sinds 2000 geen onderdeel meer van NS, maar van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

Wachtruimte

Op een groot aantal stations zonder stationshal of stationsgebouw zijn er overdekte wachtruimtes. Zo kunt u beschut op uw trein wachten, bijvoorbeeld als het waait of regent. Op een aantal stations worden de wachtruimtes dagelijks na afloop van de treindienst afgesloten.

NS International Lounge

De NS International Lounges zijn te vinden op de stations Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal en Schiphol Airport. In de NS International Lounges kunt u heerlijk ontspannen, werk voorbereiden of lezen. U heeft toegang tot draadloos internet, moderne vergaderzalen (tegen betaling) en er is een zelfbedieningsbar voor een gratis drankje.

Regus | NS station2station

Om van uw reistijd uw werktijd te maken, werken NS en Regus met elkaar samen en zijn er op bepaalde stations flexibele werkplekken. Regus verzorgt alle faciliteiten voor een netwerk van flexibele werkoplossingen op NS-stations.

Hellingbaan en lift

Voor reizigers die slecht ter been zijn of een functiebeperking hebben is er op veel stations een hellingbaan of lift aanwezig. Met de hellingbaan kunnen reizigers in een rolstoel makkelijk op - en afstappen zonder dat ze gebruik hoeven maken van een trapje.