Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

24 uur met vriendinnen in Breda

Vriendinnendag op de planning en ben jij de organisator? Neem de club mee naar Breda. In deze bourgondische Brabantse stad kent gezelligheid geen tijd. Wat dacht je van een high tea in een vintage winkel? Of een bootje huren op de Bredase singels? Met ons 24-uursprogramma ontdekken jullie de leukste hotspots van 'de Parel van het Zuiden'. Tip: huur een OV-fiets op station Breda. Dan zijn jullie steeds snel op locatie.


10:00 uur: Ontbijten bij Koffiebar Sowieso

Wat te doen als jullie aankomen op station Breda? Dan wandelen jullie meteen door naar Koffiebar Sowieso. Daar wacht een 100% vegan en vers gemaakt ontbijt op jullie. Trakteer jezelf bijvoorbeeld op een 'Cinnamonswirl-situatie': een pannenkoek met fruit, sojayoghurt en kaneelsaus. De koffie moet je zeker proeven. Dat is namelijk specialty coffee, oftewel kwaliteitskoffie met bonen uit eigen branderij. Wat Koffiebar Sowieso extra gezellig maakt? Het interieur. Dat lijkt een beetje op een gezellige woonkamer. Kijk maar naar de knusse hoek met plofbank, vintage tapijt en vloerlamp. Alsof jullie bij iemand thuis op de koffie zijn, toch?

Vanaf station Breda wandelen jullie in een klein kwartier naar Koffiebar Sowieso. Huren jullie een OV-fiets? Dan zijn jullie er in 5 minuten.

 • Openingstijden: maandag van 11.00 - 17.00 uur, dinsdag t/m zaterdag van 9.30 - 17.00 uur en zondag van 10.00 - 17.00 uur
 • Je bestelt hier een ontbijtje voor +/- € 10

Nieuwstraat 46, koffiebarsowieso.nl

11:00 uur: Duik de Grote Kerk van Breda in

De Grote Kerk van Breda is een plek met veel historie. Die gaat maar liefst 750 jaar terug. Deze ochtend ontdekken jullie deze iconische Bredase plek. Met een audiotour via een koptelefoon leren jullie de verhalen van de Grote Kerk kennen. Bijvoorbeeld over de Prinsenkapel, met haar sierlijke details van puur bladgoud. Wist je dat in deze kapel voorvaderen van de Nederlandse koninklijke familie rusten? Jullie zien er bijvoorbeeld het grafmonument van Graaf Engelbrecht II van Nassau. Leuk: in de Grote Kerk zijn regelmatig exposities en activiteiten. Van kleurrijke kunstexpo's tot indrukwekkende fototentoonstellingen. 

Vanaf Koffiebar Sowieso wandelen jullie in 5 minuten naar De Grote Kerk Breda. Met de OV-fiets zijn jullie er in enkele minuten.

 • Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 10.00 - 17.00 uur en zondag van 13.00 - 17.00 uur
 • De kerk is gratis te bezoeken
 • Tip: op donderdag t/m zondag kunnen jullie om 14.00 uur en 15.00 uur de toren van de Grote Kerk beklimmen. Dit doen jullie onder begeleiding van een gids. Tickets: volwassenen € 7,50, studenten € 5 en kinderen van 12 tot 18 jaar € 5
 • Bekijk het actuele programma via de agenda op grotekerkbreda.nl

Kerkplein 2, grotekerkbreda.nl

13:00 uur: High tea en vintage shoppen bij STILLEVEN Breda

Wat is nu gezelliger om te doen met vriendinnen in Breda dan een high tea? Jullie doen dat deze middag bij STILLEVEN. Hier kom je voor taart, thee en tweedehands pronkstukken. STILLEVEN is namelijk niet alleen een lunchroom, maar ook een vintage winkel. Jullie snuffelen er tussen antieke kastjes, ouderwetse stoelen en kunst met oude verhalen. Maar eerst: de high tea. Schuif aan en geniet van twee gangen vol vers gemaakt lekkers. De eerste gang bestaat uit hartig, met onder andere quiche en soep. Gang twee is een zoet assortiment. Denk aan brownies en kersenkruimeltaartjes. Genoeg gegeten en gekletst? Dan kan de vintage shopsessie beginnen.

Vanaf De Grote Kerk wandelen jullie in ruim een kwartier naar STILLEVEN. Of stap op de OV-fiets, dan zijn jullie er in ruim 5 minuten.

