Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

14x de beste Zeeuwse restaurants voor Oosterschelde kreeft

Het Oosterschelde kreeft seizoen vindt elk jaar plaats van eind maart tot halverwege juli. Natuurlijk moet je voor de beste, dagverse en allerlekkerste kreeften in Zeeland zijn. Hierbij 14 tips: restaurants waar je zeker wilt aanschuiven als je in Zeeland bent! 


1. Brasserie Vluchthaven in Bruinisse

Chef DP Arkenbout is een bekende Zeeuw, bijna als een rockster! “In onze keuken gebruiken we 99% biologische producten, 100% eerlijk. Niet alleen omdat ze meestal beter smaken, maar omdat dit voor ons een logische keuze is geworden.” Nou, daar hebben we niets aan toe te voegen. Bij Vluchthaven eet je Oosterschelde kreeft zoals chef DP Arkenbout hem bereidt – en dat is altijd fijn.

Zijpe 1, Bruinisse, devluchthaven.com

2. ‘t Vlasbloemeken in Koewacht

Lekkers van zee, vee en veld is het motto van ’t Vlasbloemeken in het Zeeuws-Vlaamse grensdorp Koewacht. Dit restaurant (met ster!) accentueert graag de échte smaken van de diverse gerechten en dat doen ze dan ook erg goed. De Oosterschelde kreeft smaakt hier altijd fantastisch en als het mooi weer is beland je met een beetje geluk aan een van de mooi gedekte tafels aan de vijver. Culinair genot!

Nieuwstraat 8, Koewacht, vlasbloemeken.nl

3. Hostellerie Schuddebeurs in Schuddebeurs

De oude gelagkamer, eeuwenoude plavuizen en het schoonmetselwerk herinneren je aan de historie die goed voelbaar is in dit prachtige oude pand. Chef Bart creëert traditionele gerechten in een hedendaags jasje. De Oosterschelde kreeft met gerookte boter is met recht de aanbeveling waard. Het is dan ook de reden waarom veel Zeeuwen richting Schuddebeurs rijden tijdens het Oosterschelde kreeft seizoen. 

Donkereweg 35, Noordgouwe, schuddebeurs.nl

4. Sailor’s Inn in Bruinisse

Gelegen aan de modernste jachthaven die Nederland rijk is, in Bruinisse, staar je over het water en eet je de overheerlijke Oosterschelde kreeft die is bereid door chef Marco. De kreeftenwijn mag natuurlijk ook niet ontbreken, daar zorgen ze bij Sailor’s Inn wel voor. Een unieke locatie in Zeeland die je niet wil missen. De boten zeilen voorbij terwijl je geniet van wat er op je bord ligt.

Jachthavenweg 61A, Bruinisse, sailorsinn.nl

5. Brasserie Maritime in Zierikzee

De naam verklapt het al: hier geniet je van de Oosterschelde kreeft (en meer) met een maritiem uitzicht op de haven van Zierikzee. De keukenbrigade van Maritime heeft de Franse keuken als basis, werkt veelvuldig met lokale ingrediënten en serveert tijdens het seizoen een Oosterscheldekreeftmenu om je vingers bij af te likken. Zierikzee is overigens prachtig en zit vol historische verhalen. Heb je net iets te veel gegeten? Een wandeling door het centrum is het perfecte dessert.

Nieuwe Haven 21, Zierikzee, brasseriemaritime.nl

6. Auberge de Campveerse Toren in Veere

Van oudsher een 500 jaar oude stadsherberg vernoemd naar het pittoreske stadje Veere, dat vroeger Campveere heette. De romantische sfeer van vroeger is bewaard gebleven, maar wel fijn gemoderniseerd. De Oosterschelde kreeft (en kreeftenwijn!) laat zich ook hier goed smaken, zeker als je beseft dat je culinair zit te genieten in een aloude verdedigingstoren aan het Veerse Meer.

Kaai 2, Veere, campveersetoren.nl

7. De Visbar in Domburg

Een begrip in Zeeland. In De Visbar geniet je van de smaak van Zeeland, die nog beter tot z'n recht komt door de moderne lichte sfeer en de supergastvrije service. Chef Martijn snapt hoe hij zijn gasten blij kan maken en zijn Oosterschelde kreeft menu doet dat zeker. Een plek in Domburg waar het altijd gezellig is en waar ze gespecialiseerd zijn in de smaken van de zee.

