Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

5x winkelen in Leiden

We kiezen vaker voor vintage of kwalitatieve items geproduceerd met aandacht voor mens en milieu. In plaats van fast fashion geniet je zo ook langer van de kleding die je koopt. Dit zijn de leukste plekken om duurzaam te winkelen in Leiden.


1. Modejacht Vintage

Life is too short to wear boring clothes. Het motto van dit vintage walhalla nodigt uit om ruim baan te geven aan je innerlijke fashionista. Als het hier niet lukt, waar dan wel? Modejacht is 123 m² aan vintage in perfecte staat. Een tijdreis door de mode van Twiggy tot de Spice Girls.

Haarlemmerstraat 223-225, modejacht.nl

2. Antraciet

Veja sneakers gemaakt van milieuvriendelijke, duurzame materialen, vrouwelijke items van het Franse Sessun, dat duurzaamheid als een vanzelfsprekendheid beschouwt, en minimalistische, mooie breisels van Knit-ted, gemaakt van biologisch afbreekbare vezels: in de mooiste winkel van Leiden halen ook verantwoorde shoppers hun hart op.

Nieuwe Rijn 29, antraciet-leiden.nl

3. Naturals by San

In een van de fijnste winkelstraatjes van Leiden vind je een Fairtrade Walhalla. Bij Naturals by San gaan de mooiste natuurlijke woonaccessoires hand in hand met duurzame mode. Zo kan het gebeuren dat je voor een berber tajine of lantaarn over de drempel stapt en met een polkadot sjaal het pand verlaat.

Pieterskerk Choorsteeg 6, naturalsbysan.nl

4. Hartendief

Kleding met ervaring, noemt Hartendief haar vintage schatten en tweedehandsstukken. Hartstikke duurzaam, want in deze winkel geen wegwerpmode, maar met liefde geselecteerde kwalitatieve merkkleding voor hem en haar. Samen met handgemaakte items en woonaccessoires is het een vintage concept store.

Breestraat 171, hartendief_vintage

5. Rogue

Het motto van Rogue? Goede planeten zijn moeilijk te vinden, dus laten we goed voor de onze zorgen! Niet voor niets verkiest Rogue duurzaamheid boven massaproductie. De collectie is een combinatie van prachtige sieraden en accessoires, kristallen, kleine kunstwerkjes voor thuis en clean beauty boordevol botanische flowerpower.

Webshop, by-rogue.com

Beeld: Rolinda Windhorst, Instagram @by.rogue fotograaf @bydenize.

9x de lekkerste restaurants van Leiden

Dé hotspots voor heerlijk eten en drinken in Leiden.

6x zien en doen in Leiden centrum

De fijnste koffietentjes, lekkerste eetplekken en leukste winkels in Leiden.