Naar content

Hoofdnavigatie

Huren bij een fietscarrousel of zelfservice stalling

De OV-fietscarrousel en de zelfservice stalling is een geautomatiseerde huurlocatie waar geen personeel aanwezig is óf slechts een deel van de dag. U kunt met uw OV-chipkaart waaraan uw OV-fietsabonnement is gekoppeld, een OV-fiets ophalen.


OV-fiets halen bij een fietscarrousel

Aan de voorkant van de carrousel vindt u links de gebruiksaanwijzing en rechts het bedieningspaneel. Houdt uw kaart op het bedieningspaneel en volg de aanwijzingen op het display. Vervolgens draait de carrousel een OV-fiets voor, gaat de deur automatisch open en kunt u de fiets uit de carrousel halen. De deur sluit automatisch. Wilt u meerdere fietsen huren, houd dan opnieuw uw kaart voor de kaartlezer en herhaal de handeling.

OV-fiets terugbrengen

Bij het terugbrengen gaat u weer naar het bedieningspaneel van de carrousel rechts naast de deur. U houdt uw pas voor de kaartlezer. Volg de aanwijzingen op het display. De deur gaat automatisch open en u kunt de fiets weer terug in de fietsgoot plaatsen. Schuif de fiets goed door naar binnen. De deur sluit vanzelf. Wilt u meerdere fietsen terugbrengen, houd dan opnieuw uw kaart voor de kaartlezer en herhaal de handeling.

Achterlaten sleutel lukt niet

Lukt het u niet om uw OV-fietssleutel in de sleutelautomaat achter te laten? Doe deze dan in de blauwe sleutelbox. Bel daarna met NS Klantenservice 030-7515155, zodat uw sleutel opgehaald en gescand kan worden.

 

Huren bij een zelfservice fietsenstalling

U kunt hier altijd terecht met uw OV-chipkaart vanaf een kwartier vóór de eerste tot een kwartier na de laatste trein.
Let op: als u huurt bij de bewaakte stalling, kunt u uw fiets niet terugbrengen bij de zelfservice stalling. Controleer daarom goed wat de openingstijden zijn.