Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Samenreiskorting

Reis je mee met een familielid, vriend of collega die een NS-abonnement heeft? Met Samenreiskorting krijg je 40% korting op je ritprijs in de daluren. Zet Samenreiskorting aan in de NS-app, in Mijn NS of laad het op je OV-chipkaart via de NS-kaartautomaat. Heb je zelf een NS-abonnement? Dan mag je ook maximaal 3 bekenden met je mee laten reizen.


Samenreiskorting: als je met iemand meereist

Je kunt met een bekende meereizen die een NS-abonnement (uitgezonderd NS Flex Basis en Kids Vrij) of een Studentenreisproduct heeft. Je zet dan vóór je reis Samenreiskorting op je OV-chipkaart. Je kunt ook zonder OV-chipkaart met iemand meereizen. Dan koop je online een Samenreisticket.

Let op: je korting is geldig bij NS en andere treinvervoerders. Als je in de spits overstapt naar een andere treinvervoerder, dan geldt je korting niet meer.

 • Ik heb een NS Flex-abonnement

  Je kunt in de daluren met bekenden met een NS-abonnement (uitgezonderd NS Flex Basis of Kids Vrij) of Studentenreisproduct meereizen. Voor je instapt, zet je Samenreiskorting aan in de NS-app of in Mijn NS.

  Zo zet je Samenreiskorting aan in de NS-app:

  1. Open de NS-app
  2. Klik op ´Meer´ en daarna ´Mijn NS´
  3. Log in op Mijn NS
  4. Kies de OV-chipkaart waarmee je gaat reizen
  5. Scroll naar beneden en kies bij Samenreiskorting voor ´Aanzetten´
  6. Klik op ´Bevestigen´

  Zo zet je Samenreiskorting aan in Mijn NS:

  1. Log in op Mijn NS
  2. Ga naar ´Mijn reisvoorkeuren´
  3. Kies bij Samenreiskorting voor ´Aan´
  4. Klik op ´Bevestigen´

  Je reist meteen met 40% korting in de daluren. Je korting is de hele dag geldig tot 4.00 uur de volgende dag.

 • Ik heb geen NS Flex, maar wel een OV-chipkaart

  Je kunt in de daluren met bekenden met een NS-abonnement (uitgezonderd NS Flex Basis en Kids Vrij) of Studentenreisproduct meereizen. Voor je instapt, laad je Samenreiskorting op je OV-chipkaart bij de NS-kaartautomaat, de servicebalie of een OV-servicepunt.

  Zo laad je Samenreiskorting op je OV-chipkaart bij de NS-kaartautomaat:

  1. Houd je OV-chipkaart voor de kaartlezer
  2. Kies voor ‘Samenreiskorting’ en daarna voor de 1e of 2e klas.
  3. Kies dan of je 1 of 2 keer de Samenreiskorting wilt laden. Door voor 2x te kiezen, heb je de korting ook meteen voor de terugreis geladen.
  4. Klik op 'Akkoord'
  5. Houd je OV-chipkaart opnieuw voor de kaartlezer

  Je reist meteen met 40% korting in de daluren. Je korting is de hele dag geldig tot 4.00 uur de volgende dag óf het moment waarop je uitcheckt.

  Let op: voor Samenreiskorting heb je minimaal € 10 saldo nodig. Laad eerst wat saldo bij als je niet genoeg hebt om te reizen.

 • Ik heb geen OV-chipkaart

  Je kunt in de daluren met bekenden met een NS-abonnement (uitgezonderd NS Flex Basis en Kids Vrij) of Studentenreisproduct meereizen. Voor je instapt, koop je op ns.nl een Samenreisticket voor de heenreis (enkele reis) of voor de heen- én de terugreis (dagretour).

  Meer over Samenreisticket Enkele reis Dal

  Meer over Samenreisticket Dagretour Dal

Samenreiskorting: als iemand met jou meereist

Je kunt maximaal 3 bekenden met jou mee laten reizen in de daluren, als je een NS-abonnement hebt (uitgezonderd NS Flex Basis en Kids Vrij). Je kunt de meereiskorting zelfs aan iemand anders geven als jijzelf geen korting hebt in de daluren (NS Flex Weekend Vrij en NS Flex Weekend Voordeel).

Dit zijn de tijden waarop Samenreiskorting geldt (inchecktijden). Je korting is van toepassing tot 4.00 uur 's nachts.

In de daluren
Van maandag tot en met vrijdag vóór 06.30 uur, van 9.00 - 16.00 uur en na 18.30 uur.

In het weekend + feestdagen
De hele dag.

Samenreiskorting en NS International

Reis je naar het buitenland? Dan kun je Samenreiskorting aanzetten voor het gedeelte dat je in Nederland reist. Je kiest bij ´Kortings- en loyaliteitskaarten´ voor de optie ´Samenreiskorting´ tijdens je bestelling op Nsinternational.com.

Samenreiskorting uitzetten (alleen terug)

Bij deze meereiskorting is het motto: ´samen uit, samen thuis´. Reis je toch alleen terug met een NS Flex-abonnement? Zet Samenreiskorting dan weer uit in de NS-app of in Mijn NS. Dit kan op dezelfde plek als waar je het hebt aangezet. Je reist daarna weer zonder korting.

Heb je geen NS Flex-abonnement, maar wel een OV-chipkaart? Dan is de Samenreiskorting al van je kaart gegaan toen je op de heenreis uitcheckte.

NS-kaartautomaten

Op bijna elk station vind je tenminste 1 van onze 3 typen kaartautomaten.

Inloggen op Mijn NS

Beheer je gegevens met Mijn NS of Mijn NS Zakelijk.