Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

7x de beste restaurants van Nijmegen

Van bejubelde botanische gastronomie tot de beste steaks van de stad in een restaurant dat ook dienstdoet als slagerij: culinair Nijmegen is een feestje voor vegetariërs, visliefhebbers en vleeseters. Dit zijn de beste restaurants van Nijmegen.


1. Bistro Flores

Het begon eind jaren vijftig als een koffiekeetje en groeide uit tot Bistro Flores: een smaak- en sfeervol familiebedrijf waar de keukenbrigade het liefst kookt van kop tot staart. Verover een plekje op de patio en proost met een glas vin naturel.

Kelfkensbos 43, bistroflores.nl

2. De Meesterproef

Ooit was het industriële Honigcomplex de plek waar soep en vermicelli over de lopende banden rolden. Anno nu is het een culturele broedplaats boordevol verrukkelijke hotspots, zoals restaurant De Meesterproef. Met oude technieken en zorgvuldig gekozen ingrediënten bereidt de keukenbrigade de lekkerste gerechten. Ook smakelijk: het uitzicht over de Waal.

Waalbandijk 14, demeesterproefnijmegen.nl

3. Wally

Wally maakt hamburgers met lokaal lekkers. Niet alleen het vlees en brood komen uit de buurt, de aardappels (voor friet), eieren (voor mayonaise) en het volledige interieur van het burgertentje ook. Naast burgers staan er heerlijke salades, milkshakes en desserts op de kaart.

Hertogstraat 47, restaurantwally.nl

4. De Nieuwe Winkel

Het interieur van De Nieuwe Winkel is kleurrijk, net als de kookkunsten van chef Emile van der Staak. Zijn specialisme is 'botanische gastronomie': watertandend lekkere gerechten, grotendeels gemaakt van planten. Ook het aanbod op de drankkaart is puur natuur, van huisgemaakte sappen tot vin naturel.

Hertogstraat 71, denieuwewinkel.com

5. Merano

Restaurant Merano is een Italiaans familiebedrijf: tegenwoordig in handen van zoon Dimitri en dochter Maria, daarvoor jarenlang gerund door papa en mama, oorspronkelijk in 1940 geopend door oudoom Arnoldo als ijssalon. Hier proef je de pure, klassieke smaken van Italië: van caprese tot pasta aglio é olio en een sgroppino toe.

Lange Hezelstraat 33a, meranonijmegen.nl

6. Nibbles

Om de hoek van een paar van de leukste winkelstraten van Nijmegen, de Lange en de Stikke Hezelstraat, vind je Nibbles. De menukaart is Mediterraans – van Spanje tot Egypte – en gebaseerd op shared dining. Dus proef en deel de vele verschillende gerechtjes. Tip: bewaar ruimte voor de Creme Catalan met citroen.

Ganzenheuvel 1, nibbles-nijmegen.nl

7. De Blonde Pater

Café De Blonde Pater, dat al tientallen jaren bestaat, is een begrip in Nijmegen. De lokale lieveling serveert ontbijt, lunch en een uitgebreide keur aan borrelhappen. Op een frisse dag buiten zitten met een huisgemaakte limonade en een bakje nachochips met 'Blonde Pater-dip'? Geen probleem: de kussens op het terras verwarmen je rug en billen zodra je erop gaat zitten.

Houtstraat 62, blondepater.nl

Beeld: Duncan de Fey.

5x leuke winkels in Nijmegen

Van lingerie tot jas, de oudste stad van Nederland heeft het.

8x de mooiste pleinen met terras

Pleinen met een rijke historie en fijne terrassen.