Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Met de trein naar Amersfoort

Online koop je gemakkelijk een treinkaartje, zonder boekingskosten. En op het station stap je direct in de trein. Zo reis je comfortabel naar Amersfoort. Plan nu je reis en boek je e-tickets online.

Plan reis Koop kaartje
Ouder stel wandelt door straat van Amersfoort

Amersfoort: Keistad aan het water

Stap in de trein naar Amersfoort en waan je in de middeleeuwen! De schilderachtige muurhuizen, monumenten en oude stadspoorten geven je het gevoel dat je teruggaat in de tijd. Aan sfeer geen gebrek in Amersfoort. Schuif aan op een van de gezellige terrasjes aan de gracht. Of zoek een plekje op een van de vele levendige pleintjes rond de Onze Lieve Vrouwetoren. Wat winkelen betreft heeft de tijd niet stilgestaan. Je kunt kiezen uit een scala aan winkelketens en hippe concept stores. Sla zeker de Krommestraat niet over. Dit is namelijk volgens velen het leukste straatje van Amersfoort. Voor kunst en cultuur kun je terecht in het Mondriaanhuis of Museum Flehite. Toe aan verfrissing? Net buiten het centrum zit de levendige Eemhaven, waar je een bootje kunt huren of een hapje kunt eten.

In Amersfoort valt genoeg te beleven, dus plan snel je treinreis naar deze mooie stad.

Oude stadspoort met bomen bij zonsondergang

Stations in Amersfoort

Er zijn 3 stations in Amersfoort. Altijd een in de buurt dus. De stations zijn:

  • Amersfoort Centraal
  • Amersfoort Vathorst
  • Amersfoort Schothorst

Populaire treintrajecten van en naar Amersfoort

Amersfoort is uitstekend bereikbaar per trein en een knooppunt voor allerlei trajecten. De trein biedt een snelle verbinding naar verschillende bestemmingen, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Zwolle. Met Amersfoort als startpunt staan er talloze mogelijkheden voor je open om andere steden in Nederland te verkennen. Begin nu met het plannen van je volgende reis en ontdek de veelzijdigheid van Amersfoort.

Reizen naar Amersfoort Reizen vanuit Amersfoort
Amsterdam - Amersfoort Amersfoort - Amsterdam
Rotterdam - Amersfoort  Amersfoort - Rotterdam
Den Haag - Amersfoort Amersfoort - Den Haag
Utrecht - Amersfoort Amersfoort - Utrecht
Zwolle - Amersfoort Amersfoort - Zwolle

Naar Amersfoort vanaf elk vertrekstation

Staat jouw traject er niet tussen? Plan dan je reis met onderstaande knop.