Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

In de tas van Joke

Drie keer in de week zit Joke in de trein en altijd heeft ze een boek bij zich. Soms legt ze haar boek even weg om uit het raam te kijken en van het uitzicht te genieten, maar vaak zit ze zo in haar boek verdiept, dat de tijd voorbij vliegt.


Treinlezer: Joke (77) uit Harmelen
Trein: Intercity Woerden - Utrecht Centraal
Beroep: met pensioen
Tas: plastic boodschappentas 
Boek in de tas: “Een kookboek! Dat heb ik net in de boekenkast bij de stationswissel gevonden, samen met een boek van Elizabeth George: De straf die ze verdient. Ik heb meer van haar gelezen. Het is een lekker dikke crimi en altijd moeten de hoofdpersonen in haar boeken moorden oplossen. Spannend!”

Portret van treinlezer Joke

Daarom een boek in de tas: “Een boek stop je makkelijk weg en ik moet zeggen: als ik lees in de trein, gaat de tijd altijd sneller. Meestal reis ik alleen. Zodra ik in de trein stap, zoek ik het liefst een stoeltje alleen, zodat ik geen aanspraak heb van andere mensen en me helemaal op mijn boek kan richten. Als ik met iemand reis dan lees ik trouwens niet.”

Albert Heijn tas gevuld met boeken

Bekijk ook

 • Blijf op de hoogte van leestips

  Speciaal voor treinlezers hebben we een nieuwsbrief die helemaal draait om lezen in de trein. Met voordeel, aanbiedingen, events en treinleestips. Deze nieuwsbrief kun je als treinlezer niet missen! Meld je aan en blijf op de hoogte!

 • Wat stoppen andere treinlezers in hun tas?

  Benieuwd welke boeken andere treinlezers in hun tas hebben gestopt voordat ze naar het station gingen?

  Je leest het hier.

 • Ken jij de NS Leesclub al?

  Speciaal voor treinlezers hebben we de NS Leesclub op Facebook opgericht. Meld je aan, ontdek nieuwe schrijvers, check de boekentips van mede-treinlezers en profiteer van voordelen en leuke winacties. 

  Lees meer.

 • Treinlezen is goed voor je brein!

  Lezen in de trein heeft een positief effect op onze hersenen! Wil je weten hoe dat werkt? Lees dan ons interview met neuroloog Barend van Kooten. Hij legt het haarfijn uit.