Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Van de Maker Tilburg

5x superleuk shoppen in Tilburg

Houd je ook zo van die sfeervolle zaakjes met een goed verhaal? Dan moet je in Tilburg bij het Dwaalgebied zijn. In de zijstraatjes van de oude binnenstad vind je de leukste winkels van Tilburg. En met de trein ben je er zo!


1. Conceptstore TIEN

TIEN is echt zo’n adres waar je eindeloos rond kunt kijken, je vindt er van alles. Van verfijnde sieraden, accessoires en kleding tot mooi tafelgoed en andere woonproducten. Zolang het maar originaliteit en persoonlijkheid uitstraalt. Sinds de oprichting in 2015 is TIEN niet meer weg te denken uit het Tilburgse straatbeeld. Eigenaresse Jantien Streng probeert constant te vernieuwen. Niets is haar te gek! Van het hosten van bandjes tot het organiseren van kledingmarktjes.

Heuvelstraat 104tientilburg.nl

2. Kunstlichtdesign

“Wij noemen onszelf een atelier, maar tegenwoordig schijn je dat een ‘concept store’ te moeten noemen.” Bij Kunstlichtdesign verkopen ze hun eigen producten - waaronder babykleding die live in de winkel wordt gemaakt - en producten van andere ontwerpers. De vormgeving van de producten en het gebruik van duurzame materialen staan hier voorop en dat vertaalt zich in bijzondere cadeaus en home-accessoires.

Nieuwlandstraat 12, www.kunstlichtdesign.nl

3. Sounds

Bij Sounds Tilburg voel je je als muziekliefhebber onmiddellijk thuis. Mensen uit heel het land komen er graag op af, en dat is begrijpelijk: dit is nog een 'échte' recordstore. Je vindt er vinyl, cd’s en dvd’s - nieuw en tweedehands - en kunst van de tofste artiesten. Ook superleuk: er staan regelmatig bands live in de winkel te spelen.

Nieuwlandstraat 33, soundstilburg.wordpress.com

VANDEMAKER Tilburg

4. VANDEMAKER

VANDEMAKER is een creatieve concept store gevuld met mooie producten van verschillende (voornamelijk lokale) makers, gevestigd in een prachtig monumentaal pand in het Dwaalgebied. Van sieraden en plantenhangers tot verzorgingsproducten en cadeautjes, je kunt hier uren snuffelen. Kunstenaars, illustratoren en andere makers opgelet. Iedere drie maanden is er een à la cARTe expositie waarvoor je je eigen werk kan aanmelden.

Heuvelstraat 118vandemaker.store

5. Zijne Koninklijke Hoogheid

Dit kleurrijke boetiekje is van Jolanda Hendriks. In haar winkel combineert ze zelfontworpen kleding met haar favoriete merken en daarnaast presenteert ze er mode van jong talent uit Tilburg. Van elk door haar ontworpen kledingstuk is er maar een in omloop. Ze heeft een zwak voor de jaren vijftig, dus spot je er zwierige jurken en dito rokken.

Noordstraat 86, www.zijnekoninklijkehoogheid.nl

8x eten in de leukste restaurants van Tilburg

Laat je smaakpapillen dansen in deze gezellige Brabantse stad.

9x zien en doen in Tilburg

Ontdek het mooie Tilburg vol Brabantse gezelligheid.

8x vintage shoppen

Niets zo leuk als een uniek, one-of-a-kind vintage pareltje op de kop tikken!