Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

3x de leukste musea van Amersfoort

Het middeleeuwse hart van Amersfoort herbergt de mooiste monumenten. Zoals historische stadspoorten, muurhuizen en natuurlijk de Onze Lieve Vrouwetoren. Maar ook de gevarieerde cultuurschatten van deze drie musea in Amersfoort wil je niet missen.


1. Het Mondriaanhuis

Piet Mondriaan geldt als een van de kopstukken van De Stijl, de kunststroming die in 1917 werd opgericht. Om dat te vieren heropende het Mondriaanhuis in het voorjaar van 2017. In het vernieuwde museum maken bezoekers kennis met de kunstenaar die hier in 1872 werd geboren. Ze volgen Mondriaans artistieke ontwikkeling (van realistisch naar abstract) en reizen in zijn voetspoor van Amersfoort naar New York. De audiovisuele reis eindigt in het doe-het-zelf-atelier waar iedereen een eigen kunstwerk kan creëren.

Kortegracht 11, mondriaanhuis.nl

2. Kunsthal KAdE

Net buiten de middeleeuwse stadsmuren van Amersfoort ligt KAdE. Deze kunsthal heeft geen eigen collectie, maar organiseert tentoonstellingen op het gebied van hedendaagse en moderne kunst, architectuur, design en beeldcultuur. Heerlijk om hier cultuur te snuiven. Vaak kun je er ook terecht voor rondleidingen, workshops en lezingen. Vergeet geen bezoekje te brengen aan de inspirerende museumwinkel.

Westsingel 50, Amerfsoort, kunsthalkade.nl

3. Museum Flehite

Enerzijds vertelt Museum Flehite de geschiedenis van de stad Amersfoort aan de hand van luciferdoosjes, heiligenbeeldjes, motorfietsen, schilderijen van Jacob van Campen en archeologische vondsten, anderzijds organiseert het museum tentoonstellingen met (inter)nationale kunst uit de periode 1850 tot 1950 en presentaties van collecties van privéverzamelaars.

Westsingel 50, museumflehite.nl

Beeld: Mike Bink, Armando/Blaue Landschaft 4-2-05, Museum Flehite

10x de lekkerste restaurants in Amersfoort

De leukste restaurants in Amersfoort, van binnenstad tot buitenwijk.

10x zien en doen in Amersfoort

De leukste adressen tussen grachten en stadspoorten.