Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Top 9 boeken voor thuis

Lezen is sinds de uitbraak van het coronavirus steeds populairder. Dat is niet zo gek, want met een boek haal je de wereld naar binnen nu je niet naar buiten kunt! Maar met de enorme hoeveelheid boeken die beschikbaar is, kan het lastig zijn om een keuze te maken. Om de keuze makkelijker te maken, stelden we in samenwerking met boekensite en lezerscommunity Hebban.nl, deze top 9 samen. #ikleesthuis


1. Harpie - Hannah van Binsbergen

Harpie wil er het liefst een eind aan maken. Er bevindt zich een afstand tussen haar en de rest van de wereld, die alleen maar groter is geworden sinds ze is gestopt met haar studie, haar grote liefde verloor en het haar niet meer lukt haar kamer te verlaten. Satan is haar enige metgezel, die zichzelf promoveert tot haar life coach.

Boekcover Harpie van Hannah van Binsbergen

2. Confettiregen - Splinter Chabot

Een verhaal over een jongen genaamd Wobie die opgroeit in een warme en veilige omgeving. Eenmaal op school komt hij erachter dat zijn enthousiasme volgens sommigen gekooid moet worden, dat sommige kleren alleen voor meisjes bestemd zijn en dat verliefdheid ingewikkelder is dan een hartje tekenen.

Boekcover Confettiregen van Splinter Chabot

3. Ik heb een slimme droger - Tex de Wit

Een boek over het leven in al zijn grootsheid. Urgente zaken zoals zelfverzonnen spreekwoorden, het Nederlands Kampioenschap Twister, een exclusief interview met de prins van Sneeuwwitje en tips voor je bruiloft en opgroeiende kinderen komen voorbij. 

Boekcover Ik heb een slimme droger van Tex de Wit

4. Godendrank - Ilja Gort

Dromer Abel en zijn nuchtere vrouw Angela verkopen hun winkeltje in de Amsterdamse Jordaan om een wijnboerderij in Zuid-Frankrijk te beginnen. Ze worden getroffen door bizarre tegenslagen en Abel besluit wiet te gaan telen om zijn wijn te voorzien van een scheut geestverruiming. 

Boekcover Godendrank van Ilja Gort

5. Het jaar dat Shizo Kanakuri verdween - Franco Faggiani

Shizo groeit aan het einde van de negentiende eeuw op in het zuiden van Japan. Daar staat hij bekend om zijn uitzonderlijke hardlooptalent. Na jarenlange intensieve training is hij uitverkoren om mee te doen aan de Zweedse Olympische Spelen van 1912. Maar tijdens die wedstrijd bezwijkt Shizo en hij kan de marathon niet uitlopen. Shizo is bang dat hij zijn ouders teleurgesteld heeft en durft niet terug naar huis. Hij trekt zich terug. Niemand weet waar hij gebleven is. 

Boekcover Het jaar dat Shizo Kanakuri verdween van Franco Faggiani

6. De wasbeer - Aleksandr Skorobogatov

Een verhaal over een kwetsbare, vredelievende wasbeer met volkomen onuitvoerbare dromen, die hem wel de kracht geven om te overleven in de genadeloze wereld. Zo probeert hij te vliegen, beschermt hij het goede en vecht hij tegen het kwade. Hij overmeestert de zwaartekracht, hij duelleert en verdelgt vlooien. 

Boekcover De wasbeer van Aleksandr Skorobogatov

7. Weerwater - Renate Dorrestein

In Almere overleven vijfduizend vrouwen een wereldwijde calamiteit. Mannen zijn er niet meer, behalve een paar ontsnapte gevangenen. Samen moeten zij een nieuwe maatschappij inrichten, met nieuwe familieverbanden. Beslissingen worden voortaan genomen per loterij, zelfs als op een dag een baby wordt gevonden.

Boekcover Weerwater van Renate Dorrestein

8. Pessimisme kun je leren - Levi Weemoedt

De persoonlijke ellende spat van zijn poëzie, maar hij verpakt het in de liefde voor taal en ongebreidelde zelfspot, een combinatie die velen niet voor mogelijk hielden. 

Boekcover Pessimisme kun je leren van Levi Weemoedt

9. Weigevoel - Cindy Pieterse

Dena staat aan haar paaltje in een strook gras gewoon geit te zijn. Maar Dena heeft charisma, en ze trekt mensen aan die hun verhaal willen doen. Praten met Dena helpt. Ondertussen denkt Dena er het hare van. Maar als ze wordt ontdekt door een influencer, stijgt haar populariteit tot ongekende hoogte. Voor ze het weet loopt alles helemaal uit de hand.

 

Boekcover Weigevoel van Cindy Pieterse

Nooit genoeg van lezen? Kijk dan ook eens op Hebban.nl voor nog meer inspiratie en tips.

 

Bekijk ook