Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

In de tas van Freija

Freija reist als toekomstverkenner heel het land door met de trein om verschillende lezingen en trainingen te geven en om haar opdrachtgevers te bezoeken. In de trein is ze altijd even alleen met haar boeken en kranten; compleet in haar eigen wereld.


Treinlezer: Freija (43) uit Den Haag 
Trein: intercity Den Haag Centraal - Utrecht Centraal
Beroep: toekomstverkenner 
Tas: rugzak 
Boek in de tas: “Een boek dat ik zelf heb geschreven! Toekomstverkennen. Het ultieme denken in organisaties. Heel toevallig ga ik het zo aan iemand overhandigen. Het gaat over hoe je je als organisatie beter op de toekomst kunt voorbereiden. Ook heb ik standaard een kussentje in mijn tas dat ik op een bankje op het perron kan leggen, waardoor het iets minder koud is om te zitten en een boek te lezen.”

Portret van treinlezer Freija

Daarom een boek in de tas: “Ik lees altijd in de trein; voor mijn beroep eigenlijk altijd non-fictie. Daarnaast ben ik ook recensent voor Managementboek. Als ik moe ben, lees ik geen boek, maar een krant: of via Blendle of de New York Times. Waarom ik lezen zo fijn vind in de trein? Niets vraagt je aandacht, behalve het volgende station.”

Tas gevuld met lunchtrommel, drinkbeker en het boek Toekomst Verkennen.

Bekijk ook

 • Blijf op de hoogte van leestips

  Speciaal voor treinlezers hebben we een nieuwsbrief die helemaal draait om lezen in de trein. Met voordeel, aanbiedingen, events en treinleestips. Deze nieuwsbrief kun je als treinlezer niet missen! Meld je aan en blijf op de hoogte!

 • Wat stoppen andere treinlezers in hun tas?

  Benieuwd welke boeken andere treinlezers in hun tas hebben gestopt voordat ze naar het station gingen?

  Je leest het hier.

 • Ken jij de NS Leesclub al?

  Speciaal voor treinlezers hebben we de NS Leesclub op Facebook opgericht. Meld je aan, ontdek nieuwe schrijvers, check de boekentips van mede-treinlezers en profiteer van voordelen en leuke winacties. 

  Lees meer.

 • Treinlezen is goed voor je brein!

  Lezen in de trein heeft een positief effect op onze hersenen! Wil je weten hoe dat werkt? Lees dan ons interview met neuroloog Barend van Kooten. Hij legt het haarfijn uit.