Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

24 uur in Den Haag: van stad naar strand

Oh oh, Den Haag. De mooie stad achter de duinen is de ideale bestemming voor een dagje uit. Wist je dat de Haagse kustlijn maar liefst 11 kilometer lang is? Genoeg stranden in de buurt van Den Haag om te ontdekken dus. Vanuit hippe wijkjes als het Zeeheldenkwartier sta je zo op de populaire Pier van Scheveningen. Met ons 24-uursprogramma in Den Haag combineer je stad en zee. Huur een deelscooter op het station en ga op ontdekkingstocht.


10:00 uur: Een heerlijk ontbijtje bij Hug the Tea

Vanuit station Den Haag Centraal toer je direct naar het Hofkwartier. In een van de oudste straten van de stad - de Papestraat - vind je Hug the Tea. Een Japanse theebar waar de zussen Claire en Lisa matcha-thee letterlijk op de kaart zetten. Proef de groene Japanse thee in poedervorm op allerlei manieren, van een klassieke matcha-cake tot een spannende matcha lemon mocktail. Of nip van een traditionele Japanse thee van losse bladeren, geserveerd in een porseleinen kyusu-theepot. Je waant je hier écht even in het land van de rijzende zon – maar dan midden in het historische hart van onze hofstad.

Vanuit station Den Haag Centraal ben je in ruim 5 minuten met de deelscooter bij Hug the Tea. Wandelend ben je er in een klein kwartiertje.

 • Openingstijden: maandag 12.00 – 17.00 uur, dinsdag t/m donderdag 10.00 – 17.00 uur, vrijdag 10.00 – 17.30 uur en zaterdag 11.00 – 17.30 uur
 • Je bestelt hier een ontbijt voor € 10

Papestraat 13, hugthetea.com

11:00 uur: Op ontdekking in het Zeeheldenkwartier

Na een zen-ontbijtje trek je richting het Zeeheldenkwartier. Deze bruisende Haagse stadswijk is geliefd onder de locals. Sfeervolle pleintjes en gezellige winkelstraten; hier leeft het. Slenter over het Prins Hendrikplein, waar je tussen de fotogenieke Jugendstilpanden geniet van de zon op je gezicht. Zin om te shoppen? De Piet Heinstraat en Zoutmanstraat barsten van de lokale speciaalzaakjes. Stop eens bij WAUW, een warenhuis vol creatieve en unieke cadeaus. Van een vaas in de vorm van een papegaai tot tegelstickers van schelpen, je komt hier met een tas vol hippe hebbedingen vandaan.

Met de deelscooter ben je in een kleine 5 minuten vanaf Hug the Tea in het Zeeheldenkwartier. Ga je wandelen, dan ben je er in ongeveer 10 minuten.

 • Openingstijden WAUW: dinsdag t/m zaterdag van 11.00 – 18.00 uur 

Piet Heinstraat 51A, wauwwarenhuis.nl

13:00 uur: Lunchen en loungen op de Pier

Na je shop- en slentersessie verlaat je de binnenstad van Den Haag en trek je richting de zee. Je maakt een stop op een van de populairste plekjes aan de Nederlandse kust: De Pier van Scheveningen. Zoek een plekje bij een van de restaurants op de foodboulevard. Of haal een bakje kabeljauwkibbeling en plof neer op het bovendek van De Pier. In het zonnetje laad je helemaal op. Tijd over en zin in wat actie? Maak de waaghals in jou wakker en ga ziplinen over De Pier. Spring van de 55 meter hoge Bungy Toren en raas met een snelheid tot 70 kilometer per uur naar beneden. Een adrenalinekick die de rest van de dag door je lijf giert.

Met de deelscooter ben je vanaf het Zeeheldenkwartier in 15 tot 20 minuten op De Pier. Wandel je liever? Dan ben je er in een uurtje.

 • Tickets zipline: € 40 voor volwassenen, € 30 voor kinderen van 15 jaar en jonger 
 • Openingstijden: verschillen per maand. Bekijk de actuele openingstijden op de website 

Strandweg 152, zipholland.nl

14:30 uur: Duik het bruisende vissersdorp Scheveningen in

Scheveningen is méér dan zee en strand. Je ontdekt er ook volop kunst, historie en cultuur. Zoals de tentoonstelling SprookjesBeelden aan Zee, op de Scheveningse boulevard. Beeldhouwer Tom Otterness ontwierp 23 beelden die de sprookjes uit je jeugd tot leven wekken. Poseer met Pinokkio en zet Hans en Grietje op hun best op beeld. Geen sprookje, maar wel een bijzonder beeld is ‘De Vissersvrouw van Scheveningen’. Ze herinnert aan de vissers die nooit terugkeerden van hun reis op zee. Alle beelden gespot? Pak je scooter en rijd naar de Keizerstraat. Vanuit de 15e-eeuwse Oude Kerk slenter je door de straat, langs cafeetjes en winkels. Meng je in het Scheveningse dorpsleven, waar het tot in de late uurtjes gezellig is.