Ooststraat 6, Domburg, visbardomburg.nl

8. De Gouden Bock in Middelburg

Alles wat uit de keuken van chef Martijn komt is verser dan vers en wordt zonder opsmuk geserveerd. Je kunt hier dus met een gerust hart aanschuiven voor de Oosterschelde kreeft. Gastvrouw Michelle weet je alles te vertellen over de wijnen die bij de diverse gerechten worden geserveerd. Een gouden duo als je het ons vraagt.

Damplein 17, Middelburg, degoudenbock.nl

9. Proeverij Oesterij in Yerseke

Wat is er beter dan het eten van de Oosterschelde kreeft met uitzicht op de Oosterschelde? Het kan bij Proeverij Oesterij, waar de Oosterschelde, als je over de oesterputten heen kijkt, zichtbaar is aan de horizon. Het is een plek die je niet snel zult vergeten, zowel dankzij het uitzicht als het eten. Het dorp Yerseke is het centrum van de oester- en mosselvissers in Zeeland. Mocht je het leuk vinden, vraag de bediening dan zeker even naar de mogelijkheid tot een rondleiding door de oesterputten.

Havendijk 12, Yerseke, oesterij.nl

10. Dijkpaviljoen De Westkaap in Westkapelle

De dijk in Westkapelle herbergt flink wat Zeeuwse historie. Op deze plek - uitkijkend over de Noordzee - ligt dijkpaviljoen de Westkaap. Een hevige storm, passerende schepen en die éindeloze horizon: het is altijd goed toeven bij De Westkaap. Natuurlijk kan je er ook aanschuiven voor de Oosterschelde kreeft. De zee is er ruw en slaat soms tegen de dijk, maar de smaken zijn des te verfijnd.

Zeedijk 7, Westkapelle, westkaap.nl

11. Restaurant Scherp in Middelburg

Op deze historische plek in Middelburg zwaait Mart Scherp samen met zijn vrouw Dani de scepter en trakteert hij zijn gasten op pure smaken, zoals hij ze zelf het liefste proeft. Scherp werkt graag en veelvuldig met streekproducten en de Oosterschelde kreeft past prima in dat rijtje. Een beleving pur sang voor de echte culinaire liefhebber, een absolute aanrader wanneer je de echte Zeeuwse smaken wilt proeven.

Wijngaardstraat 1-5, Middelburg, restaurantscherp.nl

12. Hector in Goes

Aan de Goese kade opende dit restaurant in maart 2018 de deuren. Een mix van 'outside the box' denken, (h)eerlijke gerechten en een gastvrije atmosfeer. Het interieur is robuust met veel hout en stoere elementen, zo hangt midden in het restaurant een boot! Hector serveert stoere gerechten met klassieke smaken: de Oosterschelde kreeft is hier dan ook echt een aanrader. 

Grote Kade 34, Goes, hector.nl

13. Bistro de Kluiver in Breskens

Breskens is dé maritieme hoofdstad van Zeeuws-Vlaanderen. En chef-kok Eddy van Bistro de Kluiver is een begrip in Zeeland. De Oosterschelde kreeft eten doe je bij De Kluiver met uitzicht op de haven van Breskens en dat is sowieso een lust voor het oog. Maar ook de inrichting van het restaurant en het talent van de chef om puur eten te serveren is een beleving an sich.

Kaai 6, Breskens, dekluiverbreskens.nl

14. Clubhuis Buutengaets in Sint-Annaland

Op zoek naar het ultieme Ibiza-gevoel, maar geen zin om te vliegen? Dan is Sint-Annaland de moeite waard. Genoemd naar de halfzus van Karel de Stoute: Anna van Bourgondië. Aan de Krabbenkreek in Sint-Annaland ligt restaurant Clubhuis Buutengaets, direct aan de jachthaven. Het interieur is sjiek-comfortabel met een nautisch knipoog: geheel in stijl met het uitzicht. Chef-kok Bert Coelers kookt rechtstreeks uit de Krabbenkreek en uit het nabij gelegen Zeeuwse land. Oosterscheldekreeft uit het water, rechtstreeks op je bord!

Havenweg 12, Sint-Annaland, buutengaets.nl

Tekst: Rachelle Verhage - MPG.
Beeld: @stijnn / www.watatenzij.nl, Martijn Fincke.

5x visrestaurants in Middelburg

Middelburg barst van heerlijke en gezellige visrestaurants!

10x beste restaurants in Middelburg

De beste restaurants van de Zeeuwse hoofdstad.