Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

In de tas van Jozien

Jozien leest regelmatig in trein. Ze ziet het als de perfecte plek om even twintig minuten alleen maar te lezen. Thuis is er altijd wel iets anders te doen; in de trein pakt ze een moment voor zichzelf.


Treinlezer: Jozien (27) uit Amsterdam 
Trein: intercity Amsterdam Amstel - Utrecht Centraal
Beroep: business consultant
Tas: zwarte leren werktas 
Boek in de tas: “Heel veel Libelles! Het boek dat ik namelijk aan het lezen ben, is de nieuwe van Geert Mak: Grote verwachtingen. Dat boek is alleen veel te groot en paste dus niet in mijn tas vanochtend. Vandaar dat ik de Libelles heb meegenomen. Waarom Libelles? Mijn ouders worden binnenkort allebei zestig, dus willen we als familie een gepersonaliseerde Libelle maken en geven. Daarom dacht ik: ik neem ze mee, want dan kan ik ze in de trein doorlezen en inspiratie opdoen.”

Portret van treinlezer Jozien

Daarom een boek in de tas: “Ik zit twintig minuten in de trein en dat vind ik een perfect moment om even een boek te lezen. Soms werk ik, maar liever lees ik een boek. Ik kan dan in ieder geval even mijn eigen ding doen. Thuis is er altijd wel een afleiding, bijvoorbeeld de tv. Ik moet zeggen dat in de trein ook vaak de verbinding van mijn telefoon wegvalt. Daardoor kan ik dan niets met mijn telefoon doen, maar dat vind ik helemaal niet erg.”

Tas gevuld met laptop en Libelles