Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

In de tas van Barend

Barend Van Kooten is neuroloog en oprichter van de website heteffectievebrein.nl. Speciaal voor NS heeft hij de voordelen van reizen met de trein gekoppeld aan de voordelen van lezen voor je brein. Het spreekt voor zich dat hij zelf ook een fervent Treinlezer is!


Treinlezer: Barend (62) uit Apeldoorn 
Trein: intercity Apeldoorn - Utrecht Centraal
Beroep: neuroloog
Tas: rugzak 
Boek in de tas: “Ik ben niet zo van de romans en thrillers. Bij mij zijn het meer psychologie-boeken. Boeken die een helikopterview op dingen geven, dat vind ik mooi. Op dit moment lees ik Zo werkt aandacht van Stefan van der Stigchel. Ook heb ik het boek What should I do with my life van Po Bronson bij me.”

Daarom een boek in de tas: "Als ik vanaf Apeldoorn naar het centrum van een grote stad ga, reis ik altijd met de trein. Ik moet in ieder geval altijd van mezelf de NRC en het FD lezen. Waar ik zit in de trein maakt mij niet echt uit. De stiltecoupé vind ik wel fijn, omdat dan mijn telefoon even op stil moet."

Bekijk ook

 • Blijf op de hoogte van leestips

  Speciaal voor treinlezers hebben we een nieuwsbrief die helemaal draait om lezen in de trein. Met voordeel, aanbiedingen, events en treinleestips. Deze nieuwsbrief kun je als treinlezer niet missen! Meld je aan en blijf op de hoogte!

 • Wat stoppen andere treinlezers in hun tas?

  Benieuwd welke boeken andere treinlezers in hun tas hebben gestopt voordat ze naar het station gingen?

  Je leest het hier.

 • Ken jij de NS Leesclub al?

  Speciaal voor treinlezers hebben we de NS Leesclub op Facebook opgericht. Meld je aan, ontdek nieuwe schrijvers, check de boekentips van mede-treinlezers en profiteer van voordelen en leuke winacties. 

  Lees meer.

 • Treinlezen is goed voor je brein!

  Lezen in de trein heeft een positief effect op onze hersenen! Wil je weten hoe dat werkt? Lees dan ons interview met neuroloog Barend van Kooten. Hij legt het haarfijn uit.