Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

In de tas van Veerle

Als het even kan, pakt Veerle de trein in plaats van de auto. Vanwege het milieu, maar ook omdat de trein haar een groot voordeel biedt: dan kan ze lezen! En daarom heeft ze altijd een boek in haar tas, of het nu voor een korte of lange afstand is.


Treinlezer: Veerle (34) uit Zwolle
Trein: Intercity Zwolle - Den Haag Centraal
Beroep: arbeidsdeskundige
Tas: laptoptas 
Boek in de tas: “Huis vol leugens van Nicci French. Ik ben gek op crimi’s, zeker van dit schrijversechtpaar. Het moet vooral spannend zijn. Een tip voor mensen die daar ook van houden: De Bergmankronieken van Hjörth Rosenfeldt, een Zweeds schrijversduo, waarvan een de scenarioschrijver van de dramaserie The Bridge is. Ik neem ook wel eens een zakelijk boek mee en soms verwerk ik in de trein de afspraken die ik die dag had.”

Portret van treinlezer Veerle

Daarom een boek in de tas: "Ik werk door het hele land en kijk elke dag of ik met de trein kan. Dat heeft mijn voorkeur, want in de trein kan ik lezen en wat werken en bovendien: ik probeer zo duurzaam mogelijk te leven. Of ik nu lang of kort trein: ik heb altijd een boek of tijdschrift bij me. Alleen al om te voorkomen dat ik de hele dag op mijn mobiel zit. Het geeft me vooral rust en ontspanning, helemaal in een volle trein. Als ik lees, zit ik echt in mijn boek. Ik vergeet even alles om me heen, heerlijk!"

Bloemetjestas gevuld met boek van Nicci French

Bekijk ook

 • Blijf op de hoogte van leestips

  Speciaal voor treinlezers hebben we een nieuwsbrief die helemaal draait om lezen in de trein. Met voordeel, aanbiedingen, events en treinleestips. Deze nieuwsbrief kun je als treinlezer niet missen! Meld je aan en blijf op de hoogte!

 • Wat stoppen andere treinlezers in hun tas?

  Benieuwd welke boeken andere treinlezers in hun tas hebben gestopt voordat ze naar het station gingen?

  Je leest het hier.

 • Ken jij de NS Leesclub al?

  Speciaal voor treinlezers hebben we de NS Leesclub op Facebook opgericht. Meld je aan, ontdek nieuwe schrijvers, check de boekentips van mede-treinlezers en profiteer van voordelen en leuke winacties. 

  Lees meer.

 • Treinlezen is goed voor je brein!

  Lezen in de trein heeft een positief effect op onze hersenen! Wil je weten hoe dat werkt? Lees dan ons interview met neuroloog Barend van Kooten. Hij legt het haarfijn uit.