 • Openingstijden: maandag van 11.00 - 17.00 uur en dinsdag t/m zaterdag van 9.30 - 17.00 uur
 • De high tea kost € 24,50 per persoon. Let op: de inhoud van de high tea kan per keer verschillen. De genoemde voorbeelden in de tip kunnen dus afwijken

Ginnekenweg 26, stillevenbreda.nl​​​​​

15:00 uur: Bootje huren bij Zelf Varen Breda

Na de high tea huren jullie een bootje om Breda vanaf het water te ontdekken. De kapitein? Dat is één van jullie. In Breda kunnen jullie namelijk een bootje huren dat jullie zelf besturen. Na een korte uitleg wachten de Bredase singels op jullie vaarkunsten. In twee uur tijd trekken jullie met een sloep langs verschillende hoogtepunten. Zoals het Spanjaardsgat, een eeuwenoude waterpoort. Iets verderop de route pakken jullie ook een stukje van de Mark mee. Dat is een stukje weelderige, waterrijke natuur in het noorden van Breda. Tip: drink na de boottocht nog een drankje bij BAAI. Dit is een populaire hotspot om te borrelen.

Vanaf STILLEVEN wandelen jullie in een klein half uur naar BAAI. Op de OV-fiets zijn jullie er sneller. Dan duurt de tocht 10 minuten.

 • Tarief 6-persoonssloep voor 2 uur varen: € 85,- per sloep
 • Reserveer een sloep via bootjevarenbreda.nl

BAAI, Markkade 1AB, zelfvarenbreda.nl​​​​​​

17:30 uur: Uit eten en borrelen bij The Streetfood Club Breda

The Streetfood Club is een van de kleurrijkste eetplekken van Breda. Het interieur is een lust voor het oog. Je bevindt je in een bonte mix van kleuren, vormen en materialen. Palmbomen, een luchtballonbar, tijgermuurschilderingen: het lijkt wel een jungle. Op de kaart staat Latijns-Amerikaans en Aziatisch streetfood. Van vegan empanadas tot een Thaise noedelsalade met mango. Proost met een feestelijke (alcoholvrije) cocktail. Heb je zin in een Zoete Verleiding of probeer je een Pittige Passie? Tip: bezoek de Candy Shop. In deze ijssalon in Amerikaanse jaren vijftigstijl scoor je extravagante ijsjes. Welke toppings kies je? Kersensnoepjes, popcorn, chocoladebolletjes of neem je alles?

Vanaf BAAI wandelen jullie in 20 minuten naar The Streetfood Club Breda. Met de OV-fiets zijn jullie er in 5 minuten.

 • Openingstijden: dagelijks vanaf 12.00 uur
 • Reserveer een tafel via thestreetfoodclub.nl
 • Jullie bestellen hier een shared dining gerecht voor +/- € 10 per stuk

Van Coothplein 17B, thestreetfoodclub.nl​​​​

Overnachttip: Hotel Botanique

Maken jullie er een weekend weg van? Blijf slapen in Hotel Botanique. Dit hotel is onderdeel van Breda Botanique: een moderne hotspot in een monumentaal pand. Vroeger was dit het hoofdgebouw van een militair complex. Nu komen woningen, horeca, cultuur en natuur er samen. Bij Hotel Botanique slaap je in comfortabele bedden. In het hippe interieur - met kleurrijke tegels en kunst - kom je nog historische details tegen. Denk aan oude houten balken in het plafond. Tip: in Breda Botanique zit een filmhuis. Sluit hier de avond af met een inspirerende art-housefilm of populaire klassieker.

Vanaf The Streetfood Club wandelen jullie in een kleine 5 minuten naar Hotel Botanique. Met de OV-fiets zijn jullie er al in een minuut. De volgende ochtend wandelen jullie in 20 minuten terug naar station Breda. OV-fiets mee? Dan zijn jullie in ruim 5 minuten terug op het station.

 • Je boekt een kamer voor € 144 per nacht
 • Let op: inchecken doen jullie bij hotel Golden Tulip Keyser Breda, op twee minuten wandelen van Hotel Botanique. Een medewerker brengt jullie persoonlijk naar Hotel Botanique toe
 • Bekijk het programma van Filmhuis Breda op filmhuisbreda.nl
 • Tip: ontbijt bij Teds in Breda Botanique. Hier bestel je de hele dag door brunchgerechten voor +/- € 15 per gerecht. Denk aan een donut met gefrituurde kip en maple syrup. Bekijk ook teds-place.nl

Keizerstraat 5, hotel-botanique.nl

Tekst: Jeske van Steen - Insiders
Beeld: Bjorn Snelders, Journal of Wonders, Bootje Varen Breda, Koffiebar Sowieso en The Streetfood Club

Geïnspireerd om op pad te gaan?

Meer inspiratie voor jouw dagje uit

6x cafés, restaurants en bars om te borrelen in Breda

Gezelligheid kent geen tijd in deze sfeervolle Brabantse stad.

Groepsticket Daluren

Voordelig reizen met de trein met een groep vanaf 2 personen. Dit ticket is geldig tijdens daluren.

vanaf 7,15 per persoon

In de NS-app of uitprinten