Vanaf De Pier van Scheveningen ben je met de deelscooter in een kleine 10 minuten in de Keizerstraat. Wandelend ben je er in ongeveer 20 minuten.

 • De permanente tentoonstelling SprookjesBeelden aan Zee is gratis te bezoeken 
 • SprookjesBeelden aan Zee is het voorportaal van museum Beelden aan Zee. Wie meer (lees: ruim 5000) beelden wil zien, boekt een ticket t.w.v. € 21. Kinderen van 13 t/m 18 jaar betalen € 8,75, Museumkaarthouders € 3,50 
 • Openingstijden museum Beelden aan Zee: dinsdag t/m zondag van 10.00 – 17.00 uur 

Harteveltstraat 1, beeldenaanzee.nl

16:00 uur: Visje happen op de levendige Scheveningse haven

Het einde van de middag komt in zicht. Vanuit de Keizerstraat zet je koers richting de haven. Op deze plek gebeurt altijd wat, met vooral vis in de hoofdrol. Wie er op zondag komt, zwaait de vissers uit die een week lang de zee op trekken. Elke vrijdag keren ze terug met kilo’s verse vis. Vanaf de kade aanschouw je het laden en lossen van de buit. Eén dag in het jaar - in juni - vier je hier Vlaggetjesdag. Op deze dag komt de eerste nieuwe haring de haven binnen, die je ter plekke kunt proeven. Ook de rest van het jaar is de haven dé plek om een lekker visje te halen. Wij tippen Simonis aan de Visafslagweg, waar je in de zon een harinkje hapt.

De Haven van Scheveningen ligt op 3 minuten scooter rijden of een kleine 10 minuten wandelen vanaf de Keizerstraat.

 • Vlaggetjesdag vindt dit jaar plaats op 17 juni 2023. Entree is gratis 
 • Openingstijden Vishandel Simonis: dagelijks van 10.00 – 20.00 uur, zondag van 11.00 – 20.00 uur 

Dr. Lelykade, vlaggetjesdag.com en simonisvis.nl

18:00 uur: Dineren en feesten op het Haagse strand bij The Fat Mermaid

Na een dagje struinen door de stad en kuieren langs de kust is het tijd om een hapje te eten. Vanavond eet je bij The Fat Mermaid: een hippe hotspot aan het strand van Den Haag. Zoek een plekje op het terras en geniet van het uitzicht op de zee. Tussen de palmbomen en onder de parasols krijg je een echt vakantiegevoel. Wij tippen de Fisherman Ben’s Burger met gefrituurde Noordzeevis. Zin om ’s avonds nog met de voetjes van de vloer te gaan? Elke vrijdag- en zaterdagavond draait een DJ de fijnste deuntjes. Een zinderende afsluiting van je dagje stad en zee in Den Haag.

Vanuit de Scheveningse haven ben je in een kleine 10 minuten met je deelscooter bij The Fat Mermaid. Wie wandelt, is er in ruim een kwartier. 

 • Openingstijden: dagelijks van 09.00 – 01.00 uur
 • Je bestelt hier een klein hoofdgerecht voor +/- € 10 en een groot hoofdgerecht voor +/- € 22
 • Reserveren is aan te raden. Boek je tafel op de dag zelf telefonisch of reserveer van tevoren online

Strand Noord 19, thefatmermaid.nl

23:00 uur: Slapen boven de zee in De Pier Suites

Stel je voor: je wordt wakker, opent je ramen en ruikt de zilte geur van de zee. Onder je kamer rollen de golven, terwijl je het geluid van kwetterende meeuwen op de achtergrond hoort. Dat is lekker wakker worden, toch? Wie een Pier Suite boekt, maakt het mee. Deze hotelkamers bevinden zich op Het Toreneiland van De Pier in Scheveningen. Vanuit je kamer heb je een geweldig uitzicht op zee of op de skyline van de stad. Na een lekker hotelontbijtje rijd je in ongeveer 30 minuten op je deelscooter terug naar station Den Haag Centraal. 

Vanaf The Fat Mermaid scooter of wandel je in ongeveer 15 minuten naar Het Toreneiland.  

 • Je boekt hier een tweepersoonskamer vanaf € 234 per nacht. We raden je aan om ruim van tevoren te boeken: de suites zijn populair 

Strandweg 150-154, piersuites.nl

Tekst: Jeske van Steen - Insiders
Beeld: The Hague & Partners, Arjan de Jager, Warenhuis Wauw, Jurjen Drenth, Pexels, Mermaid, Martijn Beekman, Pier Suites en Pexels Fleur van Deijck.

Koop treinkaartjes online

Meer inspiratie voor jouw dagje uit

24 uur op creatieve stedentrip in hip Den Haag

Beleef alles wat het creatieve Den Haag te bieden heeft.

Groepsticket Daluren

Voordelig reizen met de trein met een groep vanaf 2 personen. Dit ticket is geldig tijdens daluren.

vanaf 7,15 per persoon

In de NS-app of uitprinten