Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Top 10 Tweestrijd

In verband met corona wordt de Boekenweek 2021 verplaatst naar de zomer. Om 6 t/m 14 maart toch in het thema van boeken te laten staan is Het Voorwoord van de Boekenweek in het leven geroepen. In deze week wordt, met het Boekenweekthema Tweestrijd in het achterhoofd, van alles georganiseerd. Zo is ook deze toplijst voor jullie samengesteld.


En altijd maar verlangen - Frénk van der Linden

Meesterinterviewer Frénk van der Linden blikt door middel van brieven aan zijn ouders terug op zijn eigen kinderjaren en de onderlinge relaties binnen het gezin. Het resultaat is een open, eerlijk en herkenbaar portret van een ouder-kindrelatie.

Meisje A - Abigail Dean

'Ik ben het kind dat ontsnapte. Dit is mijn verhaal.' Meisje A is een prachtig geschreven en ongelooflijk krachtig verhaal over spoken uit het verleden, verlossing en – uiteindelijk – liefde.

Revolusi - David van Reybrouck

De veelheid aan perspectieven en herinneringen weeft David van Reybrouck samen tot het aangrijpende verhaal van de Indonesische onafhankelijkheid. Zo toont hij hoe een nieuwe wereld vorm kreeg: in bloed, in pijn, met hoop.

Gedachten over onze tijd - Tommy Wieringa

Wieringa excelleert als columnist, zijn stukken geven een indringende analyse van de ontregelingen van onze tijd en zetten daarmee aan tot verder denken en het zoeken naar oplossingen.

Anna Karenina - Leo Tolstoj

Anna, een mooie, intelligente en lieve vrouw zit gevangen in een huwelijk met de twintig jaar oudere Aleksej Karenin als ze verliefd wordt op de jonge officier graaf Vronski. Wanneer ze haar gezin voor hem verlaat, gaan gevoelens van schuld en schaamte haar leven steeds meer beheersen.

Verstand en gevoel - Jane Austen

De verstandige Elinor Dashwood kijkt vol argwaan toe hoe haar gevoelige zusje Marianne zich het hoofd op hol laat brengen door de in haar ogen ongeschikte John Willoughby. Kan haar zusje niet eens wat verstandiger zijn? Ondertussen vraagt ze zich af of ze zelf ooit de ware liefde zal vinden.

Mijn legendarische moeder overleeft alles - Marcel van Roosmalen

In Mijn legendarische moeder overleeft alles beschrijft Marcel van Roosmalen hoe zijn moeder tegen elke verwachting in de coronatijd doorstaat. Rauw, onthutsend, eerlijk en geestig.

Het wereldrijk van het Tweestromenland - Daan Nijssen

Het wereldrijk waarover Xerxes regeerde was het resultaat van een ontwikkeling die bijna driehonderd jaar in beslag nam. De fascinerende vraag blijft: hoe kon één man zo veel mensen uit zo veel verschillende landen ertoe bewegen duizenden kilometers af te leggen en hun leven voor hem in de waagschaal te stellen?

De tirannie van verdienste - Michael Sandel

Veel mensen voelen zich niet meer vertegenwoordigd door de bestuurlijke elites en wenden zich tot populistische leiders en partijen. Het probleem is dat onze samenleving mensen met een hogere opleiding onevenredig beloont en de rest terzijde schuift. Dit is de tirannie van verdienste.

Een kwestie van leven en dood - Irvin en Marilyn Yalom

In dit indringende boek stellen Irvin en Marilyn Yalom universele vragen over intimiteit, liefde en rouw, met de levenswijsheid van twee mensen die diep over alles hebben nagedacht. Een kwestie van dood en leven is een zoektocht naar steun, troost en een zinvol leven.

Op zoek naar meer boeken over Tweestrijd?

Neem dan een kijkje op Hebban.nl voor de volledige top 20.