Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

8x de leukste restaurants in Delft

Van Arabisch lekkers tot supergezonde salades geïnspireerd op Nieuw-Zeeland, verborgen achter Oudhollandse geveltjes. In de stad van Willem van Oranje, Johannes Vermeer en Delfts blauw vind je verrassend veel internationale restaurants en toffe eettentjes. Hierbij 8 van de leukste en beste restaurants van Delft.


1. Hummus

Tel zijn Arabische achtergrond op bij haar liefde voor koken en de uitkomst is: Hummus, de hippe hummus-bistro van Bilal en Jorine. Op de vegetarische, veelzijdige kaart staat vanzelfsprekend hummus met falafel, pita en salade, maar ook zoete aardappel friet, tajine en baba ganoush.

Molslaan 39, Hummus.takeaway.squarespace.com

2. Barbaar

Het Prinsenkwartier is de ontmoetingsplek voor creatief, innovatief Delft en Barbaar voorziet bezoekers van een hapje en een drankje. Ontwaak er met een havermoutcrunch met Griekse yoghurt en sluit er de dag af met een van de verschillende weekspecials. Aanrader: de plaatselijk legendarische hamburger!

Sint Agathaplein 4, barbaar.nl

3. De Centrale

Sjaak Borsboom, de man achter het kookboek Gastrovan, transformeerde met zijn broer en beste vriend een monumentale vleeshal tot De Centrale. In dit restaurant word je niet alleen getrakteerd op smaken uit de streek, maar ook op ander lokaal lekkers: zoals kunst en muziek. 

Voldersgracht 2, decentraledelft.nl

4. Kek

Met een huisblend van Giraffe Coffee en bijzondere boontjes op de wisselmolen bereidt Kek de lekkerste leut van Delft. Drink 'm bij een all day breakfast – van American pancakes tot zuurdesembroodjes – en tik tegelijkertijd te leuke (design)producten en interieuraccessoires op de kop. Of ga voor de vrolijk gekleurde sappen, limonades en (ook glutenvrije) taartjes.  

Voldersgracht 27, kekdelft.nl

5. Roast Chickenbar

De naam verklapt het al: in de Roast Chickenbar draait het om kip van de houtskoolgrill. Kies een hele of een halve en combineer het met een verrukkelijk bijgerecht (de geroosterde maiskolf met pittige boter!). Dorst? Inspecteer dan eens het uitgebreide Gin&Tonic-menu.

Voldersgracht 12, roastchickenbar.com

6. 't Postkantoor

Van de late negentiende eeuw tot de vroege eenentwintigste eeuw deed dit monumentale pand dienst als postkantoor. Anno nu is het een plek voor wentelteefjes met kaneelsuiker, een gevulde borrelplank bij de haard en een goed bereid, biologisch stukje vlees van de Groene Weg.

Hippolytusbuurt 14, postkantoordelft.nl

7. Malee Thai Restaurant

Ze kwam in 1979 vanuit Thailand naar Nederland en kookte sindsdien in verschillende restaurants. In 2005 kwam Malee's wens uit: een eigen restaurant! Verwacht geen keuzestress; chef-kok Malee stelt dagelijks een vast menu samen met soep, vier gerechtjes en zoet toe.

Voldersgracht 29, malee.nl

8. Hills & Mills

Van de hills van de Himalaya tot de mills van Holland: de roots van het Hills & Mills-team liggen in Pakistan én Nederland. Die verrukkelijke fusion van oost en west proef je duidelijk terug in de gerechten van chef en gastheer 'Papa Kazmi'.

Oude Langendijk 6, hillsmills.nl

Beeld: Marjolein Jense Fotografie, delftopzondag.nl

8x leukste restaurants in Leeuwarden

Culinair genieten in de Friese hoofdstad.

9x restaurants in Dordrecht

Burgers, poffertjes en smoothiebowls.