Naar content

Hoofdnavigatie

De NS API

NS beschikt over een grote hoeveelheid data met informatie over de geplande en actuele dienstregeling. Wij stellen deze gegevens graag ter beschikking aan ontwikkelaars met een REST API. 
De NS API beschikt op dit moment over de volgende services:

  • Prijzen
  • Actuele vertrektijden
  • Storingen en werkzaamheden
  • De stationslijst met alle stations in Nederland inclusief Geodata
  • Reisadviezen van station naar station

Per service mogen maximaal 50.000 requests per dag geplaatst worden. De service stopt met functioneren na 50.000 requests.

Meer informatie over de NS API

Documentatie prijzen

De webservice voor de prijzen maakt het mogelijk voor een treinreis de bijbehorende prijsinformatie op te vragen.

Documentatie actuele vertrektijden

De webservice voor de actuele vertrektijden maakt het mogelijk om voor een station een actueel overzicht op te vragen van alle vertrekkende treinen voor het komende uur.

Documentatie storingen en werkzaamheden

De webservice voor de storingen en werkzaamheden maakt het mogelijk informatie op te vragen over storingen en/of werkzaamheden.

Documentatie stationslijst

De webservice voor de stationslijst maakt het mogelijk om alle stationsnamen op te vragen. Het is uitdrukkelijk de bedoeling dat afnemers van deze service de response zelf voor bepaalde tijd cachen om op een performante manier auto-aanvullen te realiseren.

Documentatie reisadviezen

De webservice voor de reisadviezen maakt het mogelijk de NS Reisplanner aan te roepen voor een treinreis van een station naar een station. Een reisadvies bestaat uit meerdere reismogelijkheden, zodat de treinreiziger hier een keuze uit kan maken. Een reismogelijkheid bevat zowel geplande als actuele informatie.

Voorwaarden NS API

NS stelt enkele voorwaarden voor het gebruik van de